Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
9°C

Filarmonica sibiană va concerta în București de Ziua Națională și la Festivalul „George Enescu” în 2020

Filarmonica sibiană va concerta în București de Ziua Națională și la Festivalul „George Enescu” în 2020

Filarmonica de Stat din Sibiu a câștigat notorietate în anul 2019, după concertul extraordinar din cadrul Festivalului „George Enescu” din București. Duminică, 1 decembrie, orchestra Filarmonicii este invitată la Ateneul Român să susțină în premieră concertul Dedicat Zilei Naționale a României. În același timp, Filarmonica de Stat Sibiu a fost invitată să participe la Festivalul „George Enescu” în 2020.

După un concert care s-a încheiat cu sala în picioare, aplaudând și ovaționând concertul sibienilor, Filarmonica de Stat Sibiu a fost invitată în anul 2020 la Festivalul „George Enescu” din București. Ca și în acest an, orchestra va organiza două concerte pentru acest eveniment – unul la Sala Thalia și unul în București. Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, a anunțat că deja au stabilit dirijorul și invitații speciali, iar concertul se va ridica la nivelul așteptărilor.

De Ziua Națională a României, Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian Lupeș având doi soliști spectaculoși – Sorin Petrescu la pian și Doru Roman la percuție. Concertul va putea fi văzut la Sala Thalia în 30 noiembrie de la ora 19. De asemenea, concertul va fi transmis în direct în toată țara, astfel Filarmonica Sibiu va susține concertul de Ziua Națională simultan în două spații - Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român din București.

“Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas, dar și deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu. La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor“, a declarat  Cristian Lupeș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus