Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
18°C

Ce pedeapsă a primit pedofilul care racola minori din gara Sibiu

10 Octombrie 2019 08:08

Ce pedeapsă a primit pedofilul care racola minori din gara Sibiu

În primăvara lui 2017, un elvețian de 65 de ani împreună cu o femeie din Sibiu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia erau, la vremea aceea, bănuiți pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori și acte sexuale cu aceștia. Pedepsele acestora au fost reduse considerabil, astfel că bărbatul a primit numai 5 ani şi patru luni de închisoare, scrie Libertatea.ro.

Potrivit IGPR, în perioada 2015-2016 o femeie de 39 de ani din Sibiu ar fi racolat și traficat, în vederea exploatării sexuale, 10 minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, din județul Sibiu. Cetățeanul străin care locuia în Sibiu, s-ar fi deplasat și în Sălaj, de unde ar fi racolat trei minori, iar în schimbul unor sume de bani sau bunuri, i-ar fi determinat să întrețină relații sexuale cu acesta.

„Inculpatul Lombriser Wendelin s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflaţi sub supravegherea părinţilor, care cerşeau sau îşi câştigau existenţa căutând alimente, haine şi fier în containere”, explicau la vremea accea procurorii DIICOT.

Mihaela avea cinci copii și nu avea nicio sursă de venit. Locuia într-o baracă amenajată în zona gării din Sibiu şi practica prostituția pentru a avea ce mânca. Elveţianul Lombriser Wendelin a văzut în ea intermediarul perfect, iar în iulie 2015 a abordat-o şi i-a spus că-i va da bani pentru fiecare băiat pe care i-l aduce, relatează Libertatea.ro.

Wendelin voia copii săraci, cu vârste cât mai mici şi abandonaţi de famiiile lor. „A procedat astfel, întrucât situația unor astfel de copii facilita exploatarea lor sexuală atât din prisma lipsei de educație și control a acestora, cât și din prisma lipsurilor materiale, care îi determina pe acești copii să facă orice, în schimbul unor sume modice de bani”, scriu procurorii DIICOT Sălaj în rechizitoriu.

Lombriser avea 64 de ani şi, potrivit spuselor lui, se află în ţara noastră de aproximativ 20 de ani, timp în care reușise să învețe bine limba română. El le-a declarat poliţiştilor că a început să fie atras de copii, cu predilecție de băieți, după decesul soției sale. În Sibiu, elveţianul avea un apartament închiriat pe un an, mai scrie Libertatea.  Aici a adus B. Mihaela şase copii cu care bărbatul a întreţinut relaţii sexuale orale şi anale. Pentru fiecare copil furnizat, Mihaela primea 100 de lei. Aceeaşi sumă era oferită şi victimelor.

În luna martie a anului 2017, Lombriser Wendelin şi B. Mihaela au fost arestaţi preventiv. DIICOT i-a trimis în judecată separat, iar B. Mihaela a fost acuzată de trafic de minori. În august 2017, pedofilul elveţian a fost condamnat de Tribunalul Sălaj la șapte ani de închisoare şi la plata sumei de 3.000 de euro, daune morale, pentru fiecare dintre victime. Curtea de Apel Cluj i-a admis însă apelul, reducându-i pedeapsa la 5 ani și 4 luni de închisoare. În septembrie 2017, Lombriser a fost condamnat de Judecătoria Zalău la alţi 4 ani şi jumătate de închisoare, pentru act sexual cu un minor de 15 ani dintr-o comună din Sălaj. Victima a primit 5.000 de euro – daune morale.

B. Mihaela, cea care îi furniza copii elveţianului, a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la 14 ani și 10 luni de închisoare. Curtea de Apel Cluj i-a redus pedeapsa la 7 ani și jumătate de închisoare. 10.000 de lei – daune morale pentru o victimă de 12 ani.

Comentarii

2 comentarii

Anonymus

Acum 9 luni

deci cea care ii aducea copiii a primit mai multa inchisoare decat violatorul ala? in ce tara traim oameni buni? nu ii ia nimeni la intrebari pe acei judecatori care au dat astfel de sentinte? ei nu au copii sau lor nu li se poate intampla asa ceva...
Raspunde

echidistantul

Acum 9 luni

Ce legi sunt astea? Intermediarul primeste aproape triplu pedeapsa. iar pedofilul violator 5 ani... Cine o fi de vina? PSD-ul cu legile lui, nu-i asa? (ha, ha, ha)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus