Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Competiție sportivă neconvențională la Sala Transilvania. „Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități”

Competiție sportivă neconvențională la Sala Transilvania. „Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități”

Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu organizează „Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități” la Sala Transilvania. În cadrul celui mai important eveniment sportiv  adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu vor participa 170 de persoane. La finalul competiției câștigătorii vor primi tricouri, diplome și cupe.

„Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități” va avea loc joi, 24 octombrie, începând cu ora 9:00 la Sala Transilvania, fiind cel mai important eveniment adresat persoanelor cu dizabilități. La cea de-a șasea ediție, concurenții vor participa la diverse probe sportive, precum aruncarea mingii la coș, gimnastică, bocce. La finalul competiției va fi organizată o festivitate de premiere, iar câștigătorii competiției primesc tricouri, diplome și cupe. Anul acesta vor participa aproximativ 170 de beneficiari ai centrelor din structura și subordinea DGASPC cu vârste cuprinse între opt și 75 de ani. Alături de ei vor fi 40 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și voluntari de la Crucea Roșie Sibiu.

Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități (2)

O simplă aruncare cu mingea la coș sau câteva exerciții de gimnastică par un lucru banal. Pentru persoanele cu dizabilități simple exerciții se transformă în adevărate competiții de sport care transmit emoții, dar și adevărate exemple de forță, tenacitate și determinare - o sinteză a tot ceea ce trebuie să ne învețe sportul înainte de a fi o competiție sportivă în care se măsoară abilitățile personale din diferite discipline.

Evenimentul vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viața beneficiarilor de servicii sociale, fiind proiectul de suflet al directorului general, Laura Camelia Vîlsan, inițiat în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, cât și pentru combaterea percepțiilor stereotipice cu privire la acestea.

„Acest eveniment, aflat la a VI-a ediție, este așteptat cu nerăbdare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilități instituționalizate, dar și de cele aflate în familie și care beneficiază de serviciile Centrelor de zi partenere. Deviza evenimentului «Demnitate prin abilitate», unește suflete și creează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public. Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilități la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri  și premii", a declarat directorul, Laura Camelia Vîlsan.
Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiției solistul de muzică populară, Robert Târnăveanu, un grup de beneficiari dansatori din cadrul CITO Mediaș și elevii de la Școala Populara de Arte si Meserii „Ilie Micu” Sibiu, coordonați de către profesor, Izabela Tomiță vor susține  câteva momente de dansuri și obiceiuri ardelenești. De asemenea, echipa de baschet Diakoniewerk va încânta publicul cu o demonstrație sportivă. Evenimentul este prezentat de Nicolle Stănese.

Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități (1)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înființat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus