Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A început Festivalul „Ioan Macrea” în Sibiu. 14 ansambluri folclorice vor urca pe scena Sălii Transilvania

A început Festivalul „Ioan Macrea” în Sibiu. 14 ansambluri folclorice vor urca pe scena Sălii Transilvania

În perioada 27 – 29 noiembrie 2019 are loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea” la Sala Transilvania. Pentru următoarele trei zile, de la ora 18:00, 14 ansambluri folclorice vor urca pe scena din Sibiu. Evenimentul este dedicat lui Ioan Macrea, care în urmă cu 75 de ani a întemeiat Ansamblul Junii Sibiului.

Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul – Junii” Sibiu organizează una dintre cele mai importante manifestări folclorice din România. Artiști din diferite zone etnofolclorice ale țării vor participa la cel mai mare festival dedicat ansamblurilor folclorice profesioniste. În zilele de 27 și 28 noiembrie, iubitorii de folclor vor putea întâlni ansamblurile - „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Dor Românesc” din Bistrița, „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, „Baladele Deltei” din Tulcea, „Constantin Arvinte” din Iași, „Maria Tănase” din Craiova, „Banatul” din Timișoara, „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca și Orchestra Națională „Valahia” din București, alături de interpreți de renume ai cântecului popular românesc.

Vineri, 29 noiembrie, generațiile reunite ale Junilor Sibiului vor prezenta etapele existenței omului, de la naștere la moarte, în spectacolul extraordinar „Pe firul nesfârșit al vieții”. Junii se vor prinde, apoi, într-o horă a prieteniei cu cel mai mare ansamblu de folclor din Republica Moldova, Baletul Național „Joc”, invitatul special al Festivalului.

Spectacolele din cele trei zile de eveniment vor fi prezentate de vedeta TVR Iuliana Tudor. Biletele pot fi achiziționate de la Sala Transilvania în intervalul orar 10 - 18. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

Programul Festivalului „Ioan Macrea”

27 Noiembrie, ora 18:00

Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava

Ansamblul Profesionist Dor Românesc din Bistrița

Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din Târgu Jiu

Orchestra Națională Valahia din București

28 Noiembrie, ora 18:00

Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei din Tulcea

Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte din Iași

Ansamblul Folcloric Maria Tănase din Craiova

Ansamblul Profesionist Dor Transilvănean din Cluj – Napoca

Ansamblul Profesionist Banatul din Timișoara.

29 Noiembrie, ora 18:00

Baletul Național Joc din Chișinău

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindretul-Junii Sibiului

Ansamblul Folcloric Veteranii Junii Sibiului

Ansamblul Folcloric Ceata Junilor din Sibiu

Școala de Dans Ioan Macrea din Sibiu.

Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea” este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

ioan macrea afis

Sursa foto principal: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Ana Girlonta

Acum 4 ani

As dori sa stiu cind se desfasoara in anul acesta,2020, Festivalul Ion Macrea din Sibiu,luna,ziua ,ora si postul de tv care-l transmite in direct.Multumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus