Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Terasele din centrul Sibiului vor putea funcționa tot timpul anului, inclusiv în perioada Târgului de Crăciun

Terasele din centrul Sibiului vor putea funcționa tot timpul anului, inclusiv în perioada Târgului de Crăciun

Primăria Sibiu intenționează să modifice regulamentul de funcționare a teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat, astfel încât să permită activitatea acestora pe parcursul întregului an. În prezent, acestea pot funcționa din mai până în octombrie.

„În urma solicitărilor și interesului manifestat de proprietarii de localuri apreciem oportună prelungirea perioadei de funcționare a acestor terase, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă”, argumentează primarul Astrid Fodor.

Decizia finală va fi luată în ultima zi a lunii octombrie, când consilierilor locali li se va cere votul pentru aprobarea unui proiect de hotărâre în acest sens.

Astfel, Primăria Sibiu vrea să modifice articolul din Regulamentul de organizare și funcționare a teraselor sezoniere care prevede perioada în care acestea pot primi clienți, respectiv perioada în care terasele trebuie desființate. În prezent, articolul respectiv are un conținut confuz: „Perioada de funcționare a teraselor sezoniere se încadrează în intervalul maxim de 10 luni calendaristice. Perioada de sezon se stabilește pentru intervalul 15.05-15.10. Restul luniilor sunt considerate extrasezon cu excepția perioadei Târgului de Crăciun”.

Noul conținut al acestui articol se propune a fi următorul:

„Perioada de funcționare a teraselor sezoniere se stabilește astfel:

-perioada de sezon este cuprinsă în intervalul 15.05-15.10;

-perioada de extrasezon este cuprinsă în perioada 16.10-14.05”

Potrivit referatului de aprobare care este atașat la proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării, modificarea este propusă avându-se în vedere o informare cu privire la interesul manifestat de proprietarii de localuri din Piața Mare, de a se menține terasele sezoniere și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6171

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Marius

Acum 4 ani

Cum vine asta "terase sezoniere tot timpul anului"? Cred ca daca vor ramane tot timpul anului deja sunt construcții provizorii care se încadrează puțin altcumva fata de terasele sezoniere
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Deja intra la impozit pt constructii usoare :)
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Pai si in 31 decembrie? Vor fi inchise? Poate sunt clienti si pentru un revelion pe terasa... Haide, faceti 365 zile daca tot v-ati apucat!!
Raspunde

wut

Acum 4 ani

idiotenii!
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 4 ani

Dar in timpul summitului?
Raspunde

Dreptate socială

Acum 4 ani

"În prezent, acestea pot funcționa din mai până în octombrie"-Informație greșită! Și în prezent ele pot funcționa și în perioada octombrie -mai, cu precizarea că perioada cuprinsă între 16.10-14.05 este definită ca una de extrasezon și propietarii de terase pot solicita avizul de ocupare a domeniului public pentru o perioadă mai scurtă de 2 săptămâni. Restricția de doar 10 luni de ocupare a domeniului public era pentru a nu aglomera Piața Mare în perioada Târgului de Crăciun!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus