Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Spitalul de Pediatrie „Luther” va trece prin renovări și modernizări ample

Spitalul de Pediatrie „Luther” va trece prin renovări și modernizări ample

Spitalul de Pediatrie Sibiu va trece prin mai multe schimbări în următorii doi ani. Proiectul este dedicat renovării parterului spitalului Luther din Parcul Astra, acolo unde la momentul actual ambulatoriile chirurgicale se întrepătrund cu urgențele.

Locația în care funcționează în prezent Ambulatoriu integrat care deservește Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu nu corespunde exigențelor legale actuale. În plus, această locație necorespunzătoare îngreunează circuitele funcționale în cadrul unității. Spațiul sălii de așteptare este prea mic și determină o aglomerație care îngrădește accesul pacienților și personalului medical către secții, se arată în proiectul de hotărâre prin care ar urma ca o serie de renovări și modernizări să aibă loc la Luther, până în 2021.

Pentru că circuitele ambulatoriilor chirurgicale se întrepătrund cu cele de la urgențe, în clădirea de pe Gheorghe Barițiu, acestea urmează să fie separate, plan pentru care ar fi nevoie de peste 1 milion de lei.

„Suntem fortuiți să facem un lucru de genul acesta pentru că suntem împărțiți în trei locații, avem trei ambulatorii. Cu ajutorul primăriei avem proiecte cu finanțare europeană, unul pentru dotarea ambulatoriului de specialitate și avem nevoie de spații pentru amplasarea aparaturilor. Totodată, ambulatoriile chirurgicale sunt la parterul clădirii de pe strada Gh. Barițiu și se întrepătrund circuitele cu urgența. Acolo urmează să despărțim drumurile”, explică Ciprian Șofariu, directorul medical, pentru Turnul Sfatului.

Totodată, Spitalul de Pediatrie urmează să implementeze un proiect de extindere a urgenței. „Avem al doilea proiect, de extindere a urgenței, iar acele spații care erau pentru ambulatoriu pe parter vor fi efectiv ale urgenței. E nevoie de aproximativ 1 milion și jumătate de euro, bani cu care se vor moderniza spațiile, se va achiziționa aparatură, se va reface ventilația și lista continuă”, arată directorul medical, spunând că lucrările ar trebui să fie gata în 2021.

Reabilitarea și modernizarea spațiului Ambulatoriu integrat ar avea ca rezultat și întărirea acestui sector care va putea asigura un diagnostic corect în vederea orientării conduitei terapeutice ulterioare, astfel încât activitățile desfășurate aici să contribuie la reducerea cheltuielilor generate de spitalizarea continuă, se arată în același proiect.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Deutsches Forum

Acum 2 ani

Cand va fi gata restaurat si modernizat - se retrocedeaza ? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus