Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

VIDEO Nicu Ștefănuță, ales vicepreședinte al delegației Parlamentului European pentru relația cu SUA

VIDEO Nicu Ștefănuță, ales vicepreședinte al delegației Parlamentului European pentru relația cu SUA

Singurul sibian ales în Parlamentul European, tânărul Nicolae Ștefănuță, a fost ales vicepreședinte al Delegației legislativului european în relația cu Congresul Statelor Unite ale Americii.

”Este un diplomat cu experiență. Ultimul lui loc de muncă a fost la Washington, în cadrul grupului de lucru dintre Parlamentul European și Congresul american. Cred că este un candidat foarte bun”, a spus, printre altele, europarlamentarul Guy Verhofsdtadt (una din cele mai cunoscute voci la nivel european) despre Nicu Ștefănuță, pe care l-a propus pentru postul de vicepreședinte al delegației mai sus amintită. Nominalizarea sa a fost votată în unanimitate, în aplauzele europarlamentarilor prezenți.

Trebuie menționat că alegerea lui Ștefănuță vine ca urmare a unei reale experiențe căpătată în cei mai bine de 12 ani de activitate în cadrul Parlamentului European pe diferite paliere. Până la candidatura și alegerea sa ca europarlamentar, Nicu Ștefănuță (38 de ani) a reprezentat legislativul UE la Washington, fiind primul român care a activat în relațiile dintre cele două puteri. În plus, Ștefănuță a studiat economie, politici publice și diplomație la Universitatea Georgetown din Washington.

”Sunt vremuri tulburi, lumea se complică, dar eu cred că relaţia noastră cu SUA este mai importantă decât provocările. Vedem atacurile Turciei în Siria, întrevedem un nou posibil război comercial, precum şi mari tumultul alegerilor din SUA şi scandalul implicării ucrainene în acest joc politic. România trebuie să navigheze cu inteligenţă printre valurile noii geopolitici şi să arate că este un membru UE implicat şi un aliat de încredere în NATO”, a scris Nicu Ștefănuță pe pagina sa de Facebook, după alegerea sa.

Potrivit lui, delegația pe care o reprezintă va avea o primă întâlnire cu partenerii americani la Helsinki, în perioada 4 – 5 noiembrie, când este programată o vizită la Centrul European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride.

Membru al USR din 2017, Nicu Ștefănuță a fost ales europarlamentar pe listele Alianței USR – PLUS, în primăvara acestui an. La începutul lunii viitoare este preconizată deschiderea biroului său de europarlamentar la Sibiu.

Membru al grupului Renew, Ștefănuță este una din cele mai active voci din Parlamentul European, remarcându-se prin întrebările adresate candidaților la titulatura de comisar european. Europarlamentarul sibian este membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și al celei pentru bugete.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iuly Receu

Acum 2 ani

Sper sa se tie de cuvant si sa ne deie trotinete electrice la toti care l-am votat, cum a promis!
Raspunde

Wow

Acum 2 ani

Tie ti-ar trebui un job, ca ai prea mult timp liber! Și a propos , degeaba îți tot schimbi nickul încercând sa fii funny, rămâi doar un idiot fără umor...
Raspunde

Zinco

Acum 2 ani

Trif e bine, dragule? Am auzit ca a ramas somer.
Raspunde

...

Acum 2 ani

Wow, aproape un advertorial electoral acest articol... Era evident ca omul ar putea fi ales in acea structura datorita perioadei in care a mai facut naveta in sua pentru cei de la ue, nu este nimic special aici, parerea mea. Da, ma bucur ca este ales acolo ca roman, insa ca cetatean simplu as vrea sa aud si promisiuni electorale implinite de acesti alesi ai nostri. Cu alea chiar mi-ar creste inima.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus