Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

„Cu verdele-n Sus” împreună cu 400 de voluntari au plantat 7.000 de puieți în Șura Mare

„Cu verdele-n Sus” împreună cu 400 de voluntari au plantat 7.000 de puieți în Șura Mare

Asociația „Cu verdele-n Sus” a organizat un eveniment în cadrul căruia 400 de voluntari au plantat 7.000 de puieți de salcâm în Șura Mare. Sâmbătă, 16 noiembrie, a fost stabilizat un teren neutilizat de 1.5 hectare prin plantarea unei păduri. Voluntarii au început munca la ora 8:30 și s-au întors acasă la ora 16, după o cină și un concert al trupei Come on, sense.

Deși au fost înscriși 350 de voluntari, în total au participat 400 de persoane care au împădurit o zonă de aproximativ 1.5 hectare din comuna Șura Mare. „Am avut 350 de voluntari înscriși, dar din estimările noastre s-au adunat aproximativ 400 de voluntari. La majoritatea acțiunilor noastre, numărul voluntarilor care se prezintă pe teren este mai mare decât numărul celor înscriși”, spune Radu Tompa, organizatorul principal al acestei acțiuni.

Prin plantarea puieților s-a construit o comunitate puternică care va îngriji în viitor pădurea pentru care s-a muncit. „Activitatea a început la ora 8:30 și s-a terminat la ora 16. Ultima oră din program a fost de relaxare: voluntarii au servit masa în timpul concertului susținut de prietenii noștri de la trupa Come on, sense”, detaliază organizatorul principal.

Puieții de salcâm vor deveni „casa” mai multor animale sălbatice, s-a creat o sursă bună de oxigen, iar în timp zona împădurită va definitiva o priveliște naturală frumoasă. „Salcâmul fiind o specie rezistentă ar trebui să se descurce singur. Vom monitoriza dezvoltarea puieților și vom interveni doar dacă va fi cazul. Am montat țăruși care ne vor ajuta să facem un recensământ al puieților în fiecare an”, adaugă Radu Tompa.

Asociația „Cu vedele-n Sus” va continua seria acțiunilor pentru a ajuta la înverzirea județului Sibiu. „În următoarele două săptămâni pregătim pentru iarnă stejarii, frasinii și paltinii pe care i-am plantat în 2016 la Arpașu de sus. Pentru 2020 avem planificate 3 acțiuni de îngrijire la Arpașu de Sus și monitorizare la Șura Mare. Dacă ni se vor concretiza planurile, în primăvară vom avea o nouă acțiune de plantare în Mărginimea Sibiului”, conchide Radu Tompa.

Sursa foto: Cu verdele-n Sus - Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

942

Acum 4 ani

E SURA MARE !!! Iar ati gresit titlul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus