Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

„Musica Ricercata Talks”. O nouă serie de dialoguri culturale despre manuscrise muzicale

„Musica Ricercata Talks”. O nouă serie de dialoguri culturale despre manuscrise muzicale

Asociația „Musica Ricercata” inaugurează între 13 – 15 decembrie 2019 o nouă serie de convorbiri, „Musica Ricercata Talks”, în care descoperă Sibiul dintr-o perspectivă surprinzătoare – cea a manuscriselor muzicale. Rolul acestor dialoguri este de a aduce în fața publicului larg capodopere care au fost uitate și de a prezenta muzica sibiană și transilvăneană în contextul celei din Europa de Vest din secolele XVII-XIX.

Aceste dialoguri vor aduce în prim-plan personalități marcante precum scriitorul Radu Vancu, istoricul Răzvan Pop sau dirijorul Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, dialoghează cu dirijorul Gabriel Bebeșelea despre toate fațetele culturale din trecut, prezent și viitor, incitând publicul la o discuție cu cei prezenți prin moderarea activă a Smarandei Bălan.

Această serie de dialoguri este rezultanta unei cercetari ample realizate în arhivele din Sibiu, Napoli și Moscova și aduc la lumină noi descoperiri muzicale prin care se demonstrează sincronismul cultural dintre teritoriile românești din secolele XVIII-XIX cu spațiul Europei Centrale.

Pentru ca impactul acestor convorbiri să fie mai răspândit, acestea vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Musica Ricercata. Este o pregătire pentru “Musica Ricercata Festival Op.2” și turneul național “Beethoven conTempo”, desfășurate în lunile iulie-august 2020. Acest proiect din vara anului 2020 prezintă manuscrise ale compozitorilor transilvăneni sau care și-au desfășurat activitatea pe actualul teritoriu al României, alături de integrala simfoniilor lui Ludwig van Beethoven, sărbătorind astfel 250 de ani de la nașterea “titanului de la Bonn”.

Programul „Musica Ricercata Talks”

“Între cuvânt și sunet”

13 decembrie 2019, ora 17:00 - Sala Atrium (Curtea Interioarã) a Primăriei Sibiu

“Quo vadis musica sau cum arată viitorul muzicii clasice?”

14 decembrie 2019, ora 17:00 - Sala Thalia

“Sibiul și istoria sa (muzicală)”

15 decembrie 2019, ora 17:00 - Sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus