Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Muzeul Viu: Sibienii pot dona „orice fel de obiecte din perioada comunistă” muzeului Brukenthal

Muzeul Viu: Sibienii pot dona „orice fel de obiecte din perioada comunistă” muzeului Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal lansează mâine proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluția din 1989”. Proiectul cuprinde o serie de activități culturale care au ca scop sublinierea rolului Sibiului în decembrie 1989. De asemenea, în cadrul proiectul este o campanie de colectare a materialelor documentare referitoare la perioada comunistă din decembrie 1989 din Sibiu.

Proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluția din 1989” va cuprinde o serie de activități culturale dedicate Sibiului din decembrie 1989. În Piața Mare se va amplasa o expoziție fotografică documentară începând din 15 noiembrie. În sala Multimedia din Casa Albastră se va instala o expoziție cu piese din colecția modern – contemporană a Muzeului de Istoria, acesta va fi deschisă din 1 decembrie. De asemenea, se vor organiza trei prelegeri și un catalog de proiect.

Muzeul Național Brukenthal este deschis donațiilor de obiecte din perioada comunistă, mai exact din decembrie 1989 și primele luni ale anului 1990 în Sibiu. „Acceptăm orice donație cu orice fel de obiecte din perioada comunistă”, spune purtătorul de cuvânt, Alexandru Constantin Chituta.

Doritorii se vor putea adresa în perioada 1-29 noiembrie secretariatului Muzeului Naţional Brukenthal, la numărul de telefon 0269217691 (e-mail [email protected]), în vederea înregistrării propunerii de donație. Comisia constituită din reprezentanți ai muzeului – istorici, conservatori și restauratori va selecta obiectele care vor intra în colecția Muzeului de Istorie Casa Altemberger şi va parcurge paşii necesari pentru înregistrarea pieselor selectate în colecţia special dedicată.

Proiectul este cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

Primiti si procesul verbal al domnului profesor de fizica? Acela care zice "Tovarășul profesor s-a evidențiat prin interesul pentru realizarea unei concepții materialist-didactice despre lume și viață la elevi".
Raspunde

Gruia

Acum 4 ani

Ce tupeu de meltean, zici ca muzeul iti face tie o favoare ca-ti accepta donatia. Nici muzeul nu mai e in stare sa ne roage frumos in "capitala bunelor maniere".
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Eu propun donarea întregului activ de partid pesede, majoritatea sunt comuniști!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus