Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Mercur trece prin fața Soarelui. În curtea Palatului Copiilor va fi montat un telescop pentru a urmări fenomenul

Mercur trece prin fața Soarelui. În curtea Palatului Copiilor va fi montat un telescop pentru a urmări fenomenul

Astăzi, între orele 14:35 și 17, are loc un eveniment astronomic inedit care este vizibil și din România – tranzitul planetei Mercur prin fața Soarelui. Reprezentații Palatului Copiilor Sibiu vor monta un telescop în curtea instituției prin care se va putea observa acest fenomen care are loc o dată la trei, șapte sau 13 ani. Intrarea este liberă.

În curtea Palatului Copiilor din Sibiu, Cristian Serafin, profesor al cursului de Anticipație Științifică, a pregătit pentru copii un telescop prin care se va putea urmări tranziția planetei Mercur prin fața Soarelui. Următoarea dată când Mercur va fi observabil va fi 12 noiembrie 2032.

„Astăzi, la ora 14:35 va începe tranzitul, noi vom observa doar finalul până la ora 17. Acesta este singurul mod în care se va putea vedea planeta Mercur. Suntem norocoși că este vizibil din România, anul acesta, de exemplu, din Asia nu va putea fi observat”, explică profesorul de la Anticipație Științifică, care organizează și cursuri de astronomie în Sibiu.
Telescopul este unul semi-profesionist cu un diametru de 20 de centimetri și un tub de un metru, la care se adaugă un filtru de soare recent achiziționat. La ora 14, profesorul va ține un curs cu o durată de 20 de minute, prin care va detalia mai multe caracteristici ale planetei Mercur. Începând cu 14:35 va începe observarea planetei care se va întinde până la ora 17, oră la care apune soarele. „Să sperăm că nu e înnorat, dar după informațiile de la meteo ar trebui să fie bine”, spune Cristian Serafin.

Palatul Copiilor Sibiu este pe strada Henri Coandă, numărul 51 în curtea liceului IPAS.

Sursa foto: publika.md

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorinel Frumuseanu

Acum 3 ani

Soarele nostru este Iohannis, Mercur n-are cum sa treaca prin fata lui, el este cel mai in fata posibil!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus