Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Parcare gratuită, la Sibiu, pentru autovehiculele propulsate 100% electric. Proiect în dezbatere publică

Parcare gratuită, la Sibiu, pentru autovehiculele propulsate 100% electric. Proiect în dezbatere publică

Primăria pune în dezbatere publică Proiectul de hotărâre privind scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru autovehiculele propulsate 100% electric, un proiect inițiat de Ioan Stroie, liderul grupului consilierilor locali din partea PSD.

"Luând în considerare creșterea accentului pentru dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul și încurajarea folosirii mijloacelor de transport acționate electric în detrimentul celor poluante, în vederea încurajării achiziționării și utilizării mijloacelor de transport ecologice, în scopul reducerii emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător și sănătatea populației, supunem spre analiză și aprobare proiectul de hotărâre privind scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru autovehiculele propulsate 100% electric", se arată în raportul de specialitate întocmit de Primăria Sibiu.

În sedința Consiliului Local de la sfârșitul lunii noiembrie, Ioan Stroie, liderul grupului consilierilor locali din partea PSD Sibiu, a cerut sprijinul celorlalți aleși pentru inițierea unui proiect de hotărâre prin care mașinile electrice sau hibrid să fie scutite, o perioadă, de la plata parcărilor.

Propunerea consilierului local Ioan Stroie a venit în contextul în care, în ședința din luna noiembrie, forul legislativ local a adoptat mai multe hotărâri referitoare la parcările din oraș, inclusiv extinderea celor cu plată din zona centrală. ”Atunci când am mărit taxele de parcare era vorba ca această măsură este una de încurajare a deplasării cu mijloacele alternative, cu biciclete și așa mai departe. Noi ne-am gândit la un proiect de hotărâre prin care pe o perioadă de un an, trei ani sau cinci ani, să eliminăm taxele de parcare”, spunea atunci Ioan Stroie.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre sus-menţionat, al cărui conţinut îl dăm publicităţii însoţit de raportul de specialitate.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Potrivit hotărârilor adoptate de Consiliul local, în Sibiu există facilități pentru cei care conduc mașini mai puțin poluante: cele hibrid beneficiază de o reducere de 50% la impozit. Iar în cazul vehiculelor electrice, prin legislația națională este eliminată orice impozitare a acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

gabriel

Acum 2 ani

adica io, care am un venit de abia imi cumpar un second sa mi se ia impozit din care sa se plateasca infiintarea/intretinerea unei parcari pe care sa vina gratuit un belfer care are suficienti bani sa-si cumpere una 'lectrica? bei fra', "Că nu iubesc mîndria și că uresc pe lei, Că voi egalitate, dar nu pentru căței."
Raspunde

Biciclist

Acum 2 ani

cand abia iti iei un second hand probabil ca mai bine ai ramane la transportul in comun. Masina nu e un drept, e un privilegiu. Aaaa, transportul in comun nu e ok, pai hai sa ne organizam si sa il facem sa fie ok. Civilizatia nu se masoara dupa numarul de masini de pe drumuri ci dupa cat de eficient e transportul in comun.
Raspunde

Un Sibian

Acum 2 ani

Îți cumperi cazanul ăla de pe Germanea, pardon secondul, și poluezi tot orașul cu el. Mă minunez când văd rable care lasă dâre lungi de fum gros și negru din eșapament prin oraș. Non-euro, euro 1 și 2 să fie impozitate. De-aia a ajuns Sibiul atât de aglomerat și poluat, fie că vrem să recunoaștem sau nu: rablele non-euro, euro 1 și 2 nefiind impozitate, oamenii și-au cumpărat în prostie cazane la mia de euro. Sunt pline străzile de jafuri, România a ajuns parcul auto de vechituri al Europei... Iar tu vii și te plângi că se caută alternative?! Că administrația locală vrea să încurajeze trecerea pe mașini electrice, că le furnizează o oarecare infrastructură? Acuma avem toți mașini, dar ce mașini, mă întreb, și, mai important, cu ce cost? Ce aer respiri?
Raspunde

Costy

Acum 2 ani

Toți au mașini, dar ce mașini ? Toți au ap, dar ce ap ? Mai bine lipsa ! Casele din Oltenia sunt super lux fata de ap din sb !
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

Cand s/au introdus masinile cu catalizator, (care acum sunt Euro 1) s/au introdus pt ca sunt nepoluante. Apoi euro 2, 3,...n. Acum toate sunt poluante. Maine cele electrice vor fi in dizgratie: consum de curent, baterii de reciclat, statii de incarcare... Eu alimentez in 2 minute. In cat timp alimenteaza o masina electrica? Cum va fi cand vor alimenta 30.000? Ce statii de transformare, ce retele vor trebui? Nu vi se pare ca e o mare ipocrizie? Cautati durata de utilizare a bateriilor si costurile de inlocuire. Va doresc succes.
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Multumim,Primaria Sibiu!Cred ca acum,vazand rezolvata problema asta,multi sibieni vor da buzna sa-si cumpere masini electrice! Eu am o mare dilema:vreau sa-mi iau un Ferrari dar nu stiu daca sunt bune pentru ca-s foarte rare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus