Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Mircea Diaconu în dialog cu sibienii. „Putem fi un fel de muzeu în mijlocul Europei”

Mircea Diaconu în dialog cu sibienii. „Putem fi un fel de muzeu în mijlocul Europei”

Mircea Diaconu, candidat  independent la alegerile prezidențiale, a organizat la Sibiu o întâlnire cu simpatizanții săi. Toți cei care au dorit să îi adreseze întrebări sau să îi ceară un autograf au avut ocazia să o facă astăzi, de la 12:30, în Piața Mare din Sibiu.

Întâlnirea s-a desfășurat sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, iar Mircea Diaconu i-a încurajat pe cei prezenți să îi adreseze orice întrebare. Una dintre curiozitățile oamenilor a fost să afle părerea candidatului despre președintele actual al României.

 „Am o părere nu doar despre dânsul, ci despre toți președinții de până acum. De fiecare dată s-a greșit culoarul. Constituția țării noastre este foarte bine scrisă. Are tot ce trebuie în ea, trebuie citită și înțeleasă cu bună credință. Un președinte care merge pe culoarul corect constituțional are infinit mai multă putere decât unul care mizează pe implicarea în  politică și în polemicile ei. Dacă tu nu ești în zona de neutralitate ca să poți să arbitrezi lupta asta, îți greșești menirea. A căzut guvernul. Ce mare brânză? La italieni cădea o dată la două luni și nu se întâmpla nimic. Acesta este jocul democratic”, a declarat candidatul independent la prezidențiale.
mircea-diaconu-piata-mare (2)

Întrebat despre cum s-a hotărât să candideze la președinția României, Mircea Diaconu a răspuns că la un moment dat și-a dat seama că lucrurile merg în direcția greșită și că trebuie să se urmeze drumul corect.

„O oră, două. Cam atât mi-a luat să mă gândesc. Îmi vedeam de treburile mele și vedeam ce se petrece pe oferta publică. Imaginați-vă o masă pe care niște grupuri politice își expun ofertele. Mă uitam pe acea masă: s-a așezat o variantă, s-a așezat alta și a fost o zi de vineri în care s-a  așezat ultima. M-am uitat pe masă și mi-am dat seama că ceea ce se întâmplă nu e bine. Sunt în politică din 2008 și din 2014 sunt independent. Am înțeles că niciuna dintre oferte nu ar fi semnalat culoarul corect. Cineva trebuie să spună că de 30 de ani se greșește culoarul. Cam așa a fost”, a spus Mircea Diaconu.

mircea-diaconu-piata-mare (3)

În cadrul întâlnirii a fost adusă în discuție și tema conservării valorilor tradiționale autentice și importanța acestora.

 „Știm să facem încă lucruri tradiționale, nu le facem, rămân undeva și ne facem două poze cu ele când ne ducem acasă. Astea ar trebui să rămână brand de țară. Putem fi un fel de muzeu în mijlocul Europei. Asta este o calitate senzațională în lumea europeană modernă”, a mai adăugat acesta.
La final, întrebat despre posibilele șanse de câștig, Mircea Diaconu a afirmat că procentajele se pot schimba oricând: „Opiniile sunt în mișcare, cifrele sunt în mișcare. Contează poziționarea fiecăruia. Vom vedea după alegeri. Rezultatul poate fi să ajung acolo.”

Text și foto: Adina Torop

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3765

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Gigi

Acum 3 ani

Muzeu, se referă la el! Panoplie in parlamentul european!
Raspunde

Shparaschiv

Acum 3 ani

Nu trebuia sa se duca mai bine la Iasi, acest actor de 2 lei, lipitoare pe banii nostrii de cand l-o facut ma-sa ?
Raspunde

S

Acum 3 ani

Adevărul e ca președinte cu discurs ca al unuia plictisit la o bere nu am mai avut pana acum...
Raspunde

Acum 3 ani

Uitati-va la el , cum e imbracat
Raspunde

Ion

Acum 3 ani

Pacat ca un actor ca asta s-a ticnit la cap....Era mai bine daca ramanea la actorie si nu se baga la troaca politicii romanesti.
Raspunde

Aling

Acum 3 ani

Psd ist pana la moarte!
Raspunde

ilie

Acum 3 ani

daca Diaconu era o persoana cinstita nusi facea de lucru cu Ponta .pacat ca lumea a uitat ce lichea a fost Ponta cind a fost premier.
Raspunde

Anonim

Acum 3 ani

Fa-ti meseria de actor,nu incurca borcanele.Oameni de genul asta,nu au ce cauta in acest oras,cat il vorbiti de rau pe dl.Johannis,cum credeti ca aveti vreo sansa de castig?Acest om tace si face,nu e actor papagal.
Raspunde

Roxy

Acum 3 ani

Nenica, joci exact ca in Buletin de Bucuresti. N-ai evoluat deloc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus