Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Nicu Ștefănuță a deschis birou de europarlamentar în Sibiu. „Va fi un centru comunitar”

Nicu Ștefănuță a deschis birou de europarlamentar în Sibiu. „Va fi un centru comunitar”

Sibianul Nicu Ștefănuță a inaugurat astăzi primul său birou de europarlamentar. Acesta se află pe strada Turnului și va avea menirea unui „centru european comunitar”, așa cum a anunțat politicianul.

„În campania electorală din luna mai vă spuneam că vreau să deschid un birou de europarlamentar la Sibiu - o consideram mai mult ca o datorie. Dar, mai mult ca atât, am spus atunci că vreau să deschid un centru european comunitar aici, nu doar un birou. Mă gândeam, de exemplu, la săracii oameni care au stat peste 600 de zile în fața sediului PSD din Sibiu, la „Vă Vedem din Sibiu”, și mă gândeam că aș dori să le ofer o locuință, unde să poată veni să se „încălzească”. Mă gândeam, de asemenea, la oameni care lucrează în comunitatea sibiană și fac proiecte pentru tineri, pentru păduri, pentru mediu, proiecte care țin de relațiile internaționale ale Sibiului și să ofer un spațiu în care să putem discuta aceste proiecte. Mă gândeam, de asemenea, că acest spațiu să găzduiască oameni importanți din Europa, care să vină să împărtășească din experiența lor europeană și care să fie pentru noi aliați importanți în ceea ce facem în Europa”, a explicat Nicu Ștefănuță necesitatea deschiderii noii locații.

nicu stefanuta birou parlamentar (11)

Nicu Ștefănuță a ajuns europarlamentar pe listele Alianței USR-PLUS după alegerile din 26 mai.

Biroul său de europarlamentar se află pe strada Turnului la nr. 12, o locație cu istorie pentru sibieni. Aici s-a aflat cândva magazinul „Doina”, unde se vindeau în perioada comunistă produse lactate. „Mulți dintre noi ne-am făcut tinerețea, stând la coadă, probabil cei mai în vârstă știu mai bine acest aspect. În ultimul timp acest spațiu căzuse în degradare. Pentru mine a fost o șansă fenomenală să pot să iau acest spațiu și să-i dau din nou viață, mai ales că în anul acesta împlinim 30 de ani de la Revoluție, 30 de ani de la căderea comunismului și de când nu ne-am mai ascuns să ne spunem părerea și chiar să avem un rol important în UE”, a mai spus Nicu Ștefănuță.

nicu stefanuta birou parlamentar (17)

În amenajarea spațiului în care va funcționa biroul europarlamentarului Nicu Ștefănuță s-au implicat mai mulți sibieni, menționați de politician. „Pentru mine este foarte special că a contribuit comunitatea la el. Veți vedea în acest sediu niște desene realizate de Dan Perjovschi, din prietenie, un om care a fost alături de noi, colega mea Victoria Ghilaș ne-a dăruit o frumoasă operă legată de inima naturii. Aș mai menționa și colega Simona Sterca, un arhitect care ne-a sfătuit cum să decorăm acest loc. I-am spus că vreau să nu fie o chestie de care lumea fuge, o chestie în care e un fotoliu mare cu un șef și de care lumea se ferește, ci un spațiu prietenos”, a spus politicianul sibian.

nicu stefanuta birou parlamentar (2)

În Parlamentul European Nicu Ștefănuță este membru în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară și Comisia pentru Bugete. Ștefănuță mai este și vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite a Parlamentului European.

„Din iulie, de când sunt în Parlamentul European (...), m-am preocupat de soarta pădurilor din Europa, de educație, de riscurile pe care le presupun unele organisme modificate genetic, de crizele provocate de lipsa medicamentelor din diverse țări europene, de proiecte de învățare continuă pentru persoanele în vârstă și de bugetul programului Erasmus+”, a menționat principalele sale activități de la Bruxelles Nicu Ștefănuță.

nicu stefanuta birou parlamentar (9)

Europarlamentarul sibian a fost însoțit la conferință de Cseh Katalin (Ungaria), europarlamentar şi vicepreședinte Renew Europe, și de europarlamentarul Moritz Körner (Germania), dar și de Adrian Echert, președintele USR Sibiu.

Biroul de europarlamentar al lui Nicu Ștefănuță va fi deschis de luni până vineri de la 9 la 17, iar politicianul sibian spune că va veni la Sibiu o dată sau de două ori pe lună pentru întâlniri cu oamenii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Asa un birou a avut si EBA.S-a simtit ceva? Poate in veniturile angajatilor la cabinet(mai stie cineva unde a fost?).Ce sa discute cu sibienii in special si romanii in general?Daca-i opresti pe strada habar n-au 2 din 500 cite state compun UE.
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Mai bine se facea magazin cu produse lactate cum era acum 30 de ani ..
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Succes !
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

Caline ai uitat acum 30-de ani nu gaseai nimic in Magazine numai cozi daca intrebai la ce stati la coada lumea nu stia dar traia cu impresia ca va aduce ceva .si se cumpara indiferent ca trebuia sau nu .
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Stiu Ilie :) Dar nu-i vad rostul la acel birou de europarlamentar , mai ales in cladirea aia . Ma bucur totusi ca a renovat-o cineva ca de cand s-a inchis "Doina" , era in paragina .
Raspunde

Sile

Acum 4 ani

Nicusor Stefanuta de la PDL. Asta nu a stat o clipa la coada, parintii ii aduceau de toate de la Avicola pe care au devalizat-o! Oare cui isi plateste tanarul studios chiria?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus