Paul Vlad Răhăian, bucătar la Teatro, este câștigătorul concursului local al European Young Chef Award 2019 și va reprezenta Sibiul la etapa europeană ce va avea loc în Rhodos, Grecia.
Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat miercuri, în mare discreție, etapa locală a concursului European Young Chef Award 2019.
Doar concurenți s-au întrecut în realizarea unor preparate inspirate din rețete locale și realizate cu produse specifice zonei noastre. Câștigătorul competiției a fost desemnat Paul Vlad Răhăian, cu preparatul cotlet de noatin din Țara Secașelor. În vârstă de 25 de ani, Paul Răhăian are 5 ani experiență în restaurantele din Sibiu, cele mai cunoscute la care a lucrat fiind Crama Sibiul Vechi și Teatro.
”Nu pot să spun că a fost un concurs greu sau ușor pentru simplul fapt că nu am mai participat la astfel de evenimente. Poate din acest motiv m-am și ambiționat. Am avut ceva emoții, recunosc, când m-am văzut între atâția bucătari. Sincer să fiu, eu abia acum consider că pot să încep să port boneta”, a declarat pentru Turnul Sfatului Paul Răhăian.

Paul s-a pregătit două zile pentru competiție, încercând să definitiveze preparatul pe care avea să-l prezinte și care este inspirat dintr-o rețetă de familie, de la Alămor.
”Nu e un preparat pe care să-l fac zilnic, nici nu îl avem în meniul de la restaurant, este preparatul meu 100%. El are la bază o rețetă de familie, de la ai mei din Alămor, am construit pornind de la ea”, mai spune Paul Răhăian.Juriul competiției a fost format din chef Radu Zărnescu, președinte Euro-Toques România, Marius Muntean- Executive Chef “Golden Tulip”, Marius Rafa- Executive Chef “Pardon Cafe”, Vârlescu Emilian - Pastry Chef Ramada Sibiu și chef Vasile Bădilă. Locul al doilea a fost ocupat de Rareș Moga, cu berbecuț de pe Valea Hârtibaciului cu sfecla roșie zdrobită, iar pe locul al 3-lea Mihai Alin Costea cu ravioli de bulz cu pastramă de oaie.
Întrebat de reporterul Turnul Sfatului ce impresie i-a lăsat până acum programul Sibiul Regiune Gastronomică Europeană, Paul Răhăian a recunoscut sincer că avea alte așteptări inițiale.
”Eu sunt puțin dezamăgit, cred că se puteau face mult mai multe lucruri, inclusiv evenimentele putea fi mai ample și mai bine promovate. Cred că este o lipsă de organizare. Spre exemplu, la câte restaurante avem în oraș și câți bucătari buni sunt în Sibiu, în concurs au fost doar șapte concurenți. Eu mă așteptam să fie peste 20”, a completat Paul Răhăian.Pe altă parte, acesta se bucură că are ocazia să meargă în Rhodos, unde nu a fost până acum, nici în vacanță.
”E un motiv în plus pentru mine să mă bucur că am câștigat. Voi merge în Grecia cu două preparate, cel cu care am câștigat și cel ”real”, să-i spun așa, cel de la care m-am inspirat”, a concluzionat tânărul bucătar al Sibiului.
Nu în ultimul rând, Paul Răhăian ține să mulțumească cu această ocazie celor doi maeștri bucătari care l-au ajutat în carieră: Viorel Florea și Asen Asenov.
Sursa foto: Dragoș Dumitru
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Valea Hartibaciului , Crama Sibiul Vechi , Turnul Sfatului , Țara Secașelor , Dragoș Dumitru , Paul Răhăian , Toques România , Hotel Golden Tulip , Pentru Sibiu , Pardon Cafe , Marius Muntean , Radu Zarnescu , European Young Chef Award , stiri sibiu , Young Chef Awards , Bucătaru Florina , Marius Rafa , Rareș Moga , Asen Asenov , Executive Chef , Mihai Alin Costea , Pastry Chef Ramada Sibiu , Paul Vlad Răhăian , Sibiul Regiune Gastronomică Eu , Turnul Sfatului Paul Răhăian , Viorel Florea , Vârlescu Emilian , bucătorul anului , Vasile Bădilă
Vizualizari: 7305
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Darius88
Acum 4 ore
Sitar Gereim
Acum 4 ore
Darius88
Acum 4 ore
Darius88
Acum 5 ore
Leonard