Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii.  Ar ajunge la 600 de lei pentru copii de până la 2 ani

PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii.  Ar ajunge la 600 de lei pentru copii de până la 2 ani

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor amenda bugetul pe care îl vor prezenta liberalii, astfel încât alocația pentru copii să fie dublată. „Din discursul premierul am dedus că doreşte să vină şi cu asumare pe bugetul de stat. Noi ne menţinem părerea că este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament şi ne menţinem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament, a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi, citat de zf.ro. Liderul interimar al PSD a adăugat că social-democraţii vor avea amendamente la legea bugetului pe anul viitor, printre care dublarea alocaţiilor copiilor. Dacă vor fi respinse amendamentele, PSD va avea un proiect de lege în acest sens.

Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanţă de urgenţă care stabileşte ca alocaţia de stat să fie de 300 lei pentru copii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta întreb 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap. Ordonanța a venit în urma presiunii publice după un amendament PNL care solicita acest lucru, respins de social-democrați.

În situația în care alocațiile ar fi din nou dublate, acestea ar ajunge la 600 de lei pentru copii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru  copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei.

Foto: Redactia.ro

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Herman Ghibolaru

Acum 2 ani

Pai pana acum ce i-a oprit sa faca asta ? Oare faptul ca elevii nu voteaza iar ei aveau treaba cu justitia si pensionarii (ca aia voteaza ieftin) ? PSD ar trebui sa se adune toti la un "CEX" - colhoz - si sa se arunce la unison in tomberoane. Unul dintre ei sa sune si la salubrizare de pe vreun iPhone cumparat pe banii fraierilor.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Sper că o să spuneți copiilor ca banii pentru alocațile lor sunt din bani luați cu împrumut de la bănci , iar când se vor face mari copiii de astăzi ,dacă nu emigrează ,va trebuii să returneze aceşti bani , plus dobânda .
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Numai cei care au dat in mintea copiilor mai voteaza azi psdul,asa incat acestora le este destinata alocatia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus