Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Iohannis și Dăncilă, invitați la dezbateri: mai întâi, de sindicaliștii din Educație, iar acum - de Universitatea din București

Iohannis și Dăncilă, invitați la dezbateri: mai întâi, de sindicaliștii din Educație, iar acum - de Universitatea din București

Primii doi clasați în alegerile prezidențiale - Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă - au primit a doua invitație de participare la dezbateri publice în ultimele 8 ore. Candidații PNL și PSD sunt așteptați să dezbată subiecte care țin de educație, sănătate, justiție, infrastructură și politică externă.

Potrivit unui comunicat de presă, publicat pe pagina Universității din București, împreună cu Europa FM instituția lansează o invitație publică la dezbatere candidaților la alegerile prezidențiale aflați în turul al doilea.

„Universitatea din București, fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri publice, la o democrație autentică și la consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre, este deschisă să găzduiască dezbaterea dintre dna. Vasilica-Viorica Dăncilă și dl. Klaus Werner Iohannis.

La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliștii și moderatorii săi, va contribui substanțial la asigurarea unui cadru neutru și obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un dialog despre proiectele de țară ale celor doi candidați”, scrie în comunicat.

Cele două instituții propun ca dezbaterea să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept.

Cu mai puțin de 8 ore în urmă, cei doi au primit o invitație la dezbatere din partea Uniunii Sindicatelor LIbere din Învățământul Preuniversitar din Iași, care are peste 9.000 de membri. Reprezentanții sindicatului au propus ca evenimentul să aibă loc la Palatul Culturii din Iași.

invitatie dezbatere la iasi

Tot azi, Dăncilă a anunțat la sediul PSD că este gata să participe la o dezbatere electorală cu Klaus Iohannis, care vrea al doilea mandat la Cotroceni. „Eu chiar de azi îl invit pe domnul Iohannis la o dezbatere unu la unu, o dezbatere în care în primul rând trebuie să vorbim despre ceea ce am realizat. Dl Iohannis cât a realizat din ceea ce a promis, iar eu să spun ce am făcut cât am fost premierul României”, a declarat Viorica Dăncilă.

Amintim că în campania electorală pentru primul tur al alegerilor nici Iohannis, nici Dăncilă nu au participat la dezbateri electorale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Sorinel Frumuseanu

Acum 2 ani

Nu se baga Iohannis la dezbatere cu Dancila, il face olteanca din glezna!
Raspunde

sibianul realist

Acum 2 ani

Acum sa-l vedem pe dl. Johannis!
Raspunde

###

Acum 2 ani

Nu merge pt. ca e un fricos! Daca a ravea sange in el, s-ar duce si i-ar da replica regatencei, dar nu e in stare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus