Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Recomandările Poliției Române în perioada sărbătorilor: „Atenție la postările pe rețelele de socializare”

Recomandările Poliției Române în perioada sărbătorilor: „Atenție la postările pe rețelele de socializare”

Poliția Română recomandă cetățenilor să aibă grijă cui deschid ușa în perioada sărbătorilor, pentru că nu toți colindători țin la tradiție. „Hoților nu le pasă de tradiție, ci văd în colindat o dună ocazie de a face rost de bunuri ușor de valorificat sau de bani, fără prea multă muncă”, anunță reprezentanții Poliției Române.

Ușa nu ar trebui deschisă persoanelor necunoscute, iar colindători nu ar trebui primiți în casă. „Este bine să nu îi poftiți în casă pe colindătorii pe care nu-i cunoașteți. Vă pot colinda la ușă. Odată ce persoane necunoscute au intrat în casă, puteți deveni victima unui furt. Nu le dați ocazia să aibă acces la poșeta lăsată pe hol sau la portofelul ori telefonul aflate pe masa din bucătărie”, transmit polițiști.

Cetățenilor le este recomandat ca dacă au lăsat colindători să intre în casă să nu îi lase singuri. De asemenea, ar fi recomandat ca ușile să fie încuiate, chiar și atunci când o persoană este în casă.

Poliția atenționează oamenii plecați în vacanță să nu anunțe prea multe persoane despre plecarea lor, sau să lase locuința în grija unui vecin. „Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători”, subliniază reprezentanții Poliției.

Hoții pot fura bunuri lăsate pe casa scării, din acest motiv ar fi indicat ca ușa de la intrarea în bloc să nu fie deschisă oricui.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus