Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Record: „Cel mai mare steag din piese Lego” va fi la Sibiu. E nevoie de peste 250 de mii de piese individuale

Record: „Cel mai mare steag din piese Lego” va fi la Sibiu. E nevoie de peste 250 de mii de piese individuale

Științescu vrea să doboare un record stabilit de canadieni – „Cel mai mare steag din piese Lego”. Doar cu câțiva centimetrii mai mare steagul decât cel al Canadienilor, steagul va fi amplasat în Piața Mare de 1 Decembrie. Pentru realizarea proiectul Științescu are nevoie de ajutorul sibienilor, dar mai ales al copiilor.

Pentru a avea „Cel mai mare steag din piese Lego” vor fi necesare peste 250 de mii de „cărămizi”, în final steagul va avea 6,8 metri lungime și 3,8 metri lățime. Pentru a putea îmbina piesele sunt necesare 180 de piese de bază gri, iar un pachet este aproximativ 60 de lei. Astfel, în cel mai scurt timp Științescu așteaptă sponsori pentru a acoperi suma de 12.500 de lei pentru aceste piese fără de care proiectul nu poate continua. Copii sunt invitați să doneze piesele Lego de culorile aferente steagului, adică roșu, galben și albastru, dar este foarte importantă nuanța culorii (exemplu mai jos).

lego - record- științescu

În cadrul proiectului, membri Științescu vor vizita școlile din Sibiu, vor preda o lecție despre ce înseamnă steagul României din punct de vedere simbolic și ce înseamnă fiecare culoare. Pe parcursul orei copii vor avea timp să își prindă piesele Lego pe plăcile de bază. Această fază a proiectului se va derulat pe parcursul lunii noiembrie, iar în acest moment actele necesare au fost depuse la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

„Înainte cu câteva zile de 1 Decembrie vom chema copii să prindă plăcile de bază colorate între ele, ca mai apoi să îl putem monta în Piața Mare. Încă nu am stabilit exact detaliile cu primăria pentru că prima dată trebuie să ne asigurăm că vom avea aceste plăci de bază. Există posibilitatea ca steagul să rămână toată lună decembrie în Piața Mare”, au declarat reprezentații Științescu.
Sursa foto principal: britannica.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus