Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

„Mărturii despre atmosfera din decembrie 1989, la Sibiu”. Expoziția include donațiile sibienilor

„Mărturii despre atmosfera din decembrie 1989, la Sibiu”. Expoziția include donațiile sibienilor

Expoziția „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989. Mărturii despre atmosfera din decembrie 1989 la Sibiu”, va fi vernisată marți, la ora 13:00 la Casa Albastră. Muzeul de Istorie și-a îmbogățit colecție de istorie contemporană, după ce sibienii au donat mărturii importante privind evenimentele din decembrie 1989.

Expoziția va fi deschisă pe perioada 3 decembrie – 5 ianuarie, la Sala Multimedia din Casa Albastră. În cadrul expoziției vor fi prezentate mărturii importante privind evenimentele din decembrie 1989 la Sibiu. Printre obiectele donate de sibieni se numără fotografii, presa vremii, primul discurs liber din 22 decembrie 1989, steaguri, cartușe și publicații. Astfel, colecția de istorie contemporană a Muzeului de Istorie s-a îmbogățit considerabil. Expoziția alătură piese deja existente în colecții și o parte din donațiile recente.

Muzeul Brukenthal și-a dorit să construiască un fond documentar complex pentru generațiile tinere prin proiectul „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989”. Curatorii expoziției sunt Adrian Georgescu și Sergiu Chideșa.

În cadrul aceluiași proiect, din 15 noiembrie a fost deschisă expoziția de conștientizare publică în Piața Mare din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus