Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Cultura și mediul de afaceri chinez pot fi studiate la Sibiu. Totul despre acest curs postuniversitar inedit la ULBS: înscrierea continuă

Cultura și mediul de afaceri chinez pot fi studiate la Sibiu. Totul despre acest curs postuniversitar inedit la ULBS: înscrierea continuă

Absolvenții universităților, indiferent de facultatea, profilul sau specializarea absolvită, au ocazia să urmeze un curs postuniversitar inedit la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în care pot acumula cunoștințe despre cultura, dar mai ales despre mediul de afaceri chinez. Cursul este parte a unui program modular, desfășurat în colaborare cu East China University of Science and Technology din Shanghai, una dintre cele mai mari universități din China.

Propunerea dezvoltării acestui program cursuri vine în contextul tendințelor internaționale actuale, în care China deține un rol important ca partener economic, existând un interes tot mai crescut al mediului academic și de afaceri față de cultura, economia și mediul de afaceri chinez. Dezvoltarea afacerilor cu China prezintă tendințe de creștere evidente inclusiv în țara noastră, cererea de specialiști în acest domeniu fiind astfel în continuă creștere.

Planul de învățământ propus este unul modern, în concordanță cu tendințele din domeniu, fiind orientat către cunoașterea specificității mediului de afaceri chinez. Cursurile component ale programului sunt:

 • Leadership în organizații industriale (Leadership in Industrial Organizations)
 • Managementul calității (Quality Management)
 • Sisteme informatice în afaceri (Information Systems in Business)
 • Marketing în industrie (Marketing in Industry)
 • Dezvoltarea proiectelor de afaceri în industrie (Industrial Business projects Development)
 • Fezabilitatea afacerilor (Business Feasibility)
 • Mediul de afaceri industriale chinez (Chinese industrial business environment)
 • China în economia mondială (China and the world economy)
 • Managementul resurselor și sustenabilitate (Resource Management and Sustainability)
 • Istoria și cultura chineză (Chinese History and Culture)
 • Legislația chineză a afacerilor (Chinese Business Law )
 • Piața financiară chineză (Chinese Financial Marke)
Cursurile se desfășoară în limba engleză, de către cadre didactice din cele două universități. Cursanții cu rezultate deosebite pot fi selectați pentru vizite de studiu în China. La finalizarea studiilor se va elibera un Certificat de atestare a competențelor profesionale emis de Ministerul Educației Naționale și un Certificat de absolvire emis de East China University of Science and Technology din Shanghai.

Înscrierea are loc până la începutul lunii noiembrie, iar cursurile se vor desfășura pe parcursul a 200 de ore. Pentru a fi acceptat la curs, candidații vor trece o probă de interviu. Numărul total de locuri disponibile este 50, iar taxa de studiu - 2.800 lei.

Actele necesare înscrierii:

- Fișa de înscriere (descarcă aici); - Certificat de naștere (copie); - Carte de identitate (copie); - Diploma de Bacalaureat (copie legalizată); - Diploma de Licență (copie legalizată).

Întregul program se desfășoară în perioada noiembrie 2019 – aprilie 2020.

Informații suplimentare pot fi obținute și la Cabinetul prorectorului pentru activități didactice, de pe Bd. Victoriei, nr.10, et.I, Camera 110, tel. 0269211083 sau la Departamentul Inginerie Industrială și Management, Str.Emil Cioran, nr.4, et.II,Sala IM 221.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Ion Ionescu

Acum 2 ani

China, Cambodgia ca parteneri si un rector ales pe modelul Putin si Erdogan. Asta spune totul despre ULBS.
Raspunde

yyy

Acum 2 ani

mediul de afaceri chinez este un mediu infestat de pesta neagra denumita comunism iar toata econonomia si companiile (inclusiv cele private!) sunt controlate de ciumatii din CPC, care sunt unii din cei mai bogati indivizi din lume(bineinteles prin interpusi cu conturi in CH, NL, Antile, barbaos, etc). feriti-va ca de dracu de nemernicii astia.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihaela

Acum 2 ani

O sa fie un curs foarte interesant. Multumesc pentru informatie!
Raspunde

orecare

Acum 2 ani

Nu este prea ieftin costul cursurilor? Asa raportat la salariul iobagilor din Ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus