Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Primăria Sibiu crează un centru multifuncțional dedicat comunității  din zona Henri Coandă – Oțelarilor

Primăria Sibiu crează un centru multifuncțional dedicat comunității  din zona Henri Coandă – Oțelarilor

Primăria Sibiu pornește demersurile pentru construcția primului centru multifuncțional dedicat comunității, în zona Henri Coandă – Oțelarilor. Centrul care va fi construit cu fonduri europene va asigura un spațiu de suport și socializare atât copiilor și tinerilor, cât și vârstinicilor din acest cartier. Pentru a pregăti din timp demersurile în vederea realizării centrului multifuncțional, primarul Astrid Fodor supune acest proiect aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din luna noiembrie.

“Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi suport comunității acestui cartier situat la marginea orașului, acordând posibilitatea cetățenilor de a se întâlni și de a primi consiliere din partea unor specialiști. Concret, vom construi un centru multifuncțional care va cuprinde un centru de zi pentru copiii din zonă și unul pentru persoane vârstnice, ambele categorii sensibile, care au nevoie de sprijin din partea comunității noastre.” (Astrid Fodor, primarul municipiuluI Sibiu)

Centrul de zi pentru copiii va oferi prin personal specializat sprijin în  pregătirea temelor, activități educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, precum și consiliere psihologică. De asemenea, aici vor avea loc activităţi de consiliere, pregătire profesională și sprijin pentru părinți.

În Centrul de zi pentru persoanelor vârstnice se vor organiza activități de socializare prin activități recreative de grup, oferindu-se și consiliere juridică, medicală și psiho-socială.

Centrul va oferi un total de 120 de locuri. Clădirea care va fi construită pe un teren de 435 de metri pătrați va avea parter, etaj și mansardă și va include: două săli dedicate activităţilor pentru vârstnici, o sală de sport, două săli de activităţi pentru copii şi tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru personal și alte spații administrative și de depozitare.

Proiectul estimat la o valoare de 5,45 milioane lei a fost aprobat pentru finanțare și va intra în etapa precontractuală. Următorul pas este lansarea achiziției pentru realizarea proiectării tehnice și pentru execuția lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

miki maus

Acum 2 ani

asa ceva se poate face cu mai toate centralele de cartier dezafectate care, momentan nu au nicio destinatie.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Centralele de cartier au o destinatie foarte "clara" inca de pe vremea celuilalt primar: si anume aceea de loc de constructie pentru blocuri/cladiri noi, dar nu de catre orisicine. Doar VIP-urile, baronii sau cum vreti sa le spuneti au voie sa construiasca acolo. Nu se pune problema sa fie vreuna transformata in zona verde, parc sau parcare. Cu putintica rabdare le vor prelucra jupanii, rabdare
Raspunde

gf

Acum 2 ani

e campanie electorala, s-a dat drumul la robinetul cu proiecte (pe hartie). sa ne amintim de proiectele de bugetare participativa de anul trecut, cate s-au facut?
Raspunde

VVDhEhE

Acum 2 ani

Bani aruncati aiurea, altele sunt prioritati, nu un centru care o sa fie frecventat de unii in varsta care n-au ce face si se plimba cu bus-ul gratis.
Raspunde

fyjkkuhkh

Acum 2 ani

O initiativa foarte buna, zona este oricum defavorizata. poate faceti ceva si cu stadionul acela din zona, daca ar fi amenajat cat de cat ar fi chiar o optiune pentru copii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus