Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Noul ”Tânăr Bucătar” al Sibiului: Am câștigat cu un preparat inspirat dintr-o rețetă de familie, din Țara Secașelor

Noul ”Tânăr Bucătar” al Sibiului: Am câștigat cu un preparat inspirat dintr-o rețetă de familie, din Țara Secașelor

Paul Vlad Răhăian, bucătar la Teatro, este câștigătorul concursului local al European Young Chef Award 2019 și va reprezenta Sibiul la etapa europeană ce va avea loc în Rhodos, Grecia.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat miercuri, în mare discreție, etapa locală a concursului European Young Chef Award 2019.

Doar concurenți s-au întrecut în realizarea unor preparate inspirate din rețete locale și realizate cu produse specifice zonei noastre. Câștigătorul competiției a fost desemnat Paul Vlad Răhăian, cu preparatul cotlet de noatin din Țara Secașelor. În vârstă de 25 de ani, Paul Răhăian are 5 ani experiență în restaurantele din Sibiu, cele mai cunoscute la care a lucrat fiind Crama Sibiul Vechi și Teatro.

”Nu pot să spun că a fost un concurs greu sau ușor pentru simplul fapt că nu am mai participat la astfel de evenimente. Poate din acest motiv m-am și ambiționat. Am avut ceva emoții, recunosc, când m-am văzut între atâția bucătari. Sincer să fiu, eu abia acum consider că pot să încep să port boneta”, a declarat pentru Turnul Sfatului Paul Răhăian.
71864613_2515349361893272_5842432708394876928_n

Paul s-a pregătit două zile pentru competiție, încercând să definitiveze preparatul pe care avea să-l prezinte și care este inspirat dintr-o rețetă de familie, de la Alămor.

”Nu e un preparat pe care să-l fac zilnic, nici nu îl avem în meniul de la restaurant, este preparatul meu 100%. El are la bază o rețetă de familie, de la ai mei din Alămor, am construit pornind de la ea”, mai spune Paul Răhăian.
Juriul competiției a fost format din chef Radu Zărnescu, președinte Euro-Toques România, Marius Muntean- Executive Chef “Golden Tulip”, Marius Rafa- Executive Chef “Pardon Cafe”, Vârlescu Emilian - Pastry Chef Ramada Sibiu și chef Vasile Bădilă. Locul al doilea a fost ocupat de Rareș Moga, cu berbecuț de pe Valea Hârtibaciului cu sfecla roșie zdrobită, iar pe locul al 3-lea Mihai Alin Costea cu ravioli de bulz cu pastramă de oaie.

72362149_2515349388559936_4747585728634945536_n

Întrebat de reporterul Turnul Sfatului ce impresie i-a lăsat până acum programul Sibiul Regiune Gastronomică Europeană, Paul Răhăian a recunoscut sincer că avea alte așteptări inițiale.

”Eu sunt puțin dezamăgit, cred că se puteau face mult mai multe lucruri, inclusiv evenimentele putea fi mai ample și mai bine promovate. Cred că este o lipsă de organizare. Spre exemplu, la câte restaurante avem în oraș și câți bucătari buni sunt în Sibiu, în concurs au fost doar șapte concurenți. Eu mă așteptam să fie peste 20”, a completat Paul Răhăian.
Pe altă parte, acesta se bucură că are ocazia să meargă în Rhodos, unde nu a fost până acum, nici în vacanță.

”E un motiv în plus pentru mine să mă bucur că am câștigat. Voi merge în Grecia cu două preparate, cel cu care am câștigat și cel ”real”, să-i spun așa, cel de la care m-am inspirat”, a concluzionat tânărul bucătar al Sibiului.

Nu în ultimul rând, Paul Răhăian ține să mulțumească cu această ocazie celor doi maeștri bucătari care l-au ajutat în carieră: Viorel Florea și Asen Asenov.

Sursa foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Karl

Acum 4 ani

“Tânăr bucătar”?...păi ăsta din poză seamănă cu bunicul meu...
Raspunde

pop

Acum 4 ani

sigur sigur nu-i pictor ? ca fata are !
Raspunde

Faur Ana-Maria

Acum 4 ani

Waaaa felicitări Paul!! Ma bucur mult pt reușita ta! Mult succes in continuare, sa iasă exact cum iti dorești!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus