Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Klaus Iohannis a depus jurământul. ”Preiau astăzi cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte al României”

Klaus Iohannis a depus jurământul. ”Preiau astăzi cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte al României”

Președintele Klaus Iohannis a depus astăzi jurământul de învestire în funcţie pentru cel de-al doilea mandat de președinte. Evenimentul s-a petrecut în fața Parlamentului reunit în ședinţă solemnă. ”Preiau azi cu multă emoție al doilea mandat de președinte. Profund onorat de îâncrederea acordată, primesc cu multă recunoștință și speranță în ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument. Îmi voi dedica toată puterea și priceperea pentru progresul României. Vă asigură că voi fi președintele tuturor românilor, atât al celor care m-au votat, dar și al celor care au avut altă opțiune. Nu există două sau mai multe Românii, există o singură Românie, care ne aparține tuturor. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca România modernă, europeană și puternică să devină realitate. Cu 101 ani în urmă, părinții națiunii noastre au dat naștere celui mai frumos proiect Românesc. Drumul nu a fost deloc ușor în veacul scurs de la Marea Unire”, a spus Iohannis de la tribuna parlamentului.

Președintele a spus în discursul său că bilanțul ultimilor 30 de ani este dezamăgitor. ”Dincolo de progresele evidente, bilanțul ultimilor30 de ani nu e satisfăcător, e dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării. Trebuie să depășim marasmul veșnicei perioade de tranziție. Prea multe generații au fost de sacrificiu. Oamenii s-au săturat de atâtea schimbări fără finalitate. E momentul unei noi etape de dezvoltare. Obiectivul meu fundamental e de a construi o țară prosperă, un stat funcțional, în care legea e una pentru toți: România normală”, a mai spus președintele.

Președintele ședinței solemne a fost Marcel Ciolacu, Valer Dorneanu, președintele CCR, a citit hotărârea 86/2019 de validare a alegerilor prezidențiale, iar Patriarhul Daniel a binecuvântat momentul cu o rugăciune. Klaus Iohannis a depus jurământul în fața Parlamentului, cu mâna pe Biblie și Constituția României, iar parlamentarii au aplaudat în picioare momentul.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 1 an

papion sau papillon?cin te crede mielule?
Raspunde

sibianul realist

Acum 1 an

Slava cerului ca e ultima depunere de juramant! Pt. dl. Klaus, desigur.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 1 an

Xu veorika erau mai multi partikipanti! Si esea si jupan dracnea de la bulau. Saracu, se prapadeste atatea meleoane de euro nepazite, vila din brazilia nu a maturat-o nimeni de 6 luni, asa ceva!
Raspunde

justitiar

Acum 1 an

Mai du-te, mai , agramatule! Stii care este circumferinta cercului? A, nu stii ce-i aia circumferinta?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Joseph

Acum 1 an

Sunt multi care-l cred pe acest mason german tradator de tara!!
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 1 an

voua va place rahatul cu polonicul comunistilor
Raspunde

fara hastag

Acum 1 an

Poate chiar este...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus