Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
21°C

Avarie la o conductă de apă în Copșa Mică: pierdere de 200 metri cubi pe zi. Primăria: „Lucrările vor fi doar săptămâna viitoare”

22 Noiembrie 2019 19:04

Avarie la o conductă de apă în Copșa Mică: pierdere de 200 metri cubi pe zi. Primăria: „Lucrările vor fi doar săptămâna viitoare”

Un cartier din orașul Copșa Mică se confruntă cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă de mai mulți ani din cauza țevilor vechi. Primăria a anunțat că recent a constatat o „pierdere masivă” de apă și că sistemul are nevoie de renovări, numai că „este complicat”.

„În ultimul timp s-a constatat o pierdere masivă de apă din rezervorul de pe deal (bazinele care alimentează cartierul 1 Decembrie). Pierderea este de 200 m3 pe zi şi facem eforturi mari pentru a păstra nivelul de apă. Pe zi ce trece spărtura se face tot mai mare”, a anunțat Primăria Copșa Mică locuitorii pe pagina de Facebook.

Autoritățile locale spun că vor încerca să soluționeze problema în zilele următoare, explicând că este nevoie de golirea bazinelor. „O să ne organizăm şi în perioada următoare o să reparăm această avarie! Lucrarea necesită golirea completă a bazinelor (circa 5.000 m3), lucru care se va face prin consumul casnic. Dar reumplerea lor va dura aproximativ 2 zile! Perioadă în care cartierul 1 Decembrie nu o să aibă apă. Data la care se va executa lucrarea va fi anunțată din timp”, au mai transmis reprezentanții primăriei.

Primăria a mai precizat că rețeaua de alimentare cu apă este veche. „Țeava prin care pierdem apa este o veche alimentare a Sometrei. Lucrarea va fi doar săptămâna viitoare. Este complicat să menții în viaţă o rețea veche de 50 de ani”.

Vizualizari: 444

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus