Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Primăria înființează un nou serviciu: se va ocupa de infrastructura sportivă a Sibiului. „Sunt necesare acțiuni de modernizare”

Primăria înființează un nou serviciu: se va ocupa de infrastructura sportivă a Sibiului. „Sunt necesare acțiuni de modernizare”

După discuția din iulie, când consilierul local Adrian Bibu a adus în actualitate pentru prima dată în ultimii 20 de ani subiectul infrastructurii sportive a SIbiului, Primăria propune înființarea unui nou serviciu public. Acesta ar urma să se ocupe de infrastructura sportivă existentă din oraș. Deocamdată, rămâne o necunoscută tema construirii unor noi obiective, cum ar fi o sală polivalentă sau înființarea unui club sportiv municipal.

Serviciul Public de Administrare Baze Sportive și de Agrement Sibiu este denumirea noului serviciu pe care primarul Astrid Fodor îl va propune consilierilor locali pentru înființare în ședința din 31 octombrie. Acesta va avea zece angajați, cu tot cu director, iar sediul se va afla în sediul din Piața Mică, nr. 22.

Astrid Fodor a argumentat necesitatea creării noii structuri, care să fie subordonată Consiliului local, prin câteva puncte:

  • în mun. Sibiu se desfășoară numeroase activități sportive care acoperă o gamă variată de sporturi care se adresează sportivilor de performanță, dar și publicului larg;
  • pentru buna desfășurare a unor astfel de activități sunt necesare acțiuni de modernizare, dar și o bună gestionare și adminsitrare a infrastructurii sportive publice a municipiului Sibiu, pentru care există o cerere puternică din partea populației;
  • administrarea, coordonarea și gestionarea bazelor sportive și de agrement din patrimoniul municipalității se poate realiza în mod eficient și cu eficacitate în condițiile în care există o structură specializată care să aibă ca scop sprijinirea activității sportive și în final să crească numărul de participanți la acest tip de activități care se desfășoară în municipiul Sibiu etc.
Bunurile publice la care face referire primarul sunt: Stadionul Municipal Sibiu cu tot cu terenul secundar (antrenament fotbal) și zona de agrement de lângă terenul secundar (teren Aleea Mihai Eminescu), Skateparkul din zona Pieței Obor, Lacul lui Binder cu dotările aferente și terenul de sport situat în Parcul Ștrand cu suprafața de 12.900 mp.

Proiectul de hotărâre pregătit de primărie conține regulamentul de funcționare a noului serviciu, care ar urma să-și înceapă activitatea chiar de a doua zi de la adoptare, adică de pe 1 noiembrie 2019, dar și mențiunea că directorul acestuia să fie ales prin concurs public până la sfârșitul lunii decembrie, astfel încât după 3 luni de la alegerea lui noua structură să funcționeze în regim normal.

Dacă hotărârea va fi adoptată, atunci Serviciul Public de Administrare Baze Sportive și de Agrement Sibiu va fi finanțat de la bugetul local și din venituri proprii. Conform regulamentului de funcționare propus, acesta va avea ca atribuții principale administrarea, exploatarea, amenajarea și întreținerea stadioanelor, terenurilor și zonelor amintite mai sus. Atribuții pe care le au, în principal, și responsabilii cu administrarea Stadionului Municipal, terenurilor și zonelor de agrement amintite și a Skateparkului. Totodată, noul serviciu va avea și dreptul să închirieze către terți, prin licitație publică, bunuri sau părți din bunuri pe care le administrează.

În argumentarea sa primarul nu vorbește despre investițiile cerute în domeniul infrastructurii sportive, în sensul dezvoltării unor noi obiective. Singura mențiune este la articolul 18 din regulamentul de funcționare a Serviciului public, dar care se referă la terenurile care i se transmit spre supraveghere: „Investițiile la bunurile publice și private primite în adminsitrare vor fi realizate, conform legii, de către serviciul public, după aprobarea prealabilă a ordonatorului principal de credite, sursa de finanțare fiind veniturile proprii și subvenții de la bugetul local și alte surse legal constituite”.

Amintim că la începutul anului 2018 reprezentanții mai multor cluburi sportive din Sibiu au transmis Primăriei o scrisoare deschisă în care prezentau efectele negative asupra domeniului sportului, cauzate de lipsa unor săli corespunzătoare, și solicitau intervenția autorităților în acest sens. La începutul anului 2019 Turnul Sfatului a solicitat atât unor reprezentanți ai asociațiilor sportive, cât și  Primăriei Sibiu un comentariu cu privire la acest subiect.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Pepe

Acum 2 ani

V-ati batut joc de sportul din Sibiu si inca perseverati in asta, la asa ceva va pricepeti cel mai bine! Bravo tanti Rezi cea din primarie.
Raspunde

Leonard

Acum 2 ani

Numai Adrian Bibu sa nu fie instalat in aceasta functie publica, daca va fi infintata. De mai bine de un an de zile este Directorul Salii Transilvania . Nu se vede acest lucru. Acest baiat este prea tanar si neexperimentat . Bate campii aiurea. A promis marirea Salii Transilvania cu inca 2000 de locuri sau ceva de genul . Cel mai bine ar fi sa faca pasi rapizi spre un alt domeniu. La Primaria Municipiului Sibiu nu are ce cauta. Sunt dezamagit de acest om . Pacat ca promite marea cu sarea. Se leaga de oameni, incearca sa-si confere un statut social pe numele altor persoane. Dar, acest lucru nu cred ca este posibil . Eu votez PNL dar pe acest individ nu-l pot vota. O zi buna .
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Interesant, am ajuns sa se infinteze un serviciu public la cinci ani dupa ce sa infintat in Medias. Sunt curios cine vine la un concurs pentru un post de director platit cu 3000 de lei net cand la primaria Cluj femeia de serviciu are 4000 de lei net salar.
Raspunde

sibianca

Acum 2 ani

Nu inteleg de ce trebuie un director pentru acest serviciu care este subordomat Consiliului local. Era suficient un sef serviciu si atat. Aruncati banii prea usor pe diversi directori doamna primar. Sediul ar trebui sa fie la stadion nu in primarie.
Raspunde

Adi Petre

Acum 2 ani

Cu alte cuvinte se infiinteaza un serviciu care nu are ca scop gasirea unor solutii pentru dezvoltarea sportului in sibiu sau de constructia de baze sportive in oras,ci un serviciu care sa inchirieze cele trei sau patru baze sportive aflate in subordinea primariei. Sa se constuiasca o sala polivalenta noua nici nu se pune in discutie. De fapt de 30 de ani nu s.a construit nimic npu de utilitate publica( stadion ,sala de sport,teatru,parcari supraetajate...).
Raspunde

Guță

Acum 2 ani

Ăștia de la primărie se înmulțesc pe zi ce trece. De mult nu mai au loc în clădirea din Piața Mare. De aceea s-au împrăștiat în tot orașul.
Raspunde

///

Acum 2 ani

Alt serviciu, alt sef////
Raspunde

calator

Acum 2 ani

Pe cand un serviciu care sa se ocupe de TRANSPORTUL PUBLIC ? Nici prin cap nu le trece....
Raspunde

Luca

Acum 2 ani

Ha,ha,ha ! "Modernizare" ??? Oameni buni , Oradea a facut 80 de terenuri de sport PUBLICE , de la zero ! Si inca construiesc ! In Sibiu , copii nostri pot face sport de placere , doar in curtea scolilor . Nu exista in SIbiu un teren de baschet (de exemplu) cu suprafata profesionista , luminat , cu banci . Pista de alergat ... nici vorba ... poate o vizita de lucru in Oradea ar fi utila .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus