Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Modificări în programul Tursib. Autobuzele vor veni mai des și vor opri în mai multe stații

Modificări în programul Tursib. Autobuzele vor veni mai des și vor opri în mai multe stații

SC Tursib SA a propus modificări ale traseelor și programelor ale rutelor de transport în comun. Propunerile au fost înainte Primăriei Municipiului Sibiu, aceste vor fi supuse aprobării Consiliului Local în ședința din luna noiembrie. Dacă modificările vor fi acceptate, vor intra în vigoare cu data de 16 decembrie a anului curent.

Traseul 19 din Cartierul Magnolia până în Gară va fi prelungit, concomitent cu creștere numărului de curse. Modificarea a fost propusă pentru că a crescut numărul de utilizatori ai transportului public pe acest traseu, care deservește cartierele Magnolia şi Kastani de pe Calea Şurii Mici, precum şi Alma, de pe strada Frunzei. S-a ţinut cont de asemenea, de deschiderea noului centru comercial din apropierea Gării şi s-a crescut capacitatea de transport în zonă.

Noul itinerar al traseului 19 va fi:

DUS: Gara - str. G-ral Magheru - str. Constitutiei - B-dul C.Coposu - Piata Unirii - str.A.Saguna  -   sos. A.Iulia – Calea Turnisorului – str.Frigoriferului – Calea Surii Mici - cart.Magnolia

INTORS: Cartier Magnolia – Calea Şurii Mici – str.Frigoriferului - Calea Turnişorului - sos.A.Iulia - str Dealului - str.Banatului - B-dul Victoriei – Piaţa Unirii - B-dul C.Coposu - pe sub podul gării - Gara

De asemenea, vor fi afectate trasele autobuzelor 16 și 18, modificarea survenind din cauza lățimi reduse a străzilor din cartierele Țiglari și Tineretului. Astfel, prin această modificare se va fluidiza traficul în zonă.

În sensul de mers spre Cartierul Tineretului stațiile vor fi -  … str. Tiglarilor – str. Constructorilor – str. Oslo – str. Lisabona – str. Deventer – Aleea N.Tonitza – str. Londra (capăt de linie). Astfel, stația „Piața Țiglari II” se va muta pe strada Oslo în dreptul Școlii Generale numărul 23, stația „Lisabona II”, se va muta pe strada Oslo, înainte de intersecția cu str. Lisabona și stația capăt de linie “Londra”, se va muta de pe strada Berlin, pe strada Londra între Aleea N.Tonitza şi str. Berlin, în dreptul unui spațiu viran. Această ultimă modificare va rezolva și reclamațiile locatarilor de pe strada Berlin, unde este capătul de linie actual. Se va înființa o nouă stație „Deventer” pe strada Deventer, înainte de intersecția cu stația Londra.

Propunerea presupune extinderea transportului public până la Aleea Tonitza, în zonele nou construite ale cartierului, rezolvând astfel şi solicitările locatarilor. În celălalt sens, autobuzele vor circula pe traseul actual.

Traseul autobuzelor 14 și 17 este propus pentru modificare, varianta fiind - … Calea Guşteriţei – pe sub autostradă – str. Viitorului – cartierul Reşiţa, în sensul de mers spre Cartierul Reşiţa. Faptul că autobuzele vor circula pe această variantă doar într-un sens, rezolvă şi evitarea blocajelor ce apar actualmente în zonă. Totodată, se rezolvă şi petiţia locatarilor de pe strada Vulcan, care solicită reducerea numărului de treceri ale autobuzelor pe această stradă.

Se va suplimenta numărului de curse pe traseul 22 Sibiu – Păltiniş, în perioada 23.12.2019 – 01.03.2020, pentru a veni în  sprijinul practicanţilor sporturilor de iarnă din staţiunea Păltiniş.  Programele propuse au fost corelate cu programele pârtiilor de ski.

De asemenea, datorită întârzierilor provocate de agomerarea în trafic pe anumite tronsoane ale oraşului, se pierd legăturile cu autobuzele de pe alte trasee. S-au verificat în sistemul GPS parcursul autobuzelor acolo unde au fost sesizări referitoare la acest aspect şi s-au propus mici corecţii la orele de plecare din capete de linii, pentru facilitarea legăturilor între trasee.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

wut

Acum 1 an

"Superb"...mai putin ca ati uitat de traseele "industriale" ce ar putea reduce intr-o buna masura congestionarea traficului de la orele de varf, daca ar circula mai des. Spor la treaba!
Raspunde

Anonim

Acum 1 an

Pe când putem cumpăra biletele de la automate cu bancnote mai mari de un leu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus