Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Ministrul Sănătății a votat la Cisnădioara pe două buletine de vot. ”A fost o greșeală”

Ministrul Sănătății a votat la Cisnădioara pe două buletine de vot. ”A fost o greșeală”

La primul său vot din funcția de ministru al Sănătății, medicul Victor Costache a cerut un al doilea buletin de vot: în primă fază a aplicat greșit ștampila.

Cu domiciliul în Cisnădioara (sat aparținător de orașul Cisnădie), Victor Costache – chirurgul care în ultimii cinci ani a condus din postura de director medical Spitalul European Polisano – a votat în cursul dimineții de duminică, în primul tur al alegerilor pentru Președinția României. La câteva secunde după ce a intrat în cabina de vot, ministrul liberal al Sănătății a ieșit pentru a solicita un al doilea buletin. ”A fost însoțit până aproape de secția de vot de Raluca Turcan (cea care acum ocupă postul de vicepremier în Guvernul României – n.r.). A primit ștampila și buletinul de vot, după care, la două secunde de la intrarea în cabina de vot, a ieșit cu rugămintea de a cere un alt buletin de vot, deoarece pe primul îl greșise”, descriu martori ai momentului.

Contactat de Turnul Sfatului, ministrul Victor Costache spune că nu este vorba de o chestiune gravă. ”A fost o greșeală. Am vorbit foarte mult la telefon în aceste zile, chiar și astăzi. Avem cazul de la Brăila, absolut traumatizant, cu acea tânără de 19 ani care a decedat, caz pentru care s-a deplasat la Sibiu pentru discuții și președintele Colegiului Medicilor. Apoi, mai suntem în discuții permanente alături de consilierii mei și pe chestiunea spitalelor regionale și sunt foarte, foarte multe alte probleme pentru care telefonul îmi sună neîncetat. În acest context, la vot, mi-a scăpat ștampila din mână. Acesta este motivul pentru care am cerut, mai apoi, un al doilea buletin de vot”, explică Victor Costache.

Potrivit instrucțiunilor emise de Autoritatea Electorală Permanentă, la fel ca și la celelalte scrutine, alegătorul are dreptul să ceară un alt buletin de vot în cazul în care a greșit în primă fază. ”La cererea alegătorului, în cazul în care acesta a aplicat greşit ştampila cu menţiunea «VOTAT», dar nu a introdus buletinul în urnă, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare îi poate elibera, numai o singură dată, un nou buletin, reţinând şi anulând buletinul de vot iniţial şi făcând menţiunea corespunzătoare (...)”, se arată în ”Instrucţiuni şi reglementări privind alegerea Preşedintelui României din anul 2019”, document publicat de Autoritartea Electorală Permanentă în Monitorul Oficial al României.

Traian Deleanu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cris

Acum 2 ani

Stimata Dna jurnalist! Dacă tot citezi omul, care explica ce a făcut... Cât de neinspirata sa fi pt un asemenea titlu?? O "știre" de doi lei, un titlu subiectiv si in general total aiurea! Pt o relativ superficiala stăpânire ceea ce se dorește a fi jurnalismul, recomand cu căldură "Manualul de jurnalism" al edituri Polirom. El prezintă succint dar explicit, regulile fundamentale a ceea ce se dorește a fi expunerea obiectiva. Spor la scrieri
Raspunde

Fanica Ion

Acum 2 ani

Superb! Ministrul sanatatii!!! Daca greseste diagnosticul sau operatia, are dreptul de a cere pacientului sa-l reopereze? Si a venit insotit de madam Turcan. Cum se face ca nu poate veni insotit, vroia sa stampileze pe altcineva decat pe cel galben?
Raspunde

politrucul

Acum 2 ani

O fi gresit de multe ori,...
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Imi place faza cu stersul comentarilor care nu va convin :) Bravo baieti .. Keep it on :) Sunteti o publicatie de exceptie .
Raspunde

Muc the little

Acum 2 ani

Caline! Dac-ai sti tu cate am avut eu de zis si domnii de la TS mi-au cenzurat postarile...... Si am folisit limbaj decent. " Decat" ca nu rezonau ideile mele cu ideologia articolului..... Faina libertatea asta de exprimare
Raspunde

....

Acum 2 ani

Si mie mi-au sters niste comentarii, pt. ca spuneam ce cred, iar unuia care scria s.... i pixul i l-au lasat in toata splendoarea lui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus