Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Jazz pentru iguane. „Una dintre cele mai originale cărți de poezie”, lansată la Humanitas

Jazz pentru iguane. „Una dintre cele mai originale cărți de poezie”, lansată la Humanitas

Răzvan Andrei lansează volumul de poezie „Jazz pentru iguane” la Librăria Humanitas din Sibiu. Evenimentul va avea loc astăzi, 10 decembrie, de la ora 18:00, iar poetul va fi în dialog cu Radu Vancu și Ștefan Baghiu.

Răzvan Andrei este un milenial născut la Galați, descriindu-se drept „pictor & poet, profet minoritar și gurmand slim-fit“. După ce a absolvit liceul teologic, a urmat cursuri de Filozofie și Istoria și Teoria Artei, la București. A lucrat în presa locală și centrală, fiind redactor și editor în redacțiile unor televiziuni. În prezent, este redactor de carte. De-a lungul timpului, a colaborat cu România literară, Idei în dialog, Adevărul literar și artistic, Luceafărul și Verso.

Volumul „Jazz pentru iguane” a fost definit de scriitorul Marius Chivu ca fiind „una dintre cele mai originale cărți de poezie ale anului și, în mod evident, o bornă în paradigma literară românească”. După cum spune criticul literar, Mihai Iovănel, este „o poezie maximalistă, în care senzorialitatea electrică, eclectică și multiplă, pusă sub semnul lui Walt Whitman, explodează controlat într-un desen conceptual auster de tip ikebana”.

Este unul din puținele volume de poezie care aduc în prim-plan comunitatea LGBTQ+ din România. „În primul rând volumul Jazz pentru iguane de Răzvan Andrei este o carte cu o încredere colosală în poezie. Mi se parte foarte promițător că un scriitor precum Răzvan Andrei este un reprezentant LGBTQ+ și este foarte important să și-a asumat acest activism. Sper să fie cât mai multă lume alături de noi la această discuție”, spune poetul și activistul, Radu Vancu.

sursa: Curtea Veche sursa: Curtea Veche

„Despre copilul secolelor trecute, mutilat de frică și vină, de rușinea familiei, obligat să fie ceea ce nu e, incriminat, hăituit, interzis, alungat, despre copilul acestui secol și al celor care vor veni scrie cu tandrețe, revoltă și curaj Răzvan Andrei. Nu știu dacă voi prinde includerea poemului Elegie pentru copilul homo în manuale, însă pot spune că e timpul ca literatura, dominată secole la rând de privirea și acțiunea heterosexuale, să primească și să celebreze și alt fel de experiențe, voci, stiluri și identități. Acesta va fi, cu siguranță, poemul care va ghida generațiile viitoare”, spune poeta și regizoarea, Medeea Iancu.

Sursa foto principal: RăzVan Andrei - Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus