Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

Cei mai buni elevi și profesori din Sibiu vor fi premiați. Care sunt condițiile

Cei mai buni elevi și profesori din Sibiu vor fi premiați. Care sunt condițiile

Cei mai buni elevi și profesori din județul Sibiu vor fi premiați de către autoritățile județene. Aceștia vor fi selectați în conformitate cu rezultatele obinute la concursuri și olimpiade naționale și internaționale.

Gala performaneței în învățământul sibian va fi organizată pentru a doua oară. Evenimentul va avea loc în luna decembrie 2019. Consiliul Județean Sibiu împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu sunt cele două instituții organizatoare, care au transmis deja școlilor apelul de a depune documentele pentru elevii și profesorii care merită să fie nominalizați în cadrul galei.

Astfel, la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu se vor depune documentele pentru elevii și profesorii care, în anul 2019, în perioada iunie – noiembrie, au obţinut distincții în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare de nivel naţional şi internaţional; pentru elevii şi profesorii care, pe parcursul anului 2019, au obţinut distincții în cadrul competiţiilor sportive şcolare, competiţii organizate şi finanţate de către Ministerul Educaţiei Naţionale; pentru elevii şi profesorii care, în perioada iunie – noiembrie, au obţinut distincții, la concursuri internaţionale, altele decât cele finanţate de minister, cu condiţia participării directe.

Dosarele trebuie depuse până pe data de 18 noiembrie 2019. Propunerile privind elevii şi cadrele didactice care au obţinut rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade şcolare, se fac de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, pe baza unei situaţii centralizate din care rezultă persoanele îndreptăţite să primească premiile şi se vor depune la Registratura Consiliului Judeţean Sibiu, însoţite în mod obligatoriu de un dosar pentru fiecare elev cu următoarele documente: copie după actul de identitate atât al elevului, cât şi al cadrului didactic îndrumător, copie după diploma obţinută la concursul şi olimpiada şcolară la care aceştia au participat; formularul de înscriere a rezultatelor deosebite obţinute și declaraţie pe propria răspundere privind autenticitatea / veridicitatea documentelor depuse.

Rezultatele obţinute la nivelul întregului judeţ vor fi transmise de către unităţile şcolare şi verificate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, care va înainta Consiliului Judeţean Sibiu dosarele primite, însoţite de o situaţie centralizată a acestora, urmând ca acestea să fie analizate şi validate de către o comisie numită prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu, comisie formată din 3 reprezentanți, 2 reprezentanţi din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu şi 1 reprezentant din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Sibiu.

Anual, peste 1.000 de elevi sibieni participă la concursurile şi olimpiadele şcolare cuprinse în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale şi nu numai, aducând onoare judeţului Sibiu şi implicit învăţământului românesc - se menționează în regulamentul de acordare a premiilor, semnat de vicepreședintele CJ Sibiu, Christine Manta-Klemens.
La gală se vor acorda premii și mențiuni pentru concursuri și olimpiade internaționale și pentru olimpiade naționale, iar pentru participarea și obținerea de rezultate bune la competiții sportive - doar premii. Profesorii care au pregătit elevii pentru olimpiade şi concursuri şcolare vor fi premiaţi cu valoarea premiului aferent locului obţinut de către elevul pregătit.

Prima ediție a galei performanței în învățământul sibian a fost organizată în luna iunie (foto principală). Atunci CJ Sibiu a premiat 100 de elevi și 70 de profesori îndrumători. Valoarea totală a premiilor oferite a fost de 70.000 lei, fiecare având o valoare cuprinsă între 300 și 600 lei în cazul celor care au obținut rezultate în concursurile naționale, respectiv între 1.400 și 1.600 lei pentru cele internaționale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

OvidiuM

Acum 4 ani

Nu mai vorbiti de judetul Sibiu. Este vorba doar despre ORASUL Sibiu. Inspectoratul judetean organizeaza olimpiade si concursuri si in mediul rural, doar ca acei copii cu rezultate bune nu sunt inclusi pe listele de premiere. Sa fie lipsa de fonduri? Sa fie nepasarea? Sa fie discriminarea? Eu cred ca este totusi incopetenta vreunui politruc cu drept de semnatura. In mediul rural, in conditii mult mai precare decat la oras, sunt copii extraordinari care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiade si concursuri nationale. Oare copiii aceia nu merita sa fie recunoscuti? Si anul trecut la aceasta premiere au fost umiliti niste copii nevinovati. Se pare ca povestea se repeta. Rusine organizatorilor ca nu sunt in stare sa faca un lucru bun pana la capat si se preteaza la astfel de discrimari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus