Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Cea mai în vârstă persoană din lume are 117 ani. Se trezește în fiecare dimineață la 6

Cea mai în vârstă persoană din lume are 117 ani. Se trezește în fiecare dimineață la 6

O femeie din Japonia deține la momentul actual recordul mondial pentru cea mai în vârstă persoană. Kane Tanaka are 117 ani, pe care i-a împlinit chiar la începutul lui 2020.

Kane și-a sărbătorit ziua de naștere pe 2 ianuarie, înconjurată de familie și prieteni. Potrivit Digi24 care citează Guiness World Records, femeia s-a născut prematur în 1903 și s-a căsătorit în 1922, a adus pe lume patru copii și a înfiat unul. Ea spune că doarme puţin, se trezeşte la şase dimineaţa şi îşi ţine mintea vie cu probleme de matematică.

În anul în care s-a născut Kane Tanaka, frații Wright au efectuat primul zbor, s-a născut scriitorul britanic George Orvell, s-a format compania Pepsi Cola, iar Marie Curie câștiga premiul Nobel pentru Fizică, după numeroase studii despre fenomenul radiației.

Deţinătoarea precedentului record era tot o japoneză, care a murit la 117 ani. Cel mai longeviv om din lume din toate timpurile a fost însă o franţuzoaică. S-a stins în 1997, la vârsta de 122 de ani.

 

Foto: digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus