Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Târgul de Crăciun atrage turiștii ca un magnet: „Cererea este mai mare cu 10% pentru cazări față de 2018”

Târgul de Crăciun atrage turiștii ca un magnet: „Cererea este mai mare cu 10% pentru cazări față de 2018”

Sibiul este una dintre cele mai căutate destinații turistice, mai ales în perioada de Crăciun și Revelion. Conform hotelierilor, Târgul de Crăciun le-a mărit veniturile considerabil, fiecare weekend fiind epuizat datorită cererilor. „Cererea este mai mare cu 10% pentru cazări față de anul trecut”. Pentru perioada de Revelion, majoritatea ofertelor au fost epuizate.

Sibiul este o destinația turistică care atrage oameni de pretutindeni, iar patroni de pensiuni și hoteluri se bucură de o creștere a încasărilor. O dată cu deschiderea Târgului de Crăciun, Sibiul a devenit atracția principală, iar hotelierii au anunțat că încă din noiembrie fiecare weekend a fost plin. „De când s-a deschis târgul, pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă nu mai avem locuri. Este un ajutor bun”, spune Remus Mocanu, directorul complexului Hotel Parc și Arini.

Luna noiembrie a fost marcată de o abundență de turiști, conform datelor Asociației Județene de Turism Sibiu. Pentru luna decembrie s-a înregistrat o creștere de aproximativ 10% față de anul trecut. „Târgul de Crăciun atrage foarte mulți turiști, iar de când s-a deschis avem liber doar în mijlocul săptămâni”, spun reprezentații hotelului Ibis.

În 2019 Sibiul s-a bucurat de titlul Regiune Gastronomică Europeană, pentru care s-au organizat mai multe evenimente pe parcursul anului. Cu toate acestea, hotelieri susțin că nu au resimțit o diferență în numărul de turiști. „Avem foarte mulți turiști care vin special pentru Târgul de Crăciun, dar evenimentele gastronomice au trecut pe nesimțite”, explică Cosmin Isailă, patronul hotelului Rin.

Oferte de Revelion epuizate în Sibiu

targ craciun (6)

În general, ofertele pregătite de hotelieri pentru perioada de Revelion au fost epuizate, dar pentru Crăciun mai există doar câteva locuri libere. „Ofertele pentru Revelion sunt mai căutate, dar Crăciunul este în mod tradițional un timp al familiei, de aceea mai sunt încă oferte pentru acea perioada. Nu prea vrea nimeni să stea la un hotel de Crăciun”, detaliază Remus Mocanu.

Hotelul Rin, de pe Calea Dumbrăvii, nu mai are nici o cameră liberă pentru seara de Revelion, deși turiștii caută cazări apropiate de zona centrală. „Toată lumea vrea să stea cât mai aproape de centru, dar la noi este plin de Revelion. Într-adevăr, mai avem câteva camere libere pentru Crăciun. Pentru noi nu este o mare diferență față de ceilalți ani, este aproximativ la fel în această perioadă”, spune patronul hotelului Rin.

Hotelul Parc a pregătit două nopți de distracție pentru turiști la prețul de 559 de lei de persoană. Pentru Revelion, prețul unui sejur de patru nopți este de 1.399 de lei de persoană, incluzând o cină de Revelion cu formație live și DJ, brunch și petrecerea de an nou de 1 ianuarie. „Pentru Revelion nu mai avem locuri de cazare, anul acesta a fost foarte bun. Pentru Crăciun mai sunt câteva locuri libere”, adaugă directorul complexului Hotel Parc și Arini.

La Împăratul Romanilor de pe strada Nicolae Bălcescu mai sunt libere doar câteva camere single sau duble. „Nimic altceva nu mai este disponibil de Crăciun”, spun reprezentații hotelului. Pentru o cameră single, un turist plătește 800 de lei pentru trei zile și 1.050 de lei pentru patru zile. Pentru o cameră dublă cu vedere la stradă un turist plătește 650 de lei pentru trei zile și 825 pentru patru zile. Tot o cameră dublă, dar cu vedere interioară este 600 de lei pentru perioada 24 – 26 decembrie și 750 pentru perioada 24 – 27 decembrie.

„În două săptămâni totul a fost ocupat

ocna-lacuri-inghetate-iarna-frig-ger-zapada-18

Complexul Albota este complet ocupat. „În două săptămâni de la publicarea ofertelor totul a fost ocupat”, spun reprezentații complexului. Prețul este de 1.650 de lei de persoană pentru un loc într-o cameră dublă în Vila Albota sau Vila Poienița și de 1.300 de lei de persoană pentru un loc în cabanele B sau C. De asemenea, prețul unui supliment este de 450 lei. Oferta este stabilită pentru perioada 23 – 26 decembrie și include activități pentru copii și adulți, dar și întâlnirea cu Moș Crăciun. Oferta de Revelion include un program stabilit pentru perioada 30 decembrie – 2 ianuarie care include activități în natură și în incita complexului. O persoană trebuie să achite 2.300 de lei de persoană în cameră dublă în Vila Albota sau Vila Poinița, 2.150 de lei de persoană în camera dublă din cabanele B și C, iar pentru un supliment single se achită 500 de lei. Copii beneficiază de reduceri.

Pentru un Crăciun în Biertan, la Complex Medieval Unglerus, turiștii vor achita 990 de lei de persoană pentru trei nopți, 1.190 lei de persoană pentru patru nopți și 1.390 de lei de persoană pentru cinci. În același loc, pentru Revelion, turiștii achită 1.950 de lei de persoană pentru trei nopți sau 2.150 de lei de persoană pentru patru nopți. „Mai sunt foarte puține locuri libere, avem cinci camere pentru Crăciun și patru camere pentru Revelion”, spune recepționerul hotelului.

Pe website-urile specializate în rezervări hoteliere, majoritatea cazărilor au fost deja rezervate. „Pentru decembrie, din discuțiile pe care le-am avut cu hotelieri, am aflat că mai sunt câteva locuri disponibile. Destinația este în continuare foarte căutată, dar mai sunt câteva opțiuni de cazare. Sperăm ca turiștii să profite”, spune Alin Chipăilă, președintele  Asociației Județene de Turism Sibiu.

foto Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

carcotasul de serviciu

Acum 4 ani

Ce-or gasi turistii la targul de Craciun? Aceleasi marfuri si aceleasi kitsch-uri de ani de zile, aceleasi marfuri care se vand si targul de Pasti si la festivalul Cibinium... Mare zbarna!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus