Sâmbătă,
24.09.2022
Ploi Scurte
Acum
9°C

FOTO – Premierele Târgului Imobiliar: ”Cerere fără precedent în Sibiu”

FOTO – Premierele Târgului Imobiliar: ”Cerere fără precedent în Sibiu”

Vineri dimineață și-a deschis porțile, în spațiile Redal Expo, ediția de toamnă a Târgului Imobiliar Construcții și Amenaări Sibiu.

Deschis până în 13 octombrie, târgul include zeci de expozanți, atât din oraș cât și din toată țara. Oferta acestora pornește de la dezvoltatori și agenții imobiliare, dar înglobează și soluții de finanțare, amenajări interioare și finisaje, precum și producători de mobilă și decorațiuni.

”Este singura expoziție cu vânzare din Sibiu din domeniul imobiliar, al construcțiilor, amenajărilor și mobilei”, spune Ioana Aldea, organizator al evenimentului.
Gheorghe Aldea, fondatorul Redal Grup și gazdă a târgului, a anunțat în discursul de inaugurare că cifrele autorităților locale arată că Sibiul a ajuns în 2019 la o populație de peste 175.000 de locuitori, ceea ce înseamnă un record istoric.

targ imobiliar redal expo (8)

”Încercăm și reușim să oferim o opțiune all-inclusive celor care sunt în căutarea unei locuințe. Explozia demografică a Sibiului din ultimii ani a creat o cerere fără precedent pe piața imobiliară din Sibiu”, a declarat Gheorghe Aldea. Acesta a mai menționat că în 2019 clienții nu mai caută cele mai mici sau cele mai ieftine locuințe, ci ”suntem martorii maturizării pieței imobiliare”.

Cel mai amplu proiect imobiliar prezentat la târg este Arena Village, care urmează să fie construit pe strada Gutuilor, la nr. 35, începând cu primăvara viitoare.

targ imobiliar redal expo (12)

”Vor fi nouă imobile, dintre care unul cu spații comerciale. Avem apartamente cu două, trei camere și penthouse-uri, iar prețurile pornesc de la 52.500 de euro plus parcare, supraterană sau subterană, în funcție de preferințe. Blocurile au un regim redus de înălțime și zona este una foarte liniștită, care acoperă fostul teren de fotbal al Interstar Sibiu și este înconjurată de case”, a explicat Andreea Gherghelas, manager vânzări pentru Arena Village.

Un alt ansamblu prezent la târg este City Residence. Aflat în zona Calea Gușteriței, acesta se apropie de final, în prezent mai existând spre vânzare doar apartamente cu trei și patru camere, al căror preț pornește de la 73.000 de euro.

targ imobiliar redal expo (13)

”În City Residence stăm foarte bine cu vânzările, cererea este foarte mare. În prezent au mai rămas doar câteva apartamente și sunt convinși că în scurt timp se vor vinde și acestea”, au spus reprezentanții proiectului.

Efervescența pieței imobiliare sibiene este confirmată și de reprezentanții RE/MAX Grup de Lux, agenție imobiliară prezentă la târg.

targ imobiliar redal expo (1)

”Piața imobiliară din Sibiu este într-o continuă urcare. Spre exemplu, noi vindem în stadiul de proiect cele mai multe locuințe noi. Atâta timp cât cererea depășește oferta, prețurile vor fi în creștere. Avem în portofoliu recomandări în funcție de bugetul și preferințele clientului. Acestea pornesc de la 25.000 de euro, cea mai ieftină, și ajung până la câteva milioane de euro”, a declarat Răzvan Marin Bulboacă, team-manager RE/MAX Grup de Lux.

La târg există și numeroși comercianți și producători de mobilier. De altfel, într-o zonă special amenajată se desfășoară și Salonul de Mobila Sibiu – expoziție de mobilă cu vânzare.

targ imobiliar redal expo (2)

SaltSib Design este o companie locală, cu sediul în Viile Sibiului și produce lunar între 1000 și 1500 de saltele. Cea mai mare parte a acestora ajung în magazinele de desfacere din marile orașe ale țării, precum București, Timișoara, Cluj-Napoca sau Constanța. Prezența pe plan local este mai restrânsă, acesta fiind și motivul pentru care compania este prezentă la târg.

”Din punctul nostru de vedere, anul acesta se simte un ușor regres pe piață în comparație cu anul anterior. De aceea am și venit la târg, pentru a ne promova mai bine pe plan local. Avem o fabrică modernă, nouă, dotată cu utilaje de ultimă generație, achiziționate prin fonduri europene și realizăm produse de cea mai bună calitate”, spune Carmen Bălan, asociat în cadrul firmei.
Nu lipsesc nici furnizorii de materiale de construcții, prestatori servicii amenajări interioare și exterioare, instituții financiar-bancare și consultanți în domeniu.

Târgul Imobiliar, Construcții și Amenajări Sibiu poate fi vizitat până duminică, 13 octombrie.

targ imobiliar redal expo (3) targ imobiliar redal expo (11) targ imobiliar redal expo (10)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Canaris

Acum 2 ani

Germania stranuta.....Scad usor comenzile in industria auto...Spor la cumpăraturi!
Raspunde

Oups

Acum 2 ani

Singurul câștigător e.... Gheorghe Aldea, care-și umple buzunarele din chiriile încasate pe mp!! In rest aceleași locuințe le poți găsi pe site-uri specializate sau in oferta agențiilor,nu văd de ce m-as duce acolo, când le pot vedea la fel de bine de acasă din fotoliu... Pe segmentul de mobilier , aceeași expozanți cu modele depășite și un mincinos din Timișoara care vinde mobila germana făcută in ....Polonia și China!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

werner

Acum 2 ani

pana la 1700 euro/mp mai este loc de crestere in ritmul actual in 6-7 ani acolo se ajunge
Raspunde

Fane

Acum 2 ani

La ce construiți voi în sb... Nici gratis nu îmi trebuie! Locuinte prost concepute, urat arhitectural, comuniste, fara pic de bun gust, in imediata vecinătate a liniilor de înaltă tensiune, înghesuite, case in 220mp de teren, prost orientate, umbrite in permanenta de vecini, fara lumină în interior, adevărate cavouri ! Să vă bucurați voi de asemenea ghetouri!
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Noroc cu oltenii că mai pun botul la "ofertele" astea și cu cei care nu sunt educați financiar! In rest haos total, ați dori strus un oras cu urâțeniile voastre! Am văzut mai nou că voi construiți pe cimitire la sb! Cum sa locuiești în blocuri făcute pe cimitire ? Selimbaru da autorizații de construcție pe suprafețe infime! Bah, dati mă și pe 2 mp autorizație! Că rezultatul e același!
Raspunde

Arhitect

Acum 2 ani

Se construieste mult si urat...arhitecturi facute de badea vasile de la coada vacii sau in cel mai bun caz furate de pe net.. proiecte facute si aprobate dupa ureche, nici o arhitectura generala, nici o directie. De-aia tot ce e nou arata JALNIC si demoralizator... exceptiile sunt foarte putine. Totul facut ieftin, inghesuit... fara spatii verzi, fara parcari destule, autorizatii date pe spagi sau ranjete sau afinitati de tot felul. Incercati sa reparati asta... e groaznic cum arata orasul in urma acestor "dezvoltatori" fara studii, fara simt si fara minte. Se observa ca suntem o sicietate de parveniti fara studii, cu mintile incuiate..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus