Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Prima școală de afaceri româno-chineză la Sibiu: 50 de înscriși, 27 de absolvenți

Prima școală de afaceri româno-chineză la Sibiu: 50 de înscriși, 27 de absolvenți

Școala Internațională de Afaceri cu profil Sino – European din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a avut astăzi ceremonia de absolvire pentru studenții care au participat la prima ediție a cursurilor de afaceri chineze. În 2018-2019 au fost înscriși 50 de studenți, dintre care 27 au obținut certificatul de absolvire.

Profesorul Daniela Preda, director al Departamentului Relații Internaționale al ULBS, a vorbit despre colaborarea dintre Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și East China University of Science and Technology (ECUST) care a început în anul 2015. Cursurile Școlii Internaționale de Afaceri au început în aprilie 2018, când s-au înscris 50 de studenți. Cursurile s-au desfășurat în limba engleză și au fost susținute de cadrele didactice venite de la universitatea din Shanghai (ECUST), una dintre cele mai mari universități din China. În total cinci profesorii au susținut cursuri în Sibiu, printre care Regina Huang, Delei Peng, Lei Meng, Ryan Zhao și Yiran Cao. După terminarea cursurilor participanții au primit un Certificat de absolvire emis de ECUST. „Suntem români internaționali și internaționali definit prin românismul și valoarea noastră”, subliniază profesorul Daniela Preda.

ulbs ceremonie 12 12 2019 (2)

Programul Școlii Internaționale de Afaceri oferit de chinezi a avut cinci module – Mediul de afaceri chinez, China în economia mondială, Istoria și cultura chineză, Legislația chineză a afacerilor și Piața financiară chineză. „Pentru noi este un eveniment foarte important pentru că am colaborat cea mai mare universitate din China- East China University of Science and Technology - și este foarte important să ai parteneri de această talie. Ne-am străduit să facem lucruri de calitate”, spune Dan Dumitrașcu, Directorul Departamentului de Inginerie și Management al Facultății de Inginere.

Studenții au fost plăcut impresionați de curs, iar în momentul în care și-au primit certificatul au simțit nevoia să mulțumească profesorilor. „Cred că această diplomă mă va ajuta în viitorul apropiat”, au fost cuvintele spuse de majoritatea absolvenților. Ei au fost mulțumiți de modul de desfășurare al cursurilor, care au fost concentrate pe practică. „Sunt foarte mulțumită că am avut această oportunitate și am participat la acest curs”, adaugă una dintre cursante.

Colaborarea dintre cele două țări a condus la înființarea primului program specializat în activități comerciale între China și România. Aceasta fiind și prima școală înființată de către ECUST în parteneriat internațional, dar și prima școală de afaceri co-înființat de China și România.

 „Voi sunteți mândria ECUST pentru că sunteți produsul simbolic al unei colaborări între cele două universități. De foarte mult timp România și China au avut un mediu de afaceri bilaterale foarte bine dezvoltat. Acum în mileniul nostru ne dorim să împărățim noi informații cu noua generație, a fost o provocare și pentru noi, dar și pentru studenți pentru că am vorbit numai în limba engleză. Am încercat să le oferim cât mai multe informații despre mediul de afaceri Chinez și să înțeleagă în detaliu cultura și economie noastră. Știm că România reprezintă cel mai mare exportator de talente spre vest, iar companiile de acolo lucrează cu China și ei vor avea experiența acestui curs, înțelegând modul de funcționare a Chinei. Cursul s-a desfășurat mai mult practic, iar în timpul cursurilor au avut șansa să pună întrebări. Noi credem că acest proiect va putea fi mai bun în viitor. Nivelul cursului este foarte crescut pentru că studenții au terminat licența și au venit aici cu un bagaj de informații. Cursanți noștri lucrează în domeniu deja”, spune profesorul Regina Huang, fostul vice decan al Școlii de Afaceri din cadrul East China University of Science and Technology.

ulbs ceremonie 12 12 2019 (1)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

yyy

Acum 2 ani

Traiasca Partidul Comunist Chinez si toti spionii lui!
Raspunde

Ronald

Acum 2 ani

Asa ma. Aduceti comunistii chinezi in Romania. Ce ma mir...s a umplut Sibiul de marxisti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus