Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Trei ani cu suspendare, după ce a omorât un pieton, fiind beat la volan. ”Ce dracu` vreți? Am suferit și eu!”

Trei ani cu suspendare, după ce a omorât un pieton, fiind beat la volan. ”Ce dracu` vreți? Am suferit și eu!”

Trei ani de închisoare cu suspendare este sentința dată de Judecătorie bărbatului din Sibiu care, în primăvara anului trecut, a omorât un angajat al Apă Canal SA, aflat în timpul serviciului. 2,05 g/l era concentrația de alcool pe care șoferul vinovat o avea în sânge. Sentința a fost menținută și de Curtea de Apel, care a și diminuat daunele morale de plătit familiei. Familie aflată acum în impas: femeia celui decedat a plecat să muncească în Germania, pentru a-și salva casa de la executare (soțul ei avea un credit) și pentru a-și ajuta fiul aflat la facultate în Cluj-Napoca. ”Mi-e foarte greu. Credeți că eu nu știu ce am făcut?”, răspunde acum șoferul care a provocat accidentul.

A picat într-o zi de vineri data de 20 aprilie 2018. Zi în care Marinel Peperigeanu (61 de ani la acea dată) s-a dus la casa unui prieten, din cartierul Gușterița al municipiului Sibiu. De la patru după-amiaza, până cu jumătate de oră înainte de miezul nopții a mâncat, dar mai ales a băut. Bine. Atât de bine încât, la întoarcerea către casă, nu a văzut că la capătul Podului Gării, pe banda sa de mers, staționa o autospecială a celor de la Apă Canal: trei muncitori lucrau la desfundarea gurilor de scurgere. Lucrau pe timpul unei nopți senine, să nu deranjeze traficul.

De la volanul VW-ului Jeta pe care îl conducea rupt de beat, Marinel Peperigeanu nu a văzut nici elementele de presemnalizare ale lucrării, nici spațiul de lucru îngrădit de către cei de la Apă Canal, aflat sub becurile iluminatului public. Nu a văzut nici vestele reflectorizante purtate de muncitori, nici semnalele luminoase ale autospecialei și nici foile reflectorizante aplicate pe spatele autospecialei.

În spatele autospecialei se afla Ioan Furdui, șofer în cadrul Apă Canal SA unde lucra de 37 de ani. Se afla la tabloul de comandă al pompei de apă din spatele autospecialei și nu avea cum să bănuiască faptul că din vârful podului vine o mașină condusă de un șofer care nu vede nimic în fața lui. VW Jeta condus de Marinel Peperigeanu a intrat direct în Ioan Furdui, strivindu-l pe acesta de autospecială. ”Sindrom de strivire ambele membre inferioare, șoc traumatic și hemoragie", a fost primul diagnostic care i-a fost pus la Spitalul județean. Aflat în comă, celui accidentat i-au fost amputate ambele picioare. La 48 de ore de la producerea accidentului, Ioan Furdui, în vârstă de 60 de ani, a murit. ”Moartea numitului Furdui loan a fost violentă, s-a datorat șocului traumatic și hemoragie consecutiv unui politraumatism, cu traumatism de membre inferioare, cu amputație cvasicompletă a coapselor”, se arată în fișa de constatări emisă de Serviciul județean de medicină legală Sibiu. Potrivit aceleiași fișe, alcoolemia determinată din sângele recoltat de la Ioan Furdui la internare a fost zero.

Ioan Furdui a rămas prins între cele două mașini. L-au scos cei de la SMURD dintre fiare Ioan Furdui a rămas prins între cele două mașini. L-au scos cei de la SMURD dintre fiare

Imediat după accident, șoferul a încercat să pornească mașina și să plece. Oamenii din zonă au fost cei care l-au oprit.

Rupt de beat

În seara în care s-a urcat la volan rupt de beat, Marinel Peperigeanu nu a condus cu viteză: 40 – 50 de km/h este aproximarea din actele oficiale. Dar nici nu a pus deloc piciorul pe frână înainte de a-l strivi pe Ioan Furdui. ”Inculpatul, deși a avut posibilitatea tehnică de a evita accidentul, starea de pericol putând fi observată de la o distanță de aproximativ 150 m, în condițiile în care spațiul de siguranță aferent frânării era doar de 30 m, nu a efectuat nicio manevră, aspect ce se datorează gradului de alcoolemie, care i-a alterat semnificativ timpii de percepție și reacție”, se arată în raportul de expertiză tehnică întocmit după accident.

La o oră după eveniment, polițiștii care au anchetat cazul erau cu Peperigeanu la spital, pentru a-i fi recoltate probe: 2,05 g/l alcool pur în sânge a fost valoarea înregistrată. La două ore de la accident, conform noii probe, concentrația de alcool pur din sângele lui Marinel Peperigeanu era de 1,9 g/l. ”Inculpatul, ulterior săvârșirii faptelor, era necooperant, neliniștit, incoerent, dezorientat temporal și spațial, prezenta tulburări de echilibru static și dinamic, incoordonare motorie”, consemnează autoritățile.

Șoferul era atât de beat încât nu a văzut nimic în fața lui Șoferul era atât de beat încât nu a văzut nimic în fața lui

Procesul

Procurorii și polițiștii sibieni au terminat repede dosarul în care îl acuzau pe Marinel Peperigeanu de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. La nicio lună de la accident, pe 18 mai 2018, aceștia înregistrau pe rolul Judecătoriei Sibiu dosarul prin care îl trimiteau în judecată pe Peperigeanu. Primul termen de judecată a fost programat, însă, abia în septembrie 2018, iar Peperigeanu își recunoaște vinovăția cerând să fie judecat în procedură simplificată. Pe parcursul procesului, aduce o adeverință medicală potrivit căreia suferă de depresie. Iar magistrații Judecătoriei Sibiu țin cont de aceasta. ”Instanța reține faptul că urmare a săvârșirii faptelor ce fac obiectul prezentului dosar, starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat (...) și, în raport de părțile civile, inculpatul și-a manifestat în mod constant regretul și disponibilitatea de a le sprijini financiar”, se consemnează în hotărârea pronunțată în luna februarie a acestui an. Hotărâre prin care Marinel Peperigeanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata unor cheltuieli judiciare în sumă totală de 3.700 de lei.

Societatea de asigurări la care Peperigeanu avea încheiată polița obligatorie a fost obligată la plata spitalizării lui Ioan Furdui în ultimele sale două zile de viață (2.966 de lei), dar și a unor daune morale în sumă totală de aproximativ 150.000 de euro (bani care să se împartă celor patru copii ai lui Ioan Furdui, celor trei nepoți, soției și celor trei frați rămași în viață). În plus, alți 500 de lei lunar au fost încuviințați pentru fiul cel mai mic (fiu vitreg, pe care îl creștea de la vârsta de patru ani), bani pe care să îi primească până la finalizarea studiilor universitare pe care le urmează. ”Instanța are în vedere circumstanțele personale ale inculpatului, respectiv faptul că acesta este în vârstă de 62 de ani, este pensionar, căsătorit, studii - 13 clase, nefiind cunoscut cu antecedente penale, nici sancționat contravențional pentru săvârșirea unor fapte similare”, se arată în motivarea făcută de magistrații sibieni, ca urmare a judecării pe fond.

Intervin și asiguratorii

Toate rudele celui care a fost Ioan Furdui au formulat apel împotriva hotărârii de la Sibiu. Procurorii sibieni au formulat și ei apel. Și, la fel, a atacat hotărârea de la Sibiu și firma de asigurări de la care obținuse RCA-ul Peperigeanu, adică Generali România Asigurare Reasigurare SA. ”Valoarea daunelor morale solicitate de părțile civile (familia celui decedat – n.r.) este excesivă și exagerată, raportat la elemente esențiale configurate în doctrina și practica judiciară în această materie”, susțin cei de la Generali în fața celor trei magistrați care au judecat dosarul la Curtea de Apel Alba Iulia. La fel, sunt considerate prea mari și sumele încuviințate pentru copiii lui Ioan Furdui (câte 25.000 de euro pentru fiecare) și se cere anularea sumelor acordate de Judecătoria Sibiu nepoților. Cei de la Generali cer și anularea celor 12.600 de lei solicitați pentru cheltuielile de înmormântare, susținând cu nu sunt cheltuieli clare.

În ceea ce privește creditul de nevoi personale pe care Ioan Furdui îl accesase și din care mai erau de plată aproximativ 18.000 de lei, cei de la asigurări nu sunt de acord să îl suporte. ”Această din urmă sumă, ce face parte din pasivul succesoral, urmează a fi suportată de moștenitori”, susțin în fața judecătorilor. La final, judecătorii le dau dreptate asiguratorilor: aceștia nu trebuie să mai plătească nimic pentru creditul în derulare al lui Ioan Furdui. Și nici daune morale pentru cei trei nepoți ai acestuia, în vârstă de 8, 13 și 14 ani. Asiguratorii urmează să îşi recupereze sumele de la inculpat.

În ceea ce privește pedeapsa pentru Marinel Peperigeanu, cei trei judecători ai Curții de Apel consideră că aici nu mai e nimic de discutat: rămâne trei ani cu suspendare, se arată în hotărârea dată în vara acestui an de instanța din Alba Iulia.

”Curtea de Apel Alba Iulia nu contestă toate argumentele aduse pentru a sublinia gravitatea faptei, însă stabilirea pedepsei se face în funcție de gravitatea faptei și a periculozității făptuitorului (...). Chiar dacă premisa producerii rezultatului mai grav, constând în decesul victimei, s-a creat printr-o conduită intenționată – consumul de alcool urmat de conducerea autoturismului -, trebuie avut în vedere că acest rezultat s-a produs ca urmare a comiterii unei infracțiuni din culpă. Conduita inculpatului înainte de proces și în cursul procesului prezintă o relevanță deosebită. Din această perspectivă se pot reține doar aspecte favorabile în ce privește posibilitățile sale de îndreptare. În mod corect au fost avute în vedere de prima instanță în vedere vârsta, starea de sănătate și ocupația inculpatului, circumstanțele personale ale acestuia. Modalitatea de executare a unei pedepse este o chestiune de apreciere din perspectiva posibilităților de realizare a scopului pedepsei. În cazul de față, Curtea apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracțiuni, fiind însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată”, hotărârea Curții de Apel Alba Iulia
 

accident peperigeanu 2 După accident, Ioan Furdui a fost transportat la spital în comă. A mai trăit două zile

Avocat: soția a trebuit să plece în Germania

Ovidiu Blejan este avocat și a fost prieten al lui Ioan Furdui. S-a prezentat în dosar pro bono și se arată șocat de modul în care s-a încheiat acest dosar. ”Soția a trebuit să plece în Germania, să lucreze, pentru a-și întreține fiul la facultate. Este și garant al creditului pe care îl avea Ioan Furdui. După ce a murit, banca a venit direct la garant și îi execută casa acum, casa din Cristian. Și rămâne și fără casă și cu soțul mort și cu creditul neplătit și să mai țină și copilul la facultate la Cluj. Și nici măcar în ziua de azi firma de asigurare nu a plătit întreaga sumă. Iar inculpatul nu are niciun fel de problemă”, descrie Ovidiu Blejan situația de acum.
”Fiul cel mic al victimei s-a întâlnit cu inculpatul în mall. «Ce vrei, mă, copile, du-te de aici!», i-a râs în nas. Niciun fel de problemă, să aibă remușcări, să își ceară scuze sau ceva de acest gen. În fața instanței numai plânsete arăta, iar când ieșea pe hol nu avea nicio treabă. Nici măcar să își asume că ajută cu înmormântarea sau ceva. Nu a oferit absolut niciun ajutor familiei lui Ioan Furdui. Zero. A venit la cercetare, la Poliție, și a spus «hai să vă dau niște bani să ne împăcăm». Or, acela nu este ajutor faptul că le oferi niște bani oamenilor să nu mai aibă nicio pretenție. Iar mai departe, niciun vârf de ac. Nimic, nimic”, avocat Ovidiu Blejan
Avocatul sibian consideră că, spre diferență de alte instanțe din țară, cele de la Sibiu (și cele din subordinea Curții de Apel Alba Iulia în general) dau soluții extrem de favorabile în cazul inculpaților trimiși în judecată pe motive legate de conducerea unei mașini după consumul de alcool. ”Am discutat și cu organele de cercetare. Și ei sunt șocați de sentințele care se dau în ultima perioadă. Au senzația că lucrează degeaba. După ce că cei de la Criminalistică, de la Biroul Auto, Penal, sunt puțini – au mai rămas doi oameni în acel birou - au sute de dosare pe rol și au senzația că lucrează degeaba. Mai ales când se întâlnesc cu inculpații prin oraș iar aceștia le râd în nas. Nu ne așteptam la o sentință de acest gen, credeam că la Curtea de Apel lucrurile vor fi altfel tratate”, declară avocatul.

El dă exemplul Curții de Apel de la Cluj, unde a avut loc o ședință a magistraților la nivel de judecătorie, tribunal și curte de apel, pentru a se pune de acord în ceea ce privește pedepsele care se dau în cazul unor spețe din categoria ”șoferilor care conduc băuți”. ”Iar acolo, de exemplu, chiar și în cazul accidentelor fără victime, în care șoferul este depistat cu alcoolemie, pedeapsa este cu executare. La noi, din punctul meu de vedere, se dau pedepse modice. Ceva de genul «hai să nu aglomerăm Aiudul, să nu ducem acolo oamenii care au studii sau sunt realizați, ca să zic așa». Căci unul mai amărât, mai sărac, este degrabă condamnat la închisoare cu executare. Asta este bănuiala noastră, a avocaților, că în zona de competență a Curții de Apel Alba Iulia, societățile de asigurări sunt mai favorizate decât victimele”.

”Președintele Curții de Apel Alba Iulia ar trebui să discute despre gravitatea accidentelor care se petrec. În Sibiu, dacă vă uitați, în fiecare zi sunt prinși câte doi-trei șoferi beți. Iar astfel de sentințe încurajează acest fenomen, căci nu se întâmplă absolut nimic cu ei. Scapă de orice pedeapsă. Asta e o problemă a noastră, a tuturor: nu există niciun fel de pedeapsă”, avocat Ovidiu Blejan

Peperigeanu: ”ce, vreți bani?”

În urma accidentului din 20 aprilie 2018, Marinel Peperigeanu a petrecut în arestul poliției o zi (din 23 până în 24 aprilie 2018). Ulterior, la decizia judecătorilor sibieni, a fost acasă, în arest la domiciliu, două luni și trei săptămâni (din 27 aprilie până pe 18 iulie 2018).

Avocatul Ovidiu Blejan nu se miră de adeverința medicală pe care Marinel Peperigeanu a prezentat-o în timpul procesului în care era acuzat de ucidere din culpă. ”Este o practică des întâlnită. În acest caz, trimis de avocat, inculpatul a obținut o adeverință medicală potrivit căreia suferă de depresie. Atât”.

Contactat de Turnul Sfatului, Marinel Peperigeanu s-a arătat iritat după ce a auzit despre subiectul conversației. ”E o discuție foarte neplăcută și vă rog să mă lăsați în pace. Știu ce am făcut, am suferit destul, am avut depresie... și veniți dumneavoastră acum să îmi aduceți aminte. Ce, vreți să luați bani? Am pătimit și eu destul. Lăsați-mă în pace, sunt și așa un om bolnav, am 64 de ani, ce dracu` vreți acuma? De-abia mai pot să vorbesc, mi-ați adus aminte iarăși”. După ce i s-a amintit că a murit un om, Peperigeanu a replicat că Justiția și-a spus cuvântul. ”Eu știu, mi-am recunoscut vina, regret, dar ce vreți acum? Legea s-a pronunțat, ce mai aveți cu mine acum? Îmi pare foarte rău, regret, am pierdut și eu destul demult, am fost bolnav, am fost la numărul 3, am luat medicamente și acum iau, nu mai pot să dorm. Ce să mai... îs om bătrân. Dacă eram mai tânăr era altceva. S-a întâmplat, am greșit. De ce mai vreți dumneavoastră să îmi aduceți acum aminte?”.

Potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comerțului, Marinel Peperigeanu administrează o firmă de lucrări de instalații electrice, First Eletrik SRL, înființată în 2007. Conform datelor contabile publicate de Ministerul Finanțelor, firma lui Peperigeanu a avut anul trecut o cifră de afaceri de 110.000 de lei și un profit de puțin peste 20.000 de lei.
”Uitați-vă la dosar, certificate medicale, am luat medicamente, am fost în arest. Gândiți-vă, aveți și dumneavoastră părinte, greșește o dată și apoi... îl sun eu să îi aduc aminte”, a încheiat Peperigeanu conversația cu reporterul Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

52 comentarii

Eu, sibianu

Acum 2 ani

Eate IFRICOSATOR cat de muti indivizi conduc bauti! Fata suparare, hai sa avem curaj sa-i oprim… sunt un om care beau, dar NU CONDUC IN URMATOAREA ZI! Este sub orice demnitate umana sa omori pe cineva, iar apoi sa cauti scuze!!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Acesti judecatori trebuie nu pensionati ci destituiti de presedintele Iohannis. Iar acest criminal trebuia sa stea 10 ani in puscarie. Sunt curios cei care apeleaza la firma acestui criminal cum pot sa faca afacei si sa dea mana cu acesta. Daca cel ucis era ruda cu mine imi faceam dreptate singur si asteptam de la acesti asa zisi magistrati tot o pedeapsa cu suspendare. Sunt curios daca mortul era ruda cu judecatorii tot asa pedeapsa dadeau. Niste gunoaie umane.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

IOO

Acum 2 ani

Ahaaha, ce gluma buna. Justitia este independenta, presedintele nu se poate amesteca in destituiri.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Domnule avocat de ce nu dati numele acestor scursori umane numiti judecatori ca vreau sa le fac personal plingeri penale. Cum este posibil sa omori un om beat fiind si sa primesti pedeapsa cu suspendare, in ce tara traim ?
Raspunde

VladS

Acum 2 ani

La "astia" ar trebui sa le publicati atat poza cat si adresa ca sa urle lumea pe strada dupa ei "Criminalule!". Eventual sa le mai dea si o flegma in fata. La "varsta" lui sa conduci cu 2 la suta arata ca e doar un imbecil infect care nu a realizat nimic. Ar trebui modificat codul penal ca la accident cu alcoolemie si decese cu executare din oficiu.
Raspunde

EMIL

Acum 2 ani

Traian, ai făcut praf articolul. Pe final a fost mai bine, dar sa încurci vârstă inculpatului cu a victimei e cevaaa, după care, sa zici despre accident la început ca a avut loc în 2018 și când vorbești de tribunal sa zici ca în 2015 iarasi greșeală. Înainte sa publicați articolele va rog sa le recitiți, măcar o data
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Jeguri umane si o justiție de doi bani. Fac ce vor magistratii pentru ca in strada prostimea i-a sustinut necondiționat, desi au si ei destule bube. "Cinste lor, cinste magistraților". Pai unde e cinstea in solutia asta? Asa e, se face justitie, dar nu se face dreptate.
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Eu il cunosc personal pe acest individ si va pot spune ca niciodata nu e treaz la volan . Dar degeaba spun , asa-i ? :)
Raspunde

VladS

Acum 2 ani

Pai sa ii facem un flagrant. Chemata politia cand circula si stii sigur ca e beat.
Raspunde

Gusti

Acum 2 ani

Vorbesti tampenii d-le Calin,il cunosc pe acest cetatean de mai bine de 30 de ani ,am fost cu el la nunti ,botezuri si diverse petreceri dar niciodata nu a mai plecat conducand masina daca a baut, pt mine a fost un soc la aflarea celor intamplatein 20 aprilie 2018 .
Raspunde

Deiu

Acum 2 ani

Bai ****, te-as suna zilnic. Te-as suna zi si noapte sa iti aduc aminte. Ce, vrei liniste? Dar bai inteligentule, familia Furdui are liniste??? Familia Furdui crezi ca nu-si aminteste??? Si pe ei nu tre sa ii sune/contacteze nimeni sa le aduca aminte. Isi aduc aminte singuri, indiferent de cat de buna sau proasta e ziua... isi aduc aminte, bai, ca le-ai rapit sotul, tatal si fiul ca atata te-a dus capul... si ai mai ai vrut sa pleci.. incredibil... baaai, taci. Taci ca e mai bine. Esti batran degeaba. N-ai maturitate nici cat geanta in care trebuiau sa fie niste prezervative acum 65 de ani...
Raspunde

biciclist

Acum 2 ani

Cu alte cuvinte, judecătorii l-au mângâiat pe creștet pe bețivul criminal și i-au tras o flegmă mortului și una nouă proștilor - âștia care ne încăpătânăm să respectăm regulile. Băi poliție rutieră! Unde puii mei ați dispărut că nu vă mai văd supraveghind circulația în oraș. Ați lăsat strada să se umple de șoferi care se pișă pe ele de reguli. Este incredibil de criminal, de exemplu, felul în care tolerați parcările ilegale făcute până în buza trecerilor de pietoni!! Ani de zile la rând!! Vezi strada Rahovei, dacă chiar vreți exemple. Ieșiți in plm mea în stradă și aplicați legea! Și poate o să mă încumet să ies și eu din nou cu bicicleta...
Raspunde

Mai exista rutiera?

Acum 2 ani

Sa vadă strada Rahovei? Pai ei nu vad în fața sediului lor, uitati-va in Piata Revoluției la trecerea de pietoni (vis-a -vis de sediul lor) și vă dați seama că iau banii degeaba.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dr Scridon-trasni v ar capu’.

Acum 2 ani

Tot aaa de veseli si emotionati de ‘frumoasa si minunata’ noastra tara? Nu uitati de 1 dec sa va urati toate cele bune! scarba mi e de tot!!!!
Raspunde

Carmen

Acum 2 ani

Ăsta este articolul pe care l-aș băga pe gâtul celor care urlă pe Facebook când se lucrează pe șoșele și spun DE CE NU SE LUCREAZĂ NOAPTEA! Sau mai bine i-aș pune pe ei să lucreze noaptea, poate suntem norocoși și nu îi vede un tirist în timp ce se chinuie să muncească să îți întrețină familia!
Raspunde

Adevarat

Acum 2 ani

Huidu a omorat 3 si tot la fel a primit. Traisaca psdu
Raspunde

ioana

Acum 2 ani

Asta este "dreptatea" care ti se face in justitia din Romania. Judecatori cumparati, corupti cu duiumul. Si cu salarii de-a dreptul sfidatoare. Bataie de joc la adresa cetateanului obisnuit. Acestor judecatori nu li se fac evaluari periodice? dar pe bune? si in functie de rezultat sa mai ramana sau sa plece paznici la mall.
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

bine, bai Bitza, dar cu un asa caz clar tu obtii cu suspendare si despagubiri de desene animate? pe langa executare asta trebuia sa isi vanda casa, masina si sa se mute sub un pod. subtire, moncher...
Raspunde

Avocat OVIDIU BLEJAN

Acum 2 ani

Stimabile, Crede-ma ca probatiunea si restul etapelor procesuale au fost extrem de detaliate si bine structurate si expuse ! A fost clar un dosar trântit ca si multe altele din Judecatoria si Tribunalul Sibiu.
Raspunde

Avocat OVIDIU BLEJAN

Acum 2 ani

Si când spun Dosar Trântit nu mă refet la șpagă si coruptie pentru ca nu cazul in speța asta ci doar o nepasare a judecatorilor tineri si fără experiență ! Raportat la sumele plătite, Ele sunt foarte mici in ultima perioada pt daune morale. Poate s-au aliniat judecatorii la Porcaria de ghid facut de firmele de asigurari .... Problema majoră si stringentă a justitiei in momentul de față este lipsa judecătorilor bine pregătiți si profesionisti. Si asta este cauzată de iesirea precoce la pensie si de lipsa de interes evolutiv a celor incadrați in muncă !!!
Raspunde

legea e stramba

Acum 2 ani

Nu mai injurati judecatorii, cereti schimbarea legii. Legea zice ca e accident si atunci cand il produci circuland legal(respectand codul rutie) si atunci cand produci un eveniment circuland baut sau nerespectand viteza legala, semne circulatie... etc. Daca legea va prevedea ca e crima daca ai omorat pe cineva in eveniment rutier cu incalcarea codului rutier.... atunci s-ar potolii, altfel toti alcolicii, drogatii... etc omoara oameni nevinovati si primesc pedepse cu suspendare, legea e stramba.
Raspunde

Un jurist

Acum 2 ani

Legea aplicată corect include noțiuni de circumstanțe atenuante și CIRCUMSTANȚE AGRAVANTE.. mă rog nu dau gratuit lecții pe internet însă nu da vina pe lege fără a o cunoște în deplinătatea sa. Judecătorii din Sibiu și Alba sunt faimoși pentru lipsa de profesionalism....cu mici excepții față de care îmi cer scuze pentru generalizare.
Raspunde

@legea e stramba

Acum 2 ani

da da... asa cunostinte de drept au si judecatorii care au dat sentinta..exact ca cel care se semneaza "legea e stramba"....ar fi bun bun de magistratura.... are "talent"....
Raspunde

Ion Vizi

Acum 2 ani

2 la mie omori un om si scapi cu suspendare. Fara comentarii... Romania.
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

judecatori de cacao cum va cheama mai sustinatori de criminali? ce zice legea,codul penal?nu mai stiti sa cititi de ATITA SALAR MARE ? daca cineva ii ia gitu lui ala tot 3n ani cu suspensdare ia?
Raspunde

vasile

Acum 2 ani

justitia romana vrea pensionare anticipata , la fel ca politisti, la 47 de ani .astia nu se gandesc decat la salarii.nu i mai aparati pentru ca nici ei nu ne apara .frumos ar fi s a publicati si numele acestor magistrati .suntem o tara in care eu personal nu doresc sa mi cresc copilul.
Raspunde

Paul

Acum 2 ani

Traian, foarte bun articolul tau!!!! Ar trebui trimis (impreuna cu comentariile) la toate agentiile de presa si redactiile tuturor ziarelor din Bucuresti si nu numai.... O asa magarie trebuie odata oprita, iar daca NU se opreste asa ceva trebuie mediatizat pana la cel mai inalt nivel. Asta este rolul vostru, al presei. SUCCES
Raspunde

Cris

Acum 2 ani

Domnul Johanis ar trebui sa se implice direct in astfel de situații si nu sa lase pe acești nebuni sa ia o hotărâre de acest gen. Chiar dacă datoria dansului nu este aceasta , in anumite situații grave cum este cazul de fata te implici personal si treci peste orice si faci dreptate cum se cuvine . Probabil , vreodată in aceasta viața si pe aceasta planeta vor schimba politicienii legile si vor fi atât de aspre încât astfel de criminalități si tragedii nu se vor mai întîmplă.... dar cred ca mai avem de așteptat si de sperat ...
Raspunde

Furdui Lucian

Acum 2 ani

S-a făcut până acum 3 memorii către Președinte dar fără nici un rezultat. Așa ca avem un președinte care in campania electorală a spus: “ma voi implica direct pentru cetățeni”. Unde este implicarea acestui domn? Unde este legea și dreptatea?
Raspunde

MB

Acum 2 ani

Intr-adevar socante verdictele date de judecatori in ultima vreme in cazurisimilare... Am o nelamurire: este interzis in vreun fel ca presa sa faca publice numele juecatorilor pentru cazurile prezentate? Daca nu, in astfel de articole ar trebui facute publice. In plus, nu ar strica o ancheta pe dosarele solutionate. In cazul de fata, la fel ca si in cel prezentat zilele astea vis-a-vis de Maricuta (beizadeaua), mie imi miroase a judecatori corupti si a musamalizare. Daca s-ar face o analiza a dosarelor solutionate de juedacatorii respectivi, probabil ne-am da seama destul de usor cat de curati sunt.
Raspunde

In Preajma

Acum 2 ani

Dar nu-i așa greu să afli parcursul unui dosar. O simplă căutare după numele inculpatului și poți afla numărul dosarului (5404/306/2018), odată ce ai aceste informații generezi o nouă căutare după nr. dosar și afli ce complet a judecat cauza, apoi compari listele cu numele judecătorilor din organigramă, pentru judecătoria Sibiu sau pentru tribunalul Sibiu...toate acestea sunt informații publice.
Raspunde

dd

Acum 2 ani

Acest caz sustine total comisia de anchetare a magistratilor. Doar ca in acea comisie trebuie sa fie oameni responsabili si corecti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doc

Acum 2 ani

Nu văd absolut niciun motiv să cred că decizia în acest caz, a ambelor instanțe, este în orice fel lipsită de temeinicie. Atât pedeapsa cât și condițiile suspendării executării ei sunt scrise în legea penală.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 2 ani

și ce scrie la CP și la CPP că sunt pedepsele pentru ucidere din culpă cu circumstanțe agravante?(starea de beție nu e circumstanță favorizantă inculpatului!)
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

De ce nu se publica numele judecatorilor si al procurorilor care au anchetat si judecat cazul? Sunt informatii publice, avem dreptul sa stim. Am citit o stire ca nu stiu ce mare procuror la DNA s-a pensionat la 49 de ani. Va dati seama ce pensie nesimtita are doamna respective aflata in plina putere? Va dati seama ce pensii nesimtite vor avea judecatorii care au dat verdictul in acest caz? Acum un an si cateva luni cineva a fost accidentat mortal pe trecere de pietoni de un sofer care avea peste 130km/ora. Nici pana in ziua de astazi dosarul nu a trecut de faza "cercetarii" desi accidental s-a petrecut in fata mai multor oameni. Nici pana in ziua de azi nu a fost chemat vreun martor sa dea declaratii. Cam asa se face justitie in Romania
Raspunde

NMC

Acum 2 ani

Dar dl sibian, că să vă parafrazez: ( vă dați seama cât de HABARNIST sunteți? ( "am citit undeva, am auzit, procuror DNA vs accident circulație, pieton lovit pe trecerea de un vehicul ce circula cu 130 km/h, judecatoare după sentința asta ce pensie mare va avea"?) Sigur aveți acces la multe dosare și la modul cum se instrumentează. Fericit ce sunteți!!
Raspunde

Furdui Lucian

Acum 2 ani

Pai le-am publicat eu Domnule. Sunt fiul victimei Furdui Lucian. Ma găsiți pe fcbk oriunde cu acest nume. Mai spun încă o data Președinte Aurelian Gheorghe Mocan Judecătoare aflată in concediu de odihna: ANDA SANTAI. Sper ca moderatorii sa nu facă manevre cu comentariul sa îmi șteargă ce am scris eu.!!!!
Raspunde

Nelu

Acum 2 ani

Eu sfătuiesc Familia sa depună plângere la Cedo,Acolo este singura instituție in care se face Dreptate.Fara Corupți.......
Raspunde

Avocat OVIDIU BLEJAN

Acum 2 ani

Normal că vom depune !
Raspunde

Avocat OVIDIU BLEJAN

Acum 2 ani

Doar că CEDO nu poate modifica sentinta penală cu privire la pedeapsa aplicată. Doar sumele acordate ca despagubiri se pot modifica !
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

daca se va face ca si acolo ii politic deja!
Raspunde

NMC

Acum 2 ani

Și ce crezi că rezolvi la CEDO? Aveți habar ce înseamnă CEDO? Nu pot schimba soluțiile date de Instanțele naționale, ci eventual condamnarea Statului pt nerespectarea drepturilor procesuale și maxim o despăgubire de 5000 Euro (în cel mai fericit caz). Dar sa ne aflam în treabă și să dăm sfaturi știm cu toții ( sau credeați că Cedo este o persoană care împarte dreptatea...?)
Raspunde

zexe

Acum 2 ani

La Sibiu este cea mai coruptă Justiție din România. Mafia locală este protejată de judecători.
Raspunde

@zexe

Acum 2 ani

Judecatorii sibieni formeaza capetele mafie locale - legea este la cheremul lor !
Raspunde

vasile v. vasile

Acum 2 ani

mă nene, nu se găsește un polițist integru la serviciul circulație? tot ce are de făcut e să-l oprească pe nenorocit când e băut. și s-a dus suspendarea...
Raspunde

Furdui Lucian

Acum 2 ani

Către domnul Avocat CĂTĂLIN BLEJAN 1-CEEA CE SPUI ȘI CE SCRI TREBUIA SA FACI DE LA BUN ÎNCEPUT NU SA DAI CU BÂTA IN BALTA, nu sa te trezești acum ca și vodă in loboda. De ce nu ai deschis o revizuire a dosarului? 2- când vorbiți despre CEDO trebuie sa spui și sa te gândești ca nu exista rezolvare acolo. Ei nu o sa facă nimic deoarece nu ai epuizat toate instituțiile din România. 3- vorbește ceea ce este corect și drept deoarece cred ca dumneavoastră vorbiți numai sa nu tăceți. 4- eu va mai întreb încă o data deoarece am văzut aici un comentariu care spune” soția a plecat in Germania pentru a-și salva casa de la executare”. Te întreb de unde ai scos-o și pe asta? Păi vi numai cu aberații și numai cu minciuni ca și in alte PROCESE. Știți foarte bine la ce ma refer. Nu am intervenit până acum dar de acum încolo o voi face, dar trebuie sa sti de la bun început ca ai un adversar foarte bun in contra ta. Eu o sa va lămuresc foarte bine, deoarece văd ca sunteți foarte nelămurit de SITUAȚII. Nu mai dați cu bâta in balta ca nu are rost.
Raspunde

Doc

Acum 2 ani

Of. O plângere la CEDO pentru că pedeapsa cuiva este considerată insuficientă va fi respinsă din faza preliminară. Nu că ar putea oricum Curtea de la Strasburg să rejudece cazul, nu are și nu poate avea dreptul să facă așa ceva. Justiția dintr-un stat de drept, din fericire pentru toată lumea, nu se face la modul plebiscitar. Se face după legea codificată, nu după vot. Nici la comentariile de pe turnulsfatului.ro, nici în RO, nici la CEDO, nicăieri.
Raspunde

Claudiu

Acum 2 ani

Nu tin partea nimanui, doar ce am sesizat este ca multe lucrari pe carosabil nu se fac cu un management al traficului corect, cu semne luminoase din timp nu la 10 m 2 conuri si o vesta reflectorizanta!
Raspunde

M

Acum 2 ani

Judecători criminali.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus