Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Replica Danielei Câmpean pentru ministrul demis al Dezvoltării: Adevărul e că nu ne-a dat nimic PSD pentru că nu a produs nimic

Replica Danielei Câmpean pentru ministrul demis al Dezvoltării: Adevărul e că nu ne-a dat nimic PSD pentru că nu a produs nimic

În ultima sa zi ca ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu a acuzat mai mulți lideri regionali că „se înfruptă din banii PNDL”. „Pentru că titlul de baron local este deja adjudecat, am să introduc în propoziţie titulatura de grof. (…) Grofii care se înfruptă din PNDL nu sunt doar PSD-işti şi daţi-mi voie să vă spun. Doamna Daniela Cîmpean, preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu, un grof PNL se înfruptă cu 50 de milioane din PNDL pentru reabilitarea unui spital care din 1990 nu a fost nici măcar văruit. Asta înseamnă să te înfrupţi din PNDL. Nu îi spun baron, ci groful Gheorghe Flutur de la Suceava, membru al Partidului Naţional Liberal, are 230 de milioane de la ciuma roşie pentru drumuri judeţene. Alba Iulia, vestitul domn primar Hava, pedepsit de PSD şi această guvernare cu vreo 32 de milioane de lei”, a declarat Suciu pe 10 octombrie, în ziua votării moțiunii de cenzură.

Turnul Sfatului a solicitat atunci o reacție a președintei CJ Sibiu la declarațiile ministrului, reacție pe care am primit-o astăzi și pe care o publicăm mai jos:

„În prima zi după ce, în sfârșit, România a reușit să scape de una dintre cele mai toxice guvernări avute de România după 1989, Daniel Suciu - pentru o foarte scurtă perioadă ministrul dezvoltării, prin discursul său de apărare a PSD, rostit de la tribuna Parlamentului, ne-a arătat încă o dată cum gândesc liderii acestui partid guvernarea performantă și transparența, dar mai ales ce înseamnă în accepțiunea lor reprezentarea și interesele cetățeanului.

Îi mulțumesc mai ales că se străduiește să folosească termeni de ”finețe”, chiar dacă limbajul este mult sub nivelul la care ne așteptăm să fie într-un parlament național european. Faptul că a simțit nevoia să inventeze un nou termen pentru liderii locali și regionali PNL ne onorează și am aflat astfel că până și psd-iștii consideră (ca toată lumea de altfel) că singurii care ar putea purta pe merit titlul de “baroni locali” sunt reprezentanții de seamă ai Partidului Social Democrat. Nimeni nu are cum atenta la acest titlu, pentru că doar liderii PSD excelează în a transforma instituțiile, municipiile, comunele, sau județele în feude proprii, conduse doar de interesul propriu și al camarilelor de partid.

Sunt onorată de titlul de “grof”, deși sunt româncă, pentru că motivul principal pentru care fac politică este acela de a contribui la un trai de zi cu zi mai bun pentru sibieni și îmi doresc “să trăiască ca grofii” cât mai mulți dintre ei și cât mai mulți dintre români. (în limba română, a trăi ca un grof înseamnă a trăi în prosperitate).

Dacă se dorește ca noul termen “politic” să desemneze primarii sau președinții de consilii județene care depun și contractează cât mai multe proiecte pentru finanțarea drumurilor, spitalelor, școlilor sau grădinițelor, atunci Sibiul, Alba Iulia, Aradul, Suceava sau Timișoara sunt bine alese ca exemple de urmat și îi mulțumim domnului Suciu Daniel că ne promovează ca administrații eficiente, conduse de lideri politici responsabili și interesați de rezultate. Personal, îmi doresc în acest context să fiu “cel mai mare grof din România”, pentru că vom lucra în continuare pentru a aduce în județul Sibiu cât mai multe finanțări naționale, europene și internaționale.

Banii cu care sunt finanțate proiectele PNDL nu sunt banii domnului Suciu, nici ai guvernului Dăncilă, și nici ai oricărui alt guvern care conduce vremelnic România, ci sunt exclusiv banii românilor, pe care, din păcate în anii de guvernare, PSD îi risipește în vânt pe autostrăzile de hârtie pe care mergem cu toții, pe spitalele regionale de la televizor sau pe “cea mai mare creștere economică din UE” din buzunarul fiecăruia. Adevărul este ca nu ne-a dat nimic PSD pentru că nu a produs nimic: guvernarea PSD a excelat doar în vorbe, în abuzuri și derapaje de la democrație, în creșterea dezechilibrelor și a riscurilor sociale, economice și politice. Ne-a luat în schimb șansa de a merge înainte, de a fi respectați în Europa și în lume.

Județul Sibiu este unul dintre primii mari contribuitori la bugetul național și suntem la coada listei în ceea ce privește orice fel de suport financiar din bugetul național. Guvernarea PSD a avut grijă să ia banii din bugetele locale, prin miraculoasa “revoluție fiscală”, în așa fel încât să aibă bugete uriașe la dispoziție, cu care să cumpere voturi în partid și în țară sau să îndestuleze fără proiecte și fără limită “baronii” recunoscuți și certificați chiar de către dl.Suciu.

Mi-aș dori ca liderii PSD să înțeleagă în sfârșit lecția politică pe care a primit-o mai întâi în stradă, apoi în toate forurile europene și acum în Parlamentul României, și să reformeze în sfârșit PSD transformându-l într-un partid european, democratic și respectat. Poate un prim pas ar fi să înlocuiască “baronii locali”, cu “grofi”, care să se “înfrupte” din banii publici, construind spitale, drumuri, grădinițe, școli etc., spre folosul tuturor românilor, așa cum fac de ani buni toți cei amintiți de domnul Suciu”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

liberalul circumspect

Acum 3 ani

Din pacate, d-na Campeanu nu ati convins votantii liberali cu realizarile din Sibiu. Sa vedem guvernul liberal ce va face pana la alegeri. Desi vrem sa scapam si de primarita Sibiului nu credem in succesul lui Bibu .... In Romania, votantii liberali la europarlamentare (2.500.000) nu sunt totuna cu membrii de partid liberal (250.000). Vorba aia : " noi cu cine votam ? "
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

tova de mizica,cu studii la idd este peste sefa turcan cu studii la moscoiva(cv in parl romaniei)
Raspunde

berbantul

Acum 3 ani

Din pacate, asa se intampla cand traim in matriarhat! Fiti mai amazoana, stimata doamna!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus