Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Drumul care leagă Valea Târnavelor de Țara Secașelor, în modernizare. Ce lucrări s-au făcut în 4 luni

Drumul care leagă Valea Târnavelor de Țara Secașelor, în modernizare. Ce lucrări s-au făcut în 4 luni

Potrivit președintelui Consiliului Județean Sibiu, cel mai mare șantier deschis în județ este pe drumul județean 107B, între localitățile Păuca și Slimnic. Peste 85 de milioane de lei este valoarea lucrărilor de execuție în ceea ce privește modernizarea drumului, care are o lungime de 35 de km.

Drumul județean trece prin localitățile Păuca, Alămor, Mândra și Slimnic, respectiv leagă Valea Târnavelor de Țara Secașelor și de județul Alba. Ultima vizită pe teren a determinat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, să declare lucrarea ca fiind „cel mai mare șantier la ora actuală”.

„Am avut o experiență plăcută vizionând lucrările care se fac pe întreg drumul județean 107 B Păuca-Slimnic, care este cel mai mare șantier deschis la ora actuală în județul Sibiu. Mi-aș dori să avem parte numai de astfel de colaboratori cum sunt cei implicați în această investiție, care execută lucrări și pe DJ 142 G Copșa Mică – Motiș. M-a impresionat să văd că se lucrează atât de bine și atât de curat. Primarii prezenți sunt mulțumiți și nu am avut nicio reclamație”, a declarat Cîmpean.

Potrivit administrației județene, lucrările sunt realizate de compania SC STRABAG SRL, ordinul de începe a acestora fiind emis la mijlocul lunii iulie. Până în prezent, au fost executate următoarele tipuri de lucrări: casete, ziduri de sprijin, coloane forate, zone asfaltate, podețe transversale și de acces la drumurile laterale, rigole și șanțuri, așternere balast și piatră spartă.

DJ 107 B reabilitare

Valoarea totală a investiției este de peste 109 milioane lei, aproape 90 de milioane de lei fiind finanțare obținută din fonduri guvernamentale în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Gratiela Ciocaldau

Acum 3 ani

Las ca termina pdl si programul asta, sa isi faca lumea singura drumuri. Sper sa se tin catu de promisiuni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus