Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Avanpremieră la TNRS. „Femei”, un spectacol despre sufletului feminin

Avanpremieră la TNRS. „Femei”, un spectacol despre sufletului feminin

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră la TNRS – Sala Studio, miercuri, 23 octombrie 2019, de la ora 19:00, premiera spectacolului urmând a avea loc vineri, 1 noiembrie 2019. „Femei” este o adaptare după piesa „Totul despre femei” de Miro Gavran.

O mamă se pregătește pentru aniversarea sa, având speranța intimă că fiicele sale vor reuși să depășească certurile care le-au compromis armonia familială. O femeie visează la un job râvnit de toate colegele sale, fiind pregătită să facă orice compromis. În același timp, o fetiță își așteaptă cu nerăbdare mama la serbarea organizată la școală. O octogenară își propune să câștige atenția unui jucător de șah, iar o cântăreață ce se luptă cu lipsurile unei existențe marginale speră să se ridice prin arta sa deasupra mizeriei sociale care o înconjoară. Acesta este universul celui mai nou spectacol al naționalului sibian: „Femei”, concept spectacol și adaptare text de Raluca Iani, după piesa „Totul despre femei”, de Miro Gavran.

„«Teatrul Național „Radu Stanca”» Sibiu propune un eveniment cu o conotație cu totul și cu totul specială. Vorbim de inițiativa a cinci actrițe care au descoperit un text minunat «Totul despre femei», al lui Miro Gavran și care cu ajutorul actriței Raluca Iani, care a realizat conceptul spectacolului și a adaptat textul, primește o orchestrare care va stârni, suntem convinși, audiența unanimă a publicului din Sibiu, din România și de pretutindeni. Este un spectacol care are poveste. Este un spectacol care emoționează. Este un spectacol care surprinde. Un spectacol despre astăzi și acum și care ne spune că ne pasă de ceea ce înseamnă miracolul feminim, de ceea ce înseamnă fetița, fata, mama, iubita, bunica, artista. Toate ipostazele care sunt întruchipate în această clipă, cu luminile, cu strălucirile, cu lipsurile, cu suferințele, cu nevoile, dar în primul rând cu speranță. Vă așteptăm la acest spectacol care va aduce mult senin și multă bucurie atât femeilor cât și bărbaților", spune Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca”.
„Femei” este un spectacol ce orbitează în jurul unui singur mare personaj – Femeia, alături de incarnările sale succesive care ne deschid porțile înspre micro-scenarii cotidiene subtil interconectate pentru a surprinde anatomia unui singur suflet complex, contradictoriu, cald și incisiv… Sufletul feminin. Spectacolul le are în distribuție pe actrițele teatrului național Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Codruța Vasiu și Raluca Iani.

Date la care se joacă spectacolul „Femei”:

  • Miercuri, 23 octombrie 2019, ora 19:00 – avanpremieră
  • Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 19:00 – premieră
  • Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 19:00
  • Duminică, 3 noiembrie 2019, ora 19:00
Spectacolul are o durată de o oră și 15 minute, iar prețul unui bilet este de 20, 25 de lei. Este interzis persoanelor sub 12 ani.

Toate reprezentațiile cu spectacolul „Femei” vor avea loc la TNRS – Sala Studio, Str. Emil Cioran, nr. 1A. Informații pe larg despre programul de spectacole și bilete online, zero comision, pe site-ul oficial al teatrului.

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus