Fost președinte al USR București și consilier al Consiliului Municipiului București (CGMB), Roxana Wring, și-a dat demisia din partid după ce CNSAS a deconspirat-o ca fiind colaborator al Securității. ”Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității. La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nicio formă. Rezultatele verificării CNSAS nu au fost până în prezent comunicate conducerii USR. Astăzi, președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. În partid, Roxana Wring și-a dat demisia în urmă cu aproximativ o lună de zile de la conducerea USR București și din Biroul Municipal”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.
CNSAS va cere instanței să stabilească dacă Roxana Wring a colaborat cu Securitatea
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va transmite Curții de Apel București o acțiune astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității. „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat de marți al CNSAS.
”Nu știu cum s-a luat decizia în CNSAS. Știu că această instituție este colorată politic, formată din oameni puși de partidele din Parlament, proporțional cu ponderea lor în Legislativ. CNSAS este condusă de un fost subaltern al lui Corneliu Vadim Tudor și, printre membri, se află un personaj trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990. Nici eu nu știam asta. Credeam că este o instituție în care decizia este luată de experți și de istorici, nu de oameni politici”, a scris Roxana Wring, pe Facebook.
Cazul din Sibiu
În oglindă, Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, a anunțat că decizia instanței în care s-a stabilit că a fost colaborator al Securității nu îi afectează activitatea profesională în niciun fel. ”Nu are cum să-mi afecteze această decizie în niciun fel activitățile mele. Nu fac politică, nu am fost ales. Am de gând să public toate notele puse de CNSAS în dosar, să fie publice pentru toată lumea. Trecutul trebuie să ni-l asumăm cu totul, fiecare dintre noi, pentru că este al nostru”, a spus Iordănescu. Eugen Iordănescu este și profesor în cadrul Universității Lucian Blaga.
Foto: Facebook.Roxana Wring
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Municipiului Bucureşti , Apel Bucureşti , Corneliu Vadim Tudor , USR , Dan Barna , Agricultură Sibiu , Universităţii Lucian Blaga , Consiliul Național , Securitate Cibernetică , Eugen Iordănescu , Pentru Sibiu , Biroul Municipal , Consiliului Municipiului Bucur , Roxana Wring , Roxanei Wring , Consiliul General
Vizualizari: 1526
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Super Tata
Acum 1 oră
Alzara 1918
Acum 2 ore
Sibian
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Sibian