Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Un lector american la Sibiu: vrea să publice operele poeților locali în SUA și Marea Britanie

Un lector american la Sibiu: vrea să publice operele poeților locali în SUA și Marea Britanie

Un lector american care va preda în următoarea perioadă cultura și literatura americană la Facultatea de Litere a ULBS vrea să promoveze operele poeților sibieni în spațiul englez. Acesta se pregătește să participe și la Festivalul Internațional de Teatru de anul viitor, interpretând piese din opera lui Dante Alighieri.

Colin Cutler este absolvent al programului american Fulbright, care recent a terminat un master în scriere creativă la Universitatea St. John din York. Zilele trecute a ajuns la Sibiu, unde va activa în calitate de lector la Facultatea de Litere și Arte. Nu e prima dată când acesta se află în România. Cutler a anunțat ce vrea să facă în perioada în care se va afla la Sibiu.

“Prima dată am venit în România în anul 2017 în calitate de ofițer de afaceri publice al Armatei în cadrul unei misiuni de inginerie NATO. Am un master în limba engleză la UNC-Greensboro, unde am studiat poezia și scrierea versurilor pentru cântece, precum și schimbările poeziei în spațiu și timp (de la baladele anglo-apalahiene, de la Dante la Robert Frost, la influența poeziei de război). Recent, am terminat un master scriere creativă la York St. John University.

În timpul aflării mele în Sibiu, voi preda cultura americană și literatura americană la Universitatea Lucian Blaga, precum și voi conduce un workshop despre cultura americană la nivelul universității. De asemenea voi lucra cu poeți locali pentru desfășurarea unor evenimente publice la universitate și în comunitate și aș vrea să iau unele dintre lucrările lor pentru a le traduce și publica în SUA și Marea Britanie.

În sfârșit, mai pot spune că eu cânt, inclusiv la chitară, banjo și la vioară - mă găsiți la colincutlermusic.com. În iunie anul viitor voi cânta piese din cadrul unui proiect care încă se derulează în timpul Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu din 2020 - este vorba de „Inferno” al lui Dante transformat într-un volum de muzică folk”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Wadim Korneliu

Acum 3 ani

Solomoane, acum e momentul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus