Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

O fetiță de 13 ani din Sibiu este grav bolnavă: „Ne dorim să se trezească”

O fetiță de 13 ani din Sibiu este grav bolnavă: „Ne dorim să se trezească”

În urma unui accident grav de mașină, Gal Antonela Larisa Maria a primit un diagnostic dur pentru un copil de 13 ani – tetrapareză spastică în urma unei lovituri grave la cap. Tânăra are nevoie de recuperare de urgență, dar costurile sunt foarte ridicate pentru familie. Larisa are nevoie de 900 de lei pe zi pentru terapie.

Accidentul a avut loc în 15 august 2019 pe autostrada A1 București – Pitești, iar Larisa a suferit o lovită puternică la cap în urma căreia a rămas cu tetrapereză spastică. În vârstă de 13 ani, este elevă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu unde a terminat cu note de 10 în clasele a V-a și a VI-a. Larisa este un copil care nu își dorește nimic mai mult decât să învețe, nu există materii care să îi displacă și, înainte de accident, citea foarte mult și petrecea șase ore pe zi în bibliotecă.

„A fost în București la Cărturești Verona, o librărie pe trei etaje. Larisa a fost extrem de fericită și împreună cu prietena ei a explorat fiecare colțișor. Cred că e rar ca fericirea unui copil să fie o librărie imensă, să fie înconjurată de cărți”, explică nașa Larisei, Ana.
În acest moment, Larisa se poate mișca foarte puțin, majoritatea timpului îl petrece în pat sau în scaunul cu rotile. Din fericire, medicii din Târgu Mureș o pot ajuta să se recupereze, însă terapia este mult prea scumpă pentru familia Gal. „Cazurile sunt diferite, totul depinde de creierul ei și de corp. Avem nevoie de multă răbdare pentru că recuperarea este lungă”, explică Ana.

Antonia Larisa Maria (3)

Ana povestește cum la început își mișca numai piciorul stâng. La următoarea vizită, după două săptămâni, Larisa se rostogolea, se mișca mai mult sau trăgea lucrurile la care putea ajunge. „Am crezut să este mai bine, ne-a crescut speranța. Am aflat că este bine că se mișcă dar problema este la creier. Cel mai important lucru este să se trezească din această stare letargică. Medicii ne-au spus că mișcările sunt involuntare”, spune nașa.

Antonia Larisa Maria (4)

Conform medicilor, recuperarea este foarte importantă în primele șase luni pentru că această perioadă va defini recuperarea per total. Oamenii au început să doneze și astfel s-a strâns o sumă care va acoperi cheltuielile pentru câteva zile. Familia are nevoie de ajutor financiar pentru că o zi de terapie este 900 lei.

„În Târgu Mureș, Larisa face o terapie cu roboți care îi stimulează corpul. De asemenea, Larisa are parte de terapie într-o cameră hiperbarică . Este prima dată încă face această terapie , în București medicii s-au concentrat pe corp”, conchide nașa Larisei.
Dacă doriți să oferiți o mână de ajutor Larisei, un cont pe numele Gal Angelica - RO 15 BACX 0000000892172000 – în lei a fost deschis la Unicredit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

Adrian Dirnescu

Acum 3 ani

200 de persoane care avem venit, daca dam 5 lei pe zi, vom reusi sa ajutam
Raspunde

StolniceanuL

Acum 3 ani

Imi apate iban invalid. E corect contul ?
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

https://www.iban.com/iban-checker contul pare corect
Raspunde

Mihai R.

Acum 3 ani

Foarte trist! Sigur ca da, ajutam. Tare ma tem ca viata Larisei putea fi perfect normala la momentul asta daca parintii ei ar fi respectat o norma de siguranta de baza: purtarea centurii si pe scaunele din spate. Poate ma insel si avea centura, dar data fiind natura leziunii, cam asta a fost scenariul: masina s-a rasturnat si ea s-a lovit cu capul de plafonul masinii. Purtati centura si in spate!
Raspunde

Adrian M

Acum 3 ani

Foarte greu trebuie sa le fie, sa dea Dumnezeu sa își revină foarte curând. Păcat ca nu vedem cauzele care provoacă sute de accidente, drumuri praf, drumuri înguste, și asta tor din cauza celor de la conducere care nu știu cât sa fure mai mult, dar vad ca multe milioane de oameni încă ii votează, se pare ca degeaba au murit oamenii la revoluție, când a venit regele și nu a fost lăsat sa intre în tara de pe aeroport cati ați mers acolo sa nu ii lăsați sa îl trimita înapoi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus