Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Video. Au mai rămas câteva bilete pentru ”Copiii iubesc muzica clasică”, concertul-eveniment dedicat celor mai tineri sibieni

Video. Au mai rămas câteva bilete pentru ”Copiii iubesc muzica clasică”, concertul-eveniment dedicat celor mai tineri sibieni

Au mai rămas în vânzare doar câteva bilete pentru concertul pe care orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble îl va susține, la Sibiu, special pentru copii.

”Copiii iubesc muzica” clasică este un proiect educativ susținut de Primăria Sibiu, prin intermediul Agendei culturale, un concert în cadrul căruia instrumentiștii orchestrei vieneze Johann Strauss Ensemble vor prezenta un repertoriu adaptat celor mici, atât din punctul de vedere al laturii artistice, cât și logistice. Concertul este programat la Sibiu, la Centrul cultural ”Ion Besoiu”, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 17:00.

Introduși într-o atmosferă ludică, cei mici vor avea ocazia să descopere faptul că muzica clasică și instrumentele cu care muzicienii îi dau existență este chiar o ”distracție offline” pe cinste.

Distracție. ”Offline”

Chiote, Strauss fiul, râsete, Ivanovici, aplauze și hohote de râs, Lumbye, glume, Strauss tatăl, cadouri pentru cei mai mici dintre spectatori și multă veselie. Adică doar un decupaj din ceea ce se va petrece într-o după-amiază de vineri, la Sibiu, în cadrul concertului ”Copiii iubesc muzica clasică”.

Russel McGregor Russel McGregor

În prim plan va fi Russel McGregor, carismaticul dirijor care a acompaniat și dirijat alături de nume precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Experiența acumulată de acesta în concertele concepute pentru cei mici îl face încrezător în a promite copiilor sibieni o experiență de pe urma căreia vor percepe muzica clasică drept o reală modalitate de petrecere a timpului liber.

”Salutare tuturor fetelor și băieților din Sibiu. Voi veni acolo, alături de Johann Strauss Ensemble, pentru a susține un concert doar pentru copii, vineri, pe 13 decembrie 2019, la 17:00. Iată-mă aici, în Austria, predând uneia dintre elevele mele, Vanessa”, se adresează Russel McGregor celor mai tineri dintre melomanii Sibiului, într-un mesaj video. Înregistrare în care, McGregor și eleva sa, au și un scurt moment muzical, tot pentru viitorii mici spectatori din Sibiu.

Pe scenă, alături de orchestra vieneză, vor urca și tineri dansatori sibieni, care vor dansa pe polcile care vor învălui sala Centrului cultural ”Ion Besoiu”.  Micuții spectatori sunt așteptați și cu un candy-bar oferit de sponsorul principal CULINARTE.

Biletele pentru Concertul de Crăciun au fost puse în vânzare prin intermediul casieriei Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, situată pe strada Emil Cioran, nr. 1A (casieria este deschisă între orele 15:00 – 22:00). Prețul unui bilet este de 30 de lei. Pentru că acest eveniment este gândit și dedicat celor mici, organizatorii anunță faptul că numărul biletelor cumpărate de către adulți nu îl poate depăși pe cel cumpărat pentru cei mici (exemplu: dacă o persoană cumpără un bilet pentru un copil, va mai putea cumpăra cel mult un bilet pentru un adult care să îl însoțească. Dacă vor fi cumpărate două bilete pentru copii, vor mai putea fi cumpărate cel mult două bilete pentru adulții însoțitori etc.).

Programul concertului de la Sibiu

Johann Strauss (Sohn) Einzugsmarsch Zigeunerbaron March Op. 327
Johann Strauss (Sohn) „Im Sturmschritt“ fast Polka op.348
Johann & Josef Strauss ”Pizzicatto“ Polka Mazur Op. 234
Johann Strauss (Sohn) „Nur Fort“ Fast Polka Op. 383
I.Ivanovici „Donauwellen“ Walz
Johann Strauss (Sohn) “Tick Tack” Fast Polka Op. 365
Johann Strauss (Sohn) “Éljen a Magyar” Fast Polka Op. 332
Josef Strauss „Auf Ferienreisen“ Fast polka Op. 133
Christmas Carols
H.C. Lumbye “Champagner Galopp” Fast Polka
Johann Strauss „An der schönen Blauen Donau“ Walz op. 314

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

“Copiii iubesc muzica clasică“ este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu

Sponsori: 

logo culinarte

CULINARTE

THERME București THERME București

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus