Miercuri,
15.07.2020
Ploi
Acum
18°C

Se întâmplă la Sibiu: Oraș de 15 ani. Apă și canalizare? „Va mai dura”

11 Octombrie 2019 08:17

Se întâmplă la Sibiu: Oraș de 15 ani. Apă și canalizare? „Va mai dura”

La începutul primăverii, primarul din Miercurea Sibiului, Ioan Troancă, spunea într-un interviu acordat Turnul Sfatului că toți locuitorii orașului vor avea apă și canalizare până în 2022. Câteva luni mai târziu, aflăm că termenul de finalizare a proiectului s-a prelungit cu un an. Asta în condițiile în care, în 2020 a fost primul termen. Însă, partea bună, e că, spune primarul, din 4 septembrie au început lucrările.

Miercurea Sibiului este singurul oraș din județul Sibiu fără servicii de apă și canalizare. Însă acest lucru ar urma să se schimbe din 2023.

„Din 4 septembrie am început efectuv să lucrăm la canalizare, dar am început cu Dobârca fiindcă acolo s-au obținut avizele mai ușor, este traversată de drum județean, DJ 106 și urmează Apoldul. Deci, în aceste două localități, Apoldu de Sus și Dobârca, care aparțin de Miercurea Sibiului am câștigat în proiect pe PNDL canalizare”, spune Ioan Troancă, primarul orașului Miercurea Sibiului.

Întrebat care e termenul de finalizare al proiectului, primarul spune că „va mai dura fiindcă aceste rețele vor fi transferate la stația de eupurare care se va regăsi în Miercurea Sibiului, în zona târgului, fiindcă Miercurea este prins în alte fonduri, pe alt proiect, pe POIM. Din fericire, se va ocupa operatorul de apă regional, dar cred că, din cauza unor probleme românești, se mai întârzie fiindcă sunt bani europeni aici. Toată lumea spune că noi nu atragem bani. Noi vrem să atragem, dar documentația este prea stufoasă”.

Într-un interviu acordat Turnul Sfatului în luna martie, primarul spune că în anul 2022, toți locuitorii din Miercurea Sibiului vor avea apă și canalizare. Câteva luni mai târziu însă, aflăm că termenul s-a mai prelungit.

„Ei spun că 2023 ar fi termenul la care toată lumea din Miercurea Sibiului ar trebui să aibă canalizare și apă, însă nu pot să promit pentru că nu ține de mine. Oamenii nu sunt un pic nemulțumiți pentru că suntem oraș de 15 ani și nu avem încă apă și canal. Dar nu este vina mea, știam că sunt mulți bani în joc și nu depinde numai de primărie. Le-am spus că mă ocup, e o prioritate, dar în funcție de posibilități vom rezolva și această situație”, mai spune Ioan Troancă, primarul orașului Miercurea Sibiului.

Comentarii

2 comentarii

S

Acum 9 luni

Dacă era majoritar săsesc poate se rezolva mai repede, dar cu cine a mai rămas pe meleagurile astea...
Raspunde

zid

Acum 9 luni

ÎN Sibiu, nu LA Sibiu Voi asa ziceți, merg la județul x? E ca si cum ati spune merg la Italia, merg la Turcia etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus