Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
0°C

O nouă investiție Continental la ULBS: două laboratoare noi la Inginerie. Cum arată un laborator vechi FOTO

O nouă investiție Continental la ULBS: două laboratoare noi la Inginerie. Cum arată un laborator vechi FOTO

Două noi laboratoare au fost inaugurate miercuri în cadrul Facultății de Inginerie a ULBS. Acestea au fost dotate după ce firma Continental, cel mai mare angajator din Sibiu, a investit peste 40.000 de euro în ultimii 2 ani.

Astfel, studenții departamentelor Calculatoare și Inginerie Electrică și Mașini și Echipamente Industriale beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru a dezvolta proiecte și evenimente tehnice. Rectorul universității și șefii celor două departamente s-au declarat mulțumiți de investiție, precizând că dacă instituția ar fi rămas la cheremul finanțărilor publice, atunci situația avea să rămână la nivelul de acum 20 de ani.

continental 1

„Economia bazată pe cunoaștere este viitorul. Pentru acest lucru, universitatea trebuie să realizeze un echilibru între partea teoretică și cea practică în pregătirea studenților și absolvenților. Singuri nu putem face acest lucru, de aceea, în pregătirea studenților noștri avem ca parteneri companii și instituții. Unul dintre cei mai valoroși parteneri este Continental, care nu numai că se implică în pregătirea studenților, dar angajează absolvenții noștri atât în domeniul cercetării-inovării, cât și în producție. Suportul logistic al celor de la Continental în Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe este substanțial. Proiecte valoroase de cercetare și educație au fost și sunt în derulare în parteneriat ULBS – Continental Sibiu. Acest parteneriat este unul câștigător și un exemplu pe plan național de bune practice“, a spus Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Potrivit reprezentanților companiei, cele două laboratoare au început să fie renovate din anul 2018, la această etapă fiind investiți aproximativ 20.000 de euro, iar în acest an - pentru dotare și echipamente - compania a investit alți 25.000 de euro.

continental ulbs 1

continental ulbs 3

Directorul companiei, Oswald Kolb, a amintit în cadrul conferinței de prezentare a noilor laboratoare despre principalele investiții în universitatea sibiană în anul 2019, printre care se numără investiții în noi laboratoare în sumă de aproximativ 27.000 de euro, acordarea a 73 de burse în valoare totală de 82.000 de euro și susținerea unor proiecte de cercetare cu aproximativ 12.000 de euro.

Pe lângă aceste proiecte, Continental a asigurat în 2019 renovarea a două aule, modernizarea holului principal al Facultății de Inginerie cu un charge bar pentru încărcarea dispozitivelor studenților, a unui info point digital, înnoirea spațiilor din facultate: uși, scări, lift, prize și corpuri de iluminat.

„Încă de la început, ambele părți au văzut o oportunitate în a lucra împreună și în a transforma Sibiul într-un centru de inginerie. Avem acum centrul de inginerie din Sibiu și o industrie automotive puternică, dar avem nevoie și de absolvenți din ce în ce mai buni. Acesta este obiectivul nostru principal: să sprijinim universitatea în această direcție și să creștem numărul de studenți tehnici și, bineînțeles, absolvenți de programe tehnice”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

După un tur pe la cele două noi laboratoare ale Facultății de Inginerie, reprezentanții facultății au invitat presa și în sala în care se află un laborator vechi - și care, potrivit lor, face parte din planurile de viitor pentru a fi modernizat.

inginerie laborator vechi

Amintim că ULBS și Continental colaborează din anul 2003, absolvenții Facultății de Inginerie fiind printre primii angajați ai companiei. În prezent, peste 51% din angajații Continental Sibiu cu studii superioare sunt absolvenți ai Universității „Lucian Blaga”. În total, firma are 4.500 de angajați în Sibiu.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Cat de etica e chestia asta ? #numazic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus