Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au descoperit lumea filmului de animație în Portugalia, în cadrul Erasmus+

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au descoperit lumea filmului de animație în Portugalia, în cadrul Erasmus+

Cinci lăzăriști de 11 și 12 ani, însoțiți de două cadre didactice, au reprezentat Sibiul cu cinste la prima întâlnire a proiectului Erasmus+ intitulat „Cinema, animații internaționale și copii! – CIAK!”. În perioada 25 – 29 noiembrie, Școala B1 PE Covão din Câmara de Lobos, un oraș situat pe insula Madeira a Portugaliei, a găzduit elevi și profesioniști din educație din alte patru țări europene, respectiv Italia, Grecia, Spania și România.

Elevii au avut parte de numeroase activități culturale, vizite de studiu, ateliere de lucru și seminarii legate de cinema și animație, creându-se sinergii educaționale care promovează învățarea autentică. Cele mai îndrăgite de elevi au fost atelierele de lucru despre istoria cinematografiei și despre tehnica de animație denumită „stop cadru”.

Școlile care formează echipa pentru acest proiect ambițios sunt: Istituto Comprensivo n°3 din Chieti, Italia - școală coordonatoare; 10 Piramatiko Dimotiko Sholio din Alexandroupolis, Grecia; Escola B1 PE Covão din Câmara de Lobos, Portugalia; Nevsehir Halil Incekara Bilim Ve Sanat Merkezi din Nevsehir, Turcia; Zer Guilleries din Viladrau, Spania și colegiul sibian.

Proiectul „CIAK!” este unul dintre cele patru parteneriate strategice europene aflate în derulare în acest moment în Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, toate aceste proiecte deschizând școala românească către lume, oferind elevilor implicați experiențe educaționale și multiculturale excepționale.

Următoarea întâlnire „CIAK!” va avea loc în Italia la începutul lunii februarie 2020. În total vor fi organizate șase întâlniri desfășurate în anii școlari 2019-2020 și 2020-2021.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus