Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Iertare de Sărbători: Șelimbărul anulează majorările la datornici. Dacă plătesc acum

12 Decembrie 2019 14:30

Iertare de Sărbători: Șelimbărul anulează majorările la datornici. Dacă plătesc acum

Administrația locală din Șelimbăr a anunțat că anulează majorările de întârziere pentru restanțierii la bugetul local. Beneficiarii hotărârii sunt debitorii, persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligații bugetare restante sub un milion de lei, în cazul persoanelor fizice și a entităților fără personalitate juridică și peste un milion de lei, în cazul persoanelor juridice. Data limită până când se pot plăti aceste datorii, fără a se mai pune în plus majorările cauzate de întârzieri este 15 decembrie 2019.

Conform raportului de specialitate atașat hotărârii de consiliu, la sfârșitul anului trecut, debitul restant de persoane fizice și neîncasate era de 986 mii lei, iar majorările se ridicau la suma de 431 mii lei. Debitul restant de persoanele juridice și neîncasat era de 716 mii lei, iar majorările aferente erau de 280 mii lei. ”În situația în care toți debitorii ar depune cerere pentru acordarea facilităților fiscale, suma scutită ar fi în cuantum de 711 mii lei, dar s-ar încasa suma de 2,168 milioane de lei, în cuantum de debite restante”, se arată în document.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Toma

Acum 7 luni

Este legala o astfel de masura?Sau este facuta cu dedicatie pentru cineva anume?Inca ceva:se anuleaza majorarile pentru debitorii persoane fizice care au obligatii restante sub UN MILION lei(fiecare);totalul debitului restant este,insa, de 986 mii lei!Este vorba cumva de unitati de masura diferite?Faceti-ma sa inteleg!
Raspunde

Argatu'

Acum 7 luni

"Prostiti poporul cu televizorul"!!! Nu anuleaza Selimberul nimic, ci Ordonanta nr. 6/2019, intrata in vigoare incepand cu 08.08.2019. Si Sibiul iarta, si Mediasul iarta, si Caracalul iarta, si Botosaniul iarta!!
Raspunde

Ina

Acum 7 luni

Greșit, OG 6/2019 se aplică obligațiilor de plată către bugetul general. În ce privește obligațiile către bugetele locale (art.32), acestea se aplică " OPŢIONAL, dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestor prevederi."
Raspunde

iertare va rog....

Acum 7 luni

Iertarea este si pentru Arh Sef al Selimbarului si USRista lui sotie? Nu de alta dar ne facem griji, la asa venituri de functionarasi si cate 30000 FIX cf fisei fiscale pe an plus ingrijirea celor doi copii si 4 masini declarate sau nu, casa teren etc ar putea fi greu daca nu imposibil. De fapt este o greseala, nu ne facem griji in declaratia depusa in 2017 veniturile importante proveneau din alocatii iar active nu aveau, doar cateva ceasuri si imprumuturi imaginar estimate. Dl primar Grecu, d-voastra va faceti ca nu vedeti ceea ce noi vedem cu totii. Domnule Ionut Usr nici d-voasrra, NIMENI, NIMIC.........Asta este golaneala care trebuie anchetata urgent ce doriti sa explodeze buboiul.. . Puneti o intrebare anonima in spatiul public sa vedem cati au mers cu ploconul la domnul asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus