Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Micile afaceri. O tânără creează aranjamente pentru orice spațiu: „Încurajați producătorii locali”

Micile afaceri. O tânără creează aranjamente pentru orice spațiu: „Încurajați producătorii locali”

O sibiancă a descoperit că are o înclinație spre a transforma obiecte banale în aranjamente deosebite încă de când era mică. A profitat întotdeauna de orice lucru pe care l-a găsit și i s-a părut că are potențial, iar toată joaca a dat roade, pentru că iată, de câteva luni, Carmen Popianoș are o afacere bazată tocmai pe această pasiune.

Încă din copilărie i-a plăcut să creeze obiecte frumoase din lucruri mici pe care le găsea prin casă. Își amintește că mereu a acordat o atenție specială detaliilor și își privea cu mândrie aranjamentul la final. Inspirația îi vine din lucrurile vintage, pe care le consideră cu totul deosebite. „Mereu am fost preocupată să creez, să meşteresc câte ceva. Pentru mine orice detaliu are importanță. Mereu am încercat să găsesc soluții pentru a readuce la viață obiecte care pentru alții păreau a fi de aruncat. Îmi place să fac din urât, frumos, ador obiectele vintage, cu poveste, mă inspiră în mod special obiectele moştenite de la bunici, care îmi trezesc amintiri frumoase”, spune Carmen.

micile afaceri aranjamente carmen16

Sibianca a stat mult pe gânduri înainte să pună pe picioare afacerea care creștea în ea de mulți ani. Acum spune însă că se bucură că a făcut în sfârșit acest pas și vorbește cu multă pasiune despre afacerea ei. „În mod natural, aceste pasiuni au devenit afacere. Este foarte important să fii în pas cu trendurile actuale, astfel că decorațiunile cu licheni stabilizați reprezintă o secțiune foarte căutată a micii mele afaceri. Aceste decorațiuni înveselesc orice spațiu, privat sau comercial, aducând un strop de verdeață, fără a avea nevoie de întreținere. Îmi place să realizez aceste decorațiuni în funcție de preferințele clienților”, explică tânăra.

„Carmen Popianoş-fine manufactured creations” a prins contur în vara lui 2019. Recent a luat parte la un festival de produse handmade, iar în decembrie urmează cel de-al doilea. Aici curioșii o vor putea cunoaște pe Carmen și vor putea cumpăra mai multe obiecte special pregătite pentru sărbători.

„În această perioadă, mă pregătesc intens pentru ediția de Crăciun a festivalului Creative Buzz, ce va avea loc la Biblioteca Astra, între 13-15 decembrie. Pregătesc o colecție de globuri vintage, coronițe decorative, aranjamente pentru Crăciun, globuri cu logo.”

micile afaceri aranjamente carmen10

O investiție minimă pentru afacerea visurilor ei

Carmen a investit în jur de 1500 de euro la început, pentru materie primă, puțină publicitate și partea birocratică. Practic, afacerea se bazează pe comenzi, astfel că în afară de câteva produse realizate special pentru festivalul de creații handmade, Carmen lucrează la aranjamente pe bază de cerere.

„În principal, activitatea mea se desfășoară pe bază de comandă, aşadar nu prea am nevoie de stocuri. Fiecare client este unic, îmi place să pun accentul pe acest aspect şi să realizez obiecte unice pentru fiecare. Acesta este farmecul obiectelor handmade, sunt unice, fiecare are o poveste, sunt realizate cu pasiune”, spune sibianca.

micile afaceri aranjamente carmen4

Produsele pe care le realizează sunt împărțite pe mai multe categorii, fiecare client având posibilitatea să aleagă ce îl atrage mai mult. Carmen creează de la decorațiuni și  tablouri până la copăcei din licheni stabilizați, decorațiuni pentru Crăciun, realizate cu materiale naturale (conuri de brad, lemn, nuci, etc.), globuri cu motive vintage şi nu numai, borcane şi sticle decorative, vaze, iar lista continuă.

„Încurajați producătorii locali”

Carmen spune că este foarte important ca producătorii locali să fie susținuți în primul rând de comunitatea din care fac parte, pentru că fără ei „societatea ar fi seacă”.

„Încurajați producătorii locali, ce pun suflet pentru a realiza o varietate de obiecte minunate. Într-o lume digitalizată, să nu uităm de manufactură, de meserii, de ateliere. Dacă acestea ar dispărea, societatea ar fi seacă, monotonă, previzibilă. În orice ne propunem să realizăm, pasiunea şi dăruirea sunt esențiale. Pentru mine, toate obiectele realizate, au fost mai întâi niște visuri frumoase”, concluzionează aceasta.

micile afaceri aranjamente carmen8

Produsele sunt expuse în cadrul salonului de înfrumusețare pe care îl administrează, Mohini Boutique Salon, din Sibiu, strada Munteniei, nr. 32A, precum și pe pagina de Facebook a afacerii.

micile afaceri aranjamente carmen9 micile afaceri aranjamente carmen15 micile afaceri aranjamente carmen13 micile afaceri aranjamente carmen12 micile afaceri aranjamente carmen11 micile afaceri aranjamente carmen5 micile afaceri aranjamente carmen6 micile afaceri aranjamente carmen7 micile afaceri aranjamente carmen1 micile afaceri aranjamente carmen2 micile afaceri aranjamente carmen3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Evi

Acum 3 ani

Felicitări și reușite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus