Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
13°C

”Este un carnagiu!” Un semn pentru ”Oprirea interzisă” a stârnit revoltă printre șoferi

”Este un carnagiu!” Un semn pentru ”Oprirea interzisă” a stârnit revoltă printre șoferi

Amplasarea semnului care instituie ”Oprirea interzisă” pe banda de circulație din fața bazinului Olimpia, urmată de ridicarea mașinilor care încălcau această interdicție a stârnit revoltă printre unii dintre șoferii sibieni. ”Puteau să ne lase măcar o lună, să ne obișnuim”.

Vasile este cel care a trimis primul redacției Turnul Sfatului un e-mail referitor la faptul că, din prima zi a acestei săptămâni, pe bulevardul Victoriei, în dreptul bazinului Olimpia, a fost amplasat un semn care instituie ”Oprirea interzisă” în zonă. Vasile spune că a observat acest semn abia luni seara, la ieșirea de la cursurile de dans pe care le urmează la o școală ale cărei săli sunt amenajate în complexul de deasupra fostului magazin Billa. ”Deoarece eram în întârziere, parchez mașina în apropiere de chioșc (chioșcul din fața bazinului Olimpia – n.r.), era în jur de ora 21:20. Ies de la curs în jurul orei 22:40, vreau să urc în mașină și să pic jos, nu alta. Mașina dispăruse”, povestește Vasile, care spune că locuiește în cartierul Arhitecților.

La fel ca și altor șoferi care au parcat în zona amintită, și lui Vasile i-a fost ridicat autoturismul de către polițiștii locali. ”Doamna de la Biroul ridicări mi-a spus râzând că în ziua respectivă de luni, de când s-a instalat semnul, au fost ridicate între 15 și 20 de mașini”, spune Vasile, care a plătit 650 de lei pentru a-și recupera autoturismul. În opinia lui, o astfel de abordare nu este corectă. ”Trebuia ca un polițist sau doi să atenționeze oamenii o lună-două și apoi să vină cu amenzi. Este un carnagiu”, apreciază Vasile, care spune că se gândește să depună o sesizare la Parchet, pentru modul pe care îl consideră abuziv în aplicarea de sancțiuni celor care încalcă noul semn de circulație amplasat pe bulevardul Victoriei.

Zona din fața bazinului Olimpia a devenit o ”parcare tradițională” pentru șoferii cu treabă prin zonă. Mai ales seara. Sursa foto: Google Street View Zona din fața bazinului Olimpia a devenit o ”parcare tradițională” pentru șoferii cu treabă prin zonă. Mai ales seara. Sursa foto: Google Street View

”E normal să fie păstrat liber locul”

În zona în care a fost amplasat semnul de circulație, sunt amenajate locuri de parcare atât în fața bazinului Olimpia, cât și în fața fostului magazin Billa. Numărul mare de șoferi care aleg această zonă pentru a-și lăsa mașinile duce, însă, la ocuparea rapidă a locurilor de parcare astfel amenajate și, prin urmare, numeroase autovehicule erau parcate adesea chiar vizavi de stația de autobuz botezată de cei de la Tursib ”Billa”. ”Era și normal să fie păstrată liberă această bandă. Vizavi este această stație de autobuz, iar dacă pe partea cealaltă sunt mașini parcate circulația se blochează adesea. În plus, este și o ușoară curbă, adesea dinspre Valea Aurie vin mașini care accelerează. E foarte bine că s-a amplasat acel semn și că se ridică mașini. Dar se ridică în nebunie, să știți. Vedeți, chiar vizavi este acea cameră de supraveghere, cei de la Poliția locală observă imediat cum o mașină este parcată neregulamentar. Și de pe Poplăcii, cei de la Ridicări auto ajung în câteva minute aici”, descrie unul dintre șoferii de taxi aflați în stația din apropierea locului ”cu carnagiul”.

Și alți șoferi de taximetre sunt de acord cu amplasarea noului semn de circulație. ”Iar cei care au mașini să le parcheze corect. Da, sunt multe mașini și puține locuri de parcare, dar acesta este orașul în care trăim”.

Taximetriștii spun că în 15 - 20 de minute, orice mașină lăsată parcată în zonă este ridicată Taximetriștii spun că în 15 - 20 de minute, orice mașină lăsată parcată în zonă este ridicată

La cinci zile de la amplasarea semnului, vineri, în jurul orei 14:00, banda de circulație de pe bulevardul Victoriei, din fața bazinului Olimpia, era liberă de mașini parcate. Cinci minute mai târziu, o sibiancă ignoră recentul semn de interdicție și își lasă mașina parcată la marginea drumului. ”Dacă stă aici 15 minute, e victimă sigură”, îndrăznește un taximetrist un pariu. 15 minute mai târziu, însă, femeia iese de la cumpărături și își vede de drum. Banda de circulație rămâne liberă.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tica Lomnasean

Acum 1 an

Mie mea loat masina de pe scuarul ala hasurat cu dungi albe dintre sensuri pe milea putea sa puna un politist o luna doua ca sa stim ca nu e voie sa lasam masina acolo! Can Sibiu la nimenea!
Raspunde

Ana

Acum 1 an

O, ce veste minunata!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

E foarte bine ca au pus in sfarsit semnul acolo. Puteau sa fie mai putin zelosi la inceput si sa nu ridice masini o perioada. Dar schimbarea e in bine, chiar daca e cam tardiva.
Raspunde

alin

Acum 1 an

In zona olimpia duminica la ora 6 a fost lovit pe trecerea de pietoni un copil, ca norocul usor. Luni seara , dupa cum s-a si scris in presa, a fost lovita tot aici pe trecereo femeie , ceva mai rau. Acel semn este absolut obligatoriu ca si ridicarea masinilor . " marii sportivi " cu cefe late, energizantul intr-o mana, tigara in cealalta si mintea cat o nuca , care parcheaz cu nesimtire acolo , fortand astfel circulatia pe o singura banda, nu au cum sa priceapa altfel.... Ce nesimtire sa ai pretenita de a fi preanutat de politisti !!
Raspunde

lili

Acum 1 an

Este foarte bine, toti care vin in zona aia vor sa parcheze cat mai aproare de Salile de fitness si de mancatoria de la DAbo. Nu ar putea sa lase masina in alta parte sau acasa sa mearga 500 de metri pe jos(toti s-au nascut in masini) Parcarea de la Bila este mereu plina de prosti care nu stiu sa parcheze si ocupa 2 locuri. Politia comunitara de ce nu isi face datoria si dupa ora 17.00 cand este plin de masini pe strada si se lasa intunericul. Daca este o masina mai scumpa de 10 mii euro nu se ating de ea, dau amenzi si ridica masini la toate "cazanele". La alea peste 10mii le este frica ca nu stiu cu cine au de a face.
Raspunde

wut

Acum 1 an

Chiar o veste buna, la cat mai multe masini ridicate! Este inadmisibil ca pe un asa zis bulevard, sa fortezi circulatia pe o singura banda pentru ca unul sau altul si-au transportat hoiturile la bazin sau la sala sau in parc. Numai la rromani poti sa vezi lumea mergand sa faca sport cu masina. Iar pentru cei care locuiesc departe de aceste puncte, asta este, cautati un loc de parcare "legal".
Raspunde

Ciprian

Acum 1 an

Sa mori de ras, nu alta! S-a suparat Vasile ca i-a ridicat masina pe care a parcat-o ca un cocalar (cu semn sau fara semn) din cauza ca se "grabea". Dar cam cat dura Vasilica sa parchezi masina in parcarea de vis-à-vis? Si cam pentru ce ai de gand sa te"plangi" la parchet ça o sa rada aia (si aia) si cu spatele de plangerea ta. Asa ma bucur cand mai vad cate unu' din asta care si-o ia pentru nesimtire. Asa se construieste civilizatia, cu paru' ça bunul simt e rar. PS Asa-i ça acum te uiti unde parchezi?
Raspunde

sibianul excedentar

Acum 1 an

bine ar fi sa schimbe primaria si becurile arse de la trecerile de pietoni din zona Olimpia
Raspunde

......

Acum 1 an

Asta e buna... pai si fara semnul cu oprirea interisa trebuia amendat si sa i se ridice masina... blochezi o banda de circulatie, ingreunezi traficul in zona si mai faci si scandal ... pai hai sa ne lasam toti masinile in drum.... oricum pe majoritatea strazilor circulam doar pe o banda ca una e ocupata cu masinile parcate neregulamentar.... dar politia locala amendeaza doar daca e semnul cu oprirea interzisa, celelalte prevederi din codul rutier nu le cunoaste....
Raspunde

Gabriel

Acum 1 an

Domnule Traian Deleanu. Inainte sa te apuci sa faci alt articol, te rog sa pui mana pe un dictionar al limbii romane si sa vezi ce inseamna cuvintele pe care le folosesti. Spre exemplu, carnagiu inseamna ucidere a mai multor persoane, ucidere in masa... Unde dracului s-au ucis mai multe persoane ca au pus un semn de oprirea interzisa ??? Sau habar nu ai ce inseamna cuvintele folosite ???
Raspunde

IOO

Acum 1 an

Este un citat daca nu ai observat ghilimelele!!
Raspunde

AIS

Acum 1 an

Măi Vasile, una și cu una fac două: Nu e niciun "carnagiu", necunoașterea legii nu te absolvă de răspunderea în fața ei! Sau, mă rog, nebăgarea de seamă, în cazul de față. Așa funcționează treaba într-o lume normală! PS: Nu văd logica: "povestește Vasile, care spune că locuiește în cartierul Arhitecților."
Raspunde

S

Acum 1 an

Carnagiu, auzi. Bai, asa cred unii ca le cuvine orice și exagerează fleacurile pe care le pățesc. Bai Vasalie (poate se ia trif și de mine), carnagiu era în zona respectiva acum aptoape 30 de ani, când se trăgea la revoluție. Si are pretenția sa fie o scuza acceptata legal ca nu ai observat un semn de circulație. Fa cerere sa se înființeze o noua categorie de semne: semne care sa avertizeze amplasarea viitoare a altor semne. Pana atunci, nu ai nici o scuza, tu și alți alintați.
Raspunde

me345

Acum 1 an

Mie imi plac ai asa care parcheaza pe banda 1 in intersectia cu rennes, blocand "distribuirea" traficului pe cele 2 benzi. Sunt 2 puncte de "maxim" interes acolo: bătrânul sas si o farmacie. Cand n.o sa mai vad masini parcate la 50m de intersectie si care blocheaza o banda utila, o sa aplaud si initiativa asta.
Raspunde

Sib

Acum 1 an

Acolo se circula infernal (ma scuzati, se circula ca in tot orasul), ieseai pe contrasens in curba si dadeai exact in trecerea de pietoni. Semnul ala trebuia amplasat... dintotdeauna, nu doar de acum. Ca "Vasile" nu cunoaste sensul cuvantuli "carnagiu" e oarecum concordant cu mintea lui care il indemna sa parcheze acolo. Ce ma nemultumeste e faptul ca se ridica prea putine masini in oras. Vad parcari pe hasura, pe treceri de pietoni, in dreptul curtilor, pe iarba, pe trotuare, pe scurt pe orice petecut de pamant pe care crestinul poate lasa masina pe avarii. Avariile au devenit modul universal de "comunicare" in trafic: parchez aiurea - avarii. Stationez in mijlocul drumului 1-2 minute (vezi str. Izvorului la Polisano/spital/UPU) - avarii. Iti las masin ain poarta si merg la kebap - avarii. Ba mai nou se intra/iese din parcare cu avariile. Ar trebui sa mai iasa si domnii de la Rutiera in strada. Vis-a-vis de Politie nu e parcare, e cimitir de masini inscriptionate cu "Politia". Noroc ca oamenii stau la caldura in birouri, cu Loganurile alea ruginite s-ar face de ras si la Micasasa...
Raspunde

...

Acum 1 an

Oare Vasile nu se scrie V(asi)L(e) ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus