Joi,
04.06.2020
Innorat
Acum
9°C

Sănătatea țării, ”la mâna sibienilor”. Alți doi sibieni detașați în funcții de conducere la București

27 Noiembrie 2019 19:11

Sănătatea țării, ”la mâna sibienilor”. Alți doi sibieni detașați în funcții de conducere la București

După numirea lui Victor Costache ca ministru al Sănătății și a Adelei Cojan pe postul de președinte al Casei naționale a asigurărilor de sănătate, alți doi funcționari sibieni au fost propulsați în funcții de decizie în sistemul de sănătate național.

Călin Gheorghe Fechete, director executiv Relații Contractuale în cadrul Casei județene de asigurări de sănătate (CJAS) Sibiu, este din prima zi a aceste săptămâni noul director general al Casei naționale de asigurări de sănătate (CNAS). Și tot din prima zi a aceste săptămâni, în cadrul CNAS lucrează și Angelica Cojocariu, cea care ocupa postul de consilier pe zona de IT tot în cadrul CJAS Sibiu. La București, Angelica Cojocariu se va ocupa de Sistemul informativ unic integrat (SIUI), cel care în ultima perioadă a dat multe bătăi de cap medicilor de familie și farmaciștilor, de exemplu.

Cei doi au ajuns la București în urma solicitărilor de detașare formulate de Casa națională, a cărei președinție a fost preluată de săptămâna trecută de către sibianca Adela Cojan (fost director al CJAS Sibiu). ”Facem echipă. Sunt oameni cu experiență de 20 de ani în sistemul de asigurări”, a comentat, scurt, Adela Cojan (foto principală centru) decizia de a chema la București funcționarii sibieni. Detașarea acestora a fost solicitată pe o perioadă de șase luni, maximul prevăzut de lege. Care lege mai prevede că detașarea celor doi funcționari publici mai poate fi prelungită o singură dată, tot cu o perioadă de șase luni.

De la Sibiu, colegii celor doi funcționari care au plecat la București au cuvinte de laudă. ”Faptul că s-a adus acolo Călin Fechete chiar este un câștig pentru sistemul de sănătate din România. Lucrează de foarte mult timp în zona aceasta de contractare a serviciilor medicale și merge la București cu un punct de vedere foarte bine construit pe ceea ce se întâmplă în realitate. Dacă va fi lăsat să pună în operă ceea ce știe că trebuie făcut va fi bine. Iar doamna Cojocariu este în sistemul național al asigurărilor de când s-a instituit acest nou Sistem informativ unic integrat. Ea știe SIUI-ul mai bine decât foarte multă lume de acolo, de la București”, sunt cuvintele prin care sunt descriși cei doi funcționari sibieni.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Argatu

Acum 6 luni

Mai bine mutati "Capitala" la Sibiu, sa nu mai faca atatia atatea drumuri decontate din banii nostrii!!
Raspunde

eu

Acum 6 luni

Pleacă Teleormanul vine...Sibiul....bravo PNL...fără concurs de ocupare a postului...iți vine greață
Raspunde

Iooo

Acum 6 luni

Cu aproximativ 10 an in urma lucram la o companie care avea contract cu CJAS. Doi ani de zile practic am lucrat in incinta institutiei. Avand in vedere ca am cunoscut sistemul si am avut contact cu aceste persoane pot sa zic doar, OMG!
Raspunde

Paul

Acum 6 luni

Si asta e de bine sau de rau?
Raspunde

sibian

Acum 6 luni

Le dorim succes .Sper sa nu ne dezamageasca , sa fie adevarati profesionisti si sa se vada ceva in urma lor.
Raspunde

Emilut

Acum 6 luni

Ce face PNL ? Promovează pesedistii lui Trif ? Știe Orban ?
Raspunde

Doru

Acum 6 luni

Ce mai conteaza?? Cu astia in functii de conducere se va gasi cat de curand leacul pentru cancer... Va curge numai lapte si miere. Vor umbla cainii cu colaci in coada. O sa vedeti. Si n-o sa va puteti plange. Stiti de ce? Exact, pentru ca voi i-ati votat. Si care-si inchipuie ca eu aunt vreun PDS-ist, se inseala amarnic. Sunt doar realist. Si am 3 neuroni, astfel incat nu m-au putut spala pe creier astialalti hoti.
Raspunde

///

Acum 6 luni

Poate ei sa fie sibieni, [pt. ca Turcan si Costache sunt moldoveni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus