Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Se cere oficial prima demisie după prezidențiale. Președintele ALDE Sibiu, somat să plece

Se cere oficial prima demisie după prezidențiale. Președintele ALDE Sibiu, somat să plece

Fostul secretar coordonator al organizației județene ALDE, Traian Stoiță, îi cere public demisia președintelui interimar Ovidiu Tocaciu. Motivul: a exclus oameni importanți din filială și trebuie să-și asume rezultatul alegerilor. ”În urma procentului mic pe care Alianța Electorală #UnOM l-a obținut în județul Sibiu, analizând modul defectuos în care președintele interimar al ALDE Sibiu a gestionat filiala, solicit de urgență demisia domnului Ovidiu Gheorghe Tocaciu din fruntea ALDE Sibiu!”, a anunțat Stoiță.

Mesajul fostului social-democrat era prevestit de o postare pe Facebook înaintea aflăii rezultatelor. ”În urma acestor alegeri și a mobilizării zero din partea președintelui interimar ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu, vom obține un procent nesatisfăcător pe județul Sibiu, însă trag nădejde că la nivel național candidatul din partea alianței va obține un scor onorabil. Fie să fim în turul 2!”, scria Stoiță.

”Să-i răspund unui copil care suferă de vedetism?”

Liderul ALDE, Ovidiu Tocaciu a motivat rezultatul slab din județ prin faptul că au existat doi candidați sibieni. A anunțat de asemenea că nu vede niciun motiv să demisioneze. ”Ce să fac acum să-i răspund unui copil care suferă de vedetism? Stoiță a fost revocat din funcție și urmează să fie exclus. El tot umblă cu demisia aia prin buzunar de mult timp, știam ce caracter are, dar am zis să-i dăm o mână de ajutor. Per ansamblu eu zic că am făcut un scor bun, pentru că avem acest rezultat deși primarii nu ne-au ajutat absolut deloc. La cele patru primării noi avem permanent sub 60 de voturi. Primarul din Roșia chiar a anunțat pe Facebook că votează Iohannis, ce să faci în condițiile ăstea? Primarii noștri votează PNL de fiecare dată la alegeri. Peste 4% este un scor bun”, a spus Tocaciu pentru Turnul Sfatului.

Rezultat bun pentru Diaconu în județ 

La nivelul județului Sibiu, candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu, a obținut 4,92%, peste rezultatele obținute până acum de cele două organizații. Alegerile au fost câștigate în județ de Klaus Iohannis - 66,76%, fiind urmat în referințele electoratului de Dan Barna - 11,02%. Pe locul trei s-a clasat Viorica Dăncilă – 9,72%. Următorii doi candidați sunt în ordine Mircea Diaconu – 4,92% și Teodor Paleologu – 3,40%.

Foto: Facebook/Traian Stoiță

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

periscop

Acum 4 ani

Alde Stoiță să se lase de politichie și să-și vadă de cântări în Mărginime.
Raspunde

Ionica

Acum 4 ani

Dar dragi redactori , cine este acest Stoita ? Eu din cate stiu era '' bodyguard-ul '' lui Dragnea pe vremurile lui, un psd-ist dinala adevarat, traseist politruc deci nu suntem mandri ca acest cetatean este sibian,mai bine i-ar sta la Teleorman de mana cu Trif . Acest copil nu are absolut niciun vot in spate,si orice functie a ocupat el a fost datorita favoritismului de care a beneficiat . deci nu mai bagati in seama copilasi dinastia si lasat-i sa se angajeze la Kaufland sa aranjeze marfa pe raioane pentru ca acolo le este locu ;) v-am pupat .
Raspunde

Nea

Acum 4 ani

Nea' Tocaciu, dupa ce ati fost exclus din PMP, repede v-ati alaturat unui partid, fiind la guvernare la acel moment. Ati inceput sa duce vorba de colo, colo ca sa dati la o parte un membru fondator al partidului PLR, ca sa fiti dvsd. secretar coordonator!!!!!! ,, O minune '' a facut sa ajungeti chiar presedinte ALDE Sibiu, ca sa va impliniti visul cu executarea oameni din teritoriu !!!! Mai intai, acordati ajutor primarilor si apoi sa aveti asteptari de la dansi. V-ati plans ca d-l David a votat cu Iohannis , pai daca il sabotati si PNL-ul il ajuta pe cine ar trebui sa voteze???!!! Oare stie conducerea centrala a partidului dvs cum v-a comportati cu colegii dvs din teritoriu ??????
Raspunde

Domnul Constantin

Acum 4 ani

Draga utilizatorule '' nea '' . Domnul Tocaciu este printre cei mai dedicati oameni pe care i-am vazut in viata mea . Daca un primar nu plateste cotizatie, faca contra-joc partidului din 2016 in coace si ne injura peste tot cum ar trebui sa reactioneze un presedinte de partid domnule ? NU mai bine va luati frumos de manutza cu totii si plecati la PSD, filiala din Africa de Sud . Nu e nimic,ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si habar nu aveti ce va asteapta ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus