Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Modele noi de subiecte la Limba română la examenul de bacalaureat 2020

Modele noi de subiecte la Limba română la examenul de bacalaureat 2020

Liceenii care se pregătesc de examenul de bacalaureat pot consulta modelele de teste care vor sta la baza examenului de la sfârșitul anului școlar. Instituția care le pregătește a publicat modelele noi de subiecte.

Modelele noi de subiecte pentru examenele de bacalaureat din acest an școlar au fost publicate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituție ce a fost comasată cu Institutul de Științe ale Educației de către Guvernul Orban, fiind prima decizie din domeniul Educației, luată fără o dezbatere publică.

CNEE concepe toate subiectele de examen. În acest an testele propuse pentru pregătirea liceenilor care acum sunt clasa a XII-a includ și modele de subiecte pentru examenul oral de Limba română. Instituția a explicat într-un document și modul în care tinerii vor fi apreciați pentru răspunsurile lor, respectiv nivelurile de competență pe care le pot atinge după examinare.

barem romana bac 2020

Edupedu.ro amintește că modelele de subiecte pentru Bacalaureat au fost publicate de CNEE în ultima zi a guvernului social-democrat condus de Viorica Dăncilă, iar noul ministru al Educației, liberala Monica Anisie, a anunțat în prima sa conferință de presă că la Bacalaureatul 2020 va menține structura subiectelor prezentă în aceste modele de teste.

În ceea ce privește modelele pentru probele scrise de la Bacalaureat, testele propuse vizează atât variante pentru filiera real/tehnologic, cât și uman. Variante diferite de subiecte sunt și în cazul probei de matematică.

Elevii pot consulta pe site-ul CNEE, aici, cum va arăta proba orală de Limbă română la BAC 2020.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus